Meni Search

Superwoman

Ljetni lungić

Rižoto s dagnjama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Mini shepherd's pie
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Pizza sirni jastučići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski gulaš
Dječje lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Rebarca s graškom
Hrskavi trokuti
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje na šumskom rižotu
Sočni pureći ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Meksička party salata
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s mascarponeom
Piletina u pivu
Skandinavske rolice s cimetom
Marinirane srdele
Pileći bataci s umakom od luka
Finska - Juha s lososom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Cous-cous s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti mediteraneo
Pašticada voli penne a ti mene
Jabučni krumpirići s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Mirisna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetna janjetina
Teriyaki piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski file s grila
Rebarca s grilla
Bruskete s povrćem
Punjena teleća prsa
Fish&Chips u tortilji
Riba u škartocu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s kozjim sirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tuna burger
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignji po gosposki
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pogača sa sardinom
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Salata s mljevenim mesom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileći gulaš
Hrskavo pečeno pile
Velika Britanija - Pastirska pita
Pureća rolada s mlincima
Srneći file na salatu
Mini lazanje
Šampinjoni u palačinki
Roštilj s umakom Romesco
Špageti na kineski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Brancinovo oko
Popečci od cvjetače
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Brudet
Manastirski đuveč
Goveđa rebarca sa zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Gulaš od oslića i povrća
Rižoto s tri vrste gljiva
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zlatna piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice na ražnjiću
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kroketi od piletine
BBQ cheeseburger
Bouillabaisse
Piletina u aromatičnom omotaču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dip od južnog voća
Obojeni hamburger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Male teleće pitice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lazanje u tavi
Riblji ražnjići
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slatka patka
Bakalar s krumpirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lungić pripremljen na maslinovom ulju uz sjeckane rajčice i s klasičnim prilogom od riže u konkretnom će obroku objediniti kontinentalnu i mediteransku kuhinju.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
200 ml vode
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Svinjski lungić očistite i narežite na ploške debljine oko 1,5 – 2 cm.
  • 2 Na dobro zagrijano maslinovo ulje u većoj tavi stavite komade lungića i luk narezan na ploške.
  • 3 Pržite dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju, a luk ne omekša, pa dodajte protisnuti češnjak i još kratko popržite.
  • 4 Dodajte sjeckanu rajčicu, vodu, 1 žlicu Vegete i na laganoj vatri pirjajte 10-ak minuta.
  • 5 Maknite s vatre, pospite nasjeckanim korijanderom i poslužite uz kuhanu ili pirjanu rižu. Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Za jaču aromu i miris mesa luk prilikom pečenja možete podliti s malo bijelog vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 372.43 47 47
Kalcij mg 60.28 6 6
Kalij mg 872.65 24 24
Pantotenska kiselina mg 1.5 21 21
Niacin mg 14.34 102 72
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 581.3 15 12
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 33.19 - -
Vlakna g 1.65 - -
Ugljikohidrati g 10.35 - -
Masti g 15.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke