Meni Search

Superwoman

Ljetni lungić

Kuglice od riže i svježeg sira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kaštelanski makaruni
Pileća prsa punjena čvarcima
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Šampinjoni u palačinki
Hrskavi trokuti
Brownie s kajenskim paprom
Brusketa s avokadom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s kozjim sirom
Manastirski đuveč
Mini shepherd's pie
Tjestenina fuži s tartufima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Blagdanska rolada
Svinjski file s grila
Marinirane srdele
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti mediteraneo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto s tri vrste gljiva
Dječje lazanje
Mini lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rezanci s krušnim mrvicama
Rebarca s graškom
Brancinovo oko
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mirisna pureća rolada
Sočna pureća rolada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani zamotuljci
Svinjski file s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Bakalar s krumpirom
Špageti na kineski način
Svinjski gulaš
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Energetske kuglice s kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Pizza sirni jastučići
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bugarska pita od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Piletina Kiev
Cous-cous s povrćem
Rižoto s dagnjama
Ramsteak u seksi umaku
Bruskete s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Goveđa rebarca sa zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Male teleće pitice
Teriyaki piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Pašticada voli penne a ti mene
Rebarca s grilla
Riblji ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Dip od južnog voća
Roštilj s umakom Romesco
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni ražnjići
Obojeni hamburger
Meksička party salata
Lignji po gosposki
Pohani tofu s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Piletina u pivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Srneći file na salatu
Hrskavo pečeno pile
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bruskete od cvjetače
Slatka patka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brudet
Punjena teleća prsa
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci u umaku s češnjakom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ cheeseburger
Lazanje u tavi
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tuna burger
Hrskava pileća krilca
Finska - Juha s lososom
Pogača sa sardinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Piletina s mascarponeom
Grill vratina u sendviču
Popečci od cvjetače
Bouillabaisse
Skandinavske rolice s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Pileći gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Riba u škartocu
Ramstek s povrćem
Kunić na bijelo
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Gulaš od oslića i povrća
Teleći odresci u umaku od višanja
Kroketi od piletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina sa šafranom
Odresci s umakom od kupina
Lignje na šumskom rižotu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lungić pripremljen na maslinovom ulju uz sjeckane rajčice i s klasičnim prilogom od riže u konkretnom će obroku objediniti kontinentalnu i mediteransku kuhinju.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
200 ml vode
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Svinjski lungić očistite i narežite na ploške debljine oko 1,5 – 2 cm.
  • 2 Na dobro zagrijano maslinovo ulje u većoj tavi stavite komade lungića i luk narezan na ploške.
  • 3 Pržite dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju, a luk ne omekša, pa dodajte protisnuti češnjak i još kratko popržite.
  • 4 Dodajte sjeckanu rajčicu, vodu, 1 žlicu Vegete i na laganoj vatri pirjajte 10-ak minuta.
  • 5 Maknite s vatre, pospite nasjeckanim korijanderom i poslužite uz kuhanu ili pirjanu rižu. Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Za jaču aromu i miris mesa luk prilikom pečenja možete podliti s malo bijelog vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 372.43 47 47
Kalcij mg 60.28 6 6
Kalij mg 872.65 24 24
Pantotenska kiselina mg 1.5 21 21
Niacin mg 14.34 102 72
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 581.3 15 12
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 33.19 - -
Vlakna g 1.65 - -
Ugljikohidrati g 10.35 - -
Masti g 15.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke