Meni Search

Gladan kao vuk

Ljuti trokutići sa šunkom i sirom

Quiche od bundeve, sira i luka
Slasni burger sa slaninom i sirom
Piletina u aromatičnom omotaču
Kuhano meso s umakom od hrena
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina s bižima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Krumpiri u kaputiću od pancete
Svinjski kotleti s povrćem
Tuna burger
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Medeni teleći kotleti
Pizza sirni jastučići
Umak od limete (Molho de limao)
Mesna rolada u tijestu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna rebarca
Neobične punjene paprike
Kuhana govedina s umakom od hrena
Miješani grill
Piletina u pivu
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantni gulaš
Harrisa janjetina s limunom
Pureća rolada s mlincima
Povrtni lonac
Odresci u paketiću
Vratina s roštilja
Velika Britanija - Pastirska pita
Teletina s pirjanim povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Obojeni hamburger
Vegetarijanski čips
Kotlovina
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Slatki lungić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća prsa iz pećnice
Pureći hamburger
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fino varivo v loncu
Pileća krilca s roštilja
Punjena pečenka u vinu
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski medaljoni s kestenima
Ramstek s povrćem
Biftek rolice
Janjetina na padelu
Španjolski migas s bundevom
Špageti s tikvicama
Slatko twist pile
Meso u woku na indonezijski način
Puretina s jabukom iz pećnice
Odresci s umakom od kupina
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Patka s mlincima
Svinjski gulaš
Piletina u egzotičnom umaku
Mesne okruglice u umaku
Pašticada s njokima
Polpete od oslića
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s nadjevom od ajvara
Rebarca s grilla
Govedina s lukom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Macho hamburger
Ciganski odrezak
Sočna Wellington pečenka
Hrenovke u panceti
Punjeni kelj s plodovima mora
Fino začinjena piletina
Pileća prsa s crnim tartufom
Slasni BBQ burgeri
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Gorički povrtni lonac
Lazanje u tavi
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina s medom od kadulje
Skandinavske rolice s cimetom
Sarma sa suhim mesom
Varivo od kelja i teletine
Tortilje pikant
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

E sad ćete reći, ma tko ne zna recept za trokutiće od sira i šunke. I prevarit ćete se. Glavna zvijezda ovog showa je čili papričica ili prema izboru ljuti feferon. Naravno, ljutinu ćete morati ublažiti pivom.

Sastojci

Za tijesto:
250 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
250 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
1 žličica Vegeta Maestro chilija
1 žličica soli
350 ml tople vode
Za nadjev:
250 g kuhane šunke (ploške)
250 g sira edamera
100 g svježe crvene paprike
150 g ricotta sira (ili sirnog namaza)
1 žličica Vegeta Maestro chilija
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
Za prženje:
300 ml ulja

Koristili smo

Chili pepper ground

Chili pepper ground

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe120 min

  • 1 Brašna promiješajte, dodajte prašak za pecivo, čili u prahu, sol i sve zajedno dobro izmiješajte.
  • 2 Polagano dodajte mlaku vodu, umijesite mekano tijesto i ostavite pokriveno da miruje oko 60 minuta.
  • 3 Ricota sir pomiješajte sa dimljenom paprikom, chilijem i sitno narezanom paprikom.
  • 4 Tijesto podijelite na tri jednaka dijela. Svaki dio razvaljajte u obliku kruga (promjera 15 cm) i prerežite na pola.
  • 5 Na svaku polovicu položite plošku šunke, plošku sira i stavite malo nadjeva. Rubove tijesta navlažite vodom, preklopite i utisnite prstom.
  • 6 Pripremljene trokutiće pržite u zagrijanom ulju do zlatnožute boje.
  • 7 Pržene trokutiće stavljajte na papirnati ubrus da upiju suvišnu masnoću.

Savjet

Čili papričicu možete zamijeniti ljutim feferonima.

Posluživanje

Poslužite kao snack uz pivo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 492.08 62 62
Kalcij mg 404.69 40 40
Kalij mg 310.25 8 8
Niacin mg 11.44 82 57
Vitamin C mg 40.89 55 45
Vitamin D μg 17.9 9 9
Vitamin A μg 2178.63 54 44
Sol g 2.25 0 0
Bjelančevine g 25.85 - -
Vlakna g 2.51 - -
Ugljikohidrati g 66.04 - -
Masti g 28.21 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke