Meni Search

Superwoman

Ljetni lungić

Rebarca s graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižoto s dagnjama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignji po gosposki
Piletina s kozjim sirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mljevenim mesom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teriyaki piletina
Brusketa s avokadom
Hrskavo pečeno pile
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina u pivu
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Dječje lazanje
Janjetina na padelu
Brudet
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tuna burger
Skandinavske rolice s cimetom
Gulaš od oslića i povrća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s grila
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fish&Chips u tortilji
Ramstek s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Pogača sa sardinom
Mini lazanje
Pureća rolada s mlincima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Proljetna janjetina
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Piletina u aromatičnom omotaču
Kunić na bijelo
Cous-cous s povrćem
Riblji ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Mladi krumpir s ajvarom
Tjestenina fuži s tartufima
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileći gulaš
Bakalar s krumpirom
Jabučni krumpirići s cimetom
Energetske kuglice s kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Finska - Juha s lososom
Piletina s mascarponeom
Pašticada voli penne a ti mene
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kuglice od riže i svježeg sira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
Odresci s umakom od kupina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rebarca s grilla
Špageti na kineski način
Odresci u umaku s češnjakom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Svinjski gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Marinirane srdele
Bouillabaisse
Mini shepherd's pie
Pileći bataci s umakom od luka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Punjena teleća prsa
Špageti mediteraneo
Piletina Kiev
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
BBQ cheeseburger
Srneći file na salatu
Male teleće pitice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Obojeni hamburger
Mirisna pureća rolada
Manastirski đuveč
Kroketi od piletine
Bruskete od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza sirni jastučići
Pohani tofu s povrćem
Pohani zamotuljci
Slatka patka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Dip od južnog voća
Blagdanska rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brownie s kajenskim paprom
Lazanje u tavi
Rižoto s tri vrste gljiva
Ljetni ražnjići
Riba u škartocu
Popečci od cvjetače
Goveđa rebarca sa zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lungić pripremljen na maslinovom ulju uz sjeckane rajčice i s klasičnim prilogom od riže u konkretnom će obroku objediniti kontinentalnu i mediteransku kuhinju.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
200 ml vode
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Svinjski lungić očistite i narežite na ploške debljine oko 1,5 – 2 cm.
  • 2 Na dobro zagrijano maslinovo ulje u većoj tavi stavite komade lungića i luk narezan na ploške.
  • 3 Pržite dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju, a luk ne omekša, pa dodajte protisnuti češnjak i još kratko popržite.
  • 4 Dodajte sjeckanu rajčicu, vodu, 1 žlicu Vegete i na laganoj vatri pirjajte 10-ak minuta.
  • 5 Maknite s vatre, pospite nasjeckanim korijanderom i poslužite uz kuhanu ili pirjanu rižu. Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Za jaču aromu i miris mesa luk prilikom pečenja možete podliti s malo bijelog vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 372.43 47 47
Kalcij mg 60.28 6 6
Kalij mg 872.65 24 24
Pantotenska kiselina mg 1.5 21 21
Niacin mg 14.34 102 72
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 581.3 15 12
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 33.19 - -
Vlakna g 1.65 - -
Ugljikohidrati g 10.35 - -
Masti g 15.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke