Meni Search

Ful nabrijana

Lungić s povrćem

Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Grill povrće na salatu
Sočna rebarca
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mini lazanje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočni pureći ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fina pikantna piletina
Salata s mora
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Urbana pola
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
Lagana sarma
Mirisna pečenka
Miješani grill
Hrskavi trokuti
Pogača sa sardinom
Ramsteak u seksi umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Irska janjetina
Mini shepherd's pie
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje na šumskom rižotu
Delikatesna junetina na češki
Lazanje s lignjama
Fini gulaš od gljiva
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Mediteranski špageti
Kroketi od piletine
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pirjani kunić
Salata od liganja
Brusketa s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meso s repom
Sočna pureća rolada
Grdobina s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Pohani tofu s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Voćna juha od višanja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Marinirana piletina s roštilja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina laganini
Grill pirjana piletina s roštilja
Riba u bijelom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Odresci od morskog psa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni ražnjići
Piletina na kijevski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina na padelu
Ossobuco
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vege odresci s marinadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od lososa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Račići na posteljici od povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sendvič s avokadom
Piletina sa šafranom
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski kruščić s lovorom
Meksička party salata
Prežgana juha
Čarobna ljetna piletina
Rolice od blitve
Krem juha od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjevene lignje
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Viška pogača
Pizza s tunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Aromatizirani kruh
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Povrtni lonac
Umak od limete (Molho de limao)
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill vratina u sendviču
Pizza sirni jastučići
Lignje s manistrom u škartocu
Grickalica slanutak iz pećnice
Kunić na bijelo
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Turske pizze
Zabavni kineski ravioli
Popečci od tikvica
Lungić u sendviču
Manastirski đuveč
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti s ribom
Mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Rajčica s kukuruzom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje s povrćem i smokvama
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Martinjska guska s hajdinom kašom
Brancinovo oko
Kaštelanski makaruni
Piletina Kiev
Povrtni ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskava pileća krilca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusna hrana ne zahtijeva nužno dugu pripremu, tako će i ovo jelo biti gotovo u trenu.

Sastojci

1 kg svinjskog filea (lungića)
1 vrećica Vegete Twist za svinjetinu
ulje za pečenje
Za prilog od povrća:
500 g žutih mahuna
300 g mrkve
300 g zamrznutog Mladog graška Podravka
sol
3 žlice maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso operite, posušite, pospite sadržajem vrećice Vegete Natur Twist za svinjetinu i pustite neka odstoji barem 30 minuta.
  • 2 Mahune i mrkvu očistite i operite.
  • 3 Mrkvu narežite na kolutiće i zajedno s mahunama i graškom skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite i još toplo pomiješajte s maslinovim uljem.
  • 4 U zagrijanoj tavici na ulju popecite svinjetinu sa svih strana do zlatnosmeđe boje.
  • 5 Podlijte s malo vode i pirjajte dok ne omekša.

Savjet

Ovako začinjena svinjetina pogodna je za paniranje.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano povrće s maslinovim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 122.5 41 31
Fosfor mg 714.25 89 89
Kalij mg 1501.5 41 41
Pantotenska kiselina mg 3.4 49 49
Niacin mg 25.55 183 128
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 21838.25 546 437
Sol g 0.59 0 0
Bjelančevine g 59.67 - -
Vlakna g 9.02 - -
Ugljikohidrati g 29.1 - -
Masti g 25.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke