Meni Search

Fitness freak

Ljubavne šurlice

Salata od tune i povrća
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prilog od prokulica
Ljetni lungić
Lignje s povrćem i smokvama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Caponata alla Podravka
Ražnjići od lososa
Piletina u finom mediteranskom umaku
Kaštelanski makaruni
Ljetna pileća salata
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Palamida s čilijem i mangom
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje na šumskom rižotu
Salata od quinoe i povrća
Osvježavajuća juha od krastavaca
Polupunjene paprike
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Fina pikantna piletina
Raskošna ljetna tava
Marinirana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata s okruglicama od sira
Beskvasne calzone
Pita s crnim pivom
Osvježavajući smoothie
Salata od pečene rotkvice sa medom
Polpete od slanutka s kurkumom
Kozice s rižom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Bruskete s povrćem
Popečci od cvjetače
Mediteranski grill
Kineska juha s račićima i gljivama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rolice od blitve
Čarobna ljetna piletina
Salata od liganja
Roštilj s umakom Romesco
Juha od kelja sa sirom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Oslić s maslinama
Salata s neobičnim preljevom
Juha od bundeve s jabukom
Vol-au-vent s gljivama
Teriyaki piletina
Kokošja juha s požirakima
Brzi detoks doručak
Zapečena ricotta
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s tunom
Špageti s acetom balsamicom
Finska - Juha s lososom
Topla salata barba Frane
Grill povrće na salatu
Grčka seljačka salata
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Mediteranska rapsodija
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjevene lignje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od tikvica
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Crveno ljetno varivo
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata s mora
Pikantne grickalice
Tjestenina fuži s tartufima
Sočni pureći ražnjići
Meksička party salata
Brusketa s avokadom
Energetske kuglice s kurkumom
Ljetni ražnjići
Tagliatelle s pečenim povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brancinovo oko
Zelena torta
Vege odresci s marinadom
Marokanska salata s cous-cousom
Povrtni ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Proljetno meso i povrće iz woka
Tjestenina mediterana
Salata sa skutom
Mirisni prilog iz pećnice
Cous-cous s povrćem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Račići na posteljici od povrća
Rižoto na španjolski način
Bruskete od cvjetače
Krem juha od tikvica
Čudotvorni čaj za detoks
Mediteranski špageti
Riblja juha s Malte
Dip od južnog voća
Popečci od bulgura s umakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da je ljubav najvažniji sastojak to zna svaki kulinarski znalac, a šurlice sa škampima i mediteranskim začinima savršene su za savršenu večeru.

Sastojci

600 g malih škampi
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 češnja češnjaka
75 ml prošeka
25 g parmezana
1 Temeljac za riblja jela Podravka
½ vezice peršina
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete Mediteran
Za šurlice:
500 g Glatkog brašna Podravka
1 jaje
75 ml ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 U razmućeno jaje ulijte ulje, promiješajte i dodajte brašnu. Dobro izmiješajte kuhačom, pa zalijte sa 175 ml kipuće vode i kuhačom ponovo dobro izmiješajte. Tijesto zatim dodatno zamijesite rukom, oblikujte ga u kuglu i ostavite sa strane da odstoji 10-ak minuta.
  • 2 Očišćene repove škampi pospite Vegetom, popaprite, prelijte s maslinovim uljem, promiješajte i pustite da se mariniraju.
  • 3 Tijesto podijelite na tanje više dijelova, pa svaki dio razvaljajte u duži „rezanac“ kao da valjate valjuške ili njoke (oko 2 cm Ø).
  • 4 Narežite na komade širine oko 2 cm, pa svaki komad stisnite uz štapić za ražnjiće, stavite ih između dlanova i trljajte tako da se dobro stanje (do širine dlana).
  • 5 Štapić izvucite, a gotove šurlice posložite na tacnu ili dasku. Postupak ponavljajte dok ne iskoristite cijelo tijesto.
  • 6 Tako pripremljene šurlice skuhajte al dente u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ostavite sa strane.
  • 7 U dobro zagrijanu širu tavu stavite marinirane repove škampi zajedno s uljem i kratko ih popržite.
  • 8 Dodajte nasjeckani češnjak i popržite tek toliko dok ne zamiriše, pa zalite prošekom. Kratko pirjajte tako da prošek malo ispari, pa zalite sa 350 ml vode, dodajte temeljac, promiješajte i pustite da zakuha.
  • 9 Dodajte nasjeckani peršin, kuhane šurlice i na laganoj vatri pirjajte dok većinu tekućine ne upije tijesto.

Savjet

Ako šurlice ne kuhate odmah, prekrijte ih prozirnom prijanjajućom folijom i držite u hladnjaku do upotrebe.

Posluživanje

Poslužite toplo posuto naribanim parmezanom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 367.45 46 46
Kalcij mg 90.75 9 9
Kalij mg 367.45 10 10
Pantotenska kiselina mg 1.23 18 18
Niacin mg 21.59 154 108
Vitamin D μg 221.3 111 111
Vitamin A μg 457.58 11 9
Sol g 0.14 0 0
Vlakna g 3.56 - -
Ugljikohidrati g 99.03 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 4.46 - -
- zasićene masne kiseline g 32.92 - -
Masti g 32.92 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke