Meni Search

Superwoman

Ljetni lungić

Pita s muškatnom bundevom i makom
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Hrskava pileća krilca
Dip od južnog voća
Brudet
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirane srdele
Bruskete od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brancinovo oko
Teriyaki piletina
Roštilj s umakom Romesco
Lungić s toplom salatom od šparoga
Cous-cous s povrćem
Proljetna janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Zlatna piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignji po gosposki
Svinjski gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Finska - Juha s lososom
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s kozjim sirom
Srneći file na salatu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s grila
Pureća rolada s mlincima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pašticada voli penne a ti mene
Rebarca s graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s mascarponeom
Šampinjoni u palačinki
Gulaš od oslića i povrća
Piletina u pivu
Piletina Kiev
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti na kineski način
Sočna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Blagdanska rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Manastirski đuveč
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina na padelu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Bakalar s krumpirom
Obojeni hamburger
Kroketi od piletine
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Mirisna pureća rolada
Male teleće pitice
Kuglice od riže i svježeg sira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Punjena teleća prsa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski file s povrćem
Riba u škartocu
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u aromatičnom omotaču
Bouillabaisse
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti mediteraneo
Rižoto s dagnjama
Lazanje u tavi
Slatka patka
Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Salata s mljevenim mesom
BBQ cheeseburger
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riblji ražnjići
Kunić na bijelo
Hrskavi trokuti
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani zamotuljci
Rebarca s grilla
Piletina sa šafranom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavo pečeno pile
Jabučni krumpirići s cimetom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Energetske kuglice s kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tuna burger
Pogača sa sardinom
Odresci s umakom od kupina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini shepherd's pie
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lungić pripremljen na maslinovom ulju uz sjeckane rajčice i s klasičnim prilogom od riže u konkretnom će obroku objediniti kontinentalnu i mediteransku kuhinju.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
200 ml vode
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Svinjski lungić očistite i narežite na ploške debljine oko 1,5 – 2 cm.
  • 2 Na dobro zagrijano maslinovo ulje u većoj tavi stavite komade lungića i luk narezan na ploške.
  • 3 Pržite dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju, a luk ne omekša, pa dodajte protisnuti češnjak i još kratko popržite.
  • 4 Dodajte sjeckanu rajčicu, vodu, 1 žlicu Vegete i na laganoj vatri pirjajte 10-ak minuta.
  • 5 Maknite s vatre, pospite nasjeckanim korijanderom i poslužite uz kuhanu ili pirjanu rižu. Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Za jaču aromu i miris mesa luk prilikom pečenja možete podliti s malo bijelog vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 372.43 47 47
Kalcij mg 60.28 6 6
Kalij mg 872.65 24 24
Pantotenska kiselina mg 1.5 21 21
Niacin mg 14.34 102 72
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 581.3 15 12
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 33.19 - -
Vlakna g 1.65 - -
Ugljikohidrati g 10.35 - -
Masti g 15.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke