Meni Search

Ful nabrijana

Lungić u sendviču

BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Bugarska pita od krumpira
Nadjevene lignje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Voćna juha od višanja
Rajčica s kukuruzom
Hrskavi trokuti
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Blagdanska rolada
Pizza s tunom
Salata od liganja
Teleći savici u umaku od grejpa
Pogača sa sardinom
Umak od limete (Molho de limao)
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Račići na posteljici od povrća
Grdobina s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Sočna rebarca
Turske pizze
Pirjani kunić
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Kobasica u pivu i pecivu
Mini lazanje
Piletina Kiev
Hlebinska i pretepena juha
Sendvič s avokadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti s ribom
Grill povrće na salatu
Teleći odresci u umaku od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mediteranski kruščić s lovorom
Zabavni kineski ravioli
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Rolice od blitve
Uzbudljivi kolač od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Lazanje s lignjama
Aromatizirani kruh
Grickalica slanutak iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Miješani grill
Pečena piletina s limunom
Pohani tofu s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata s mora
Meso s repom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kunić na bijelo
Odresci od morskog psa
Ražnjići od lososa
Pizza sirni jastučići
Lagana sarma
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marinirana piletina s roštilja
Hrskava pileća krilca
Meksička party salata
Mesne okruglice
Janjetina na padelu
Mirisna pečenka
Povrtni lonac
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mediteranski špageti
Lignje s manistrom u škartocu
Fini gulaš od gljiva
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić s povrćem
Piletina laganini
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Irska janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Okruglice u umaku od rajčice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fina pikantna piletina
Riba u bijelom umaku
Povrtni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mini shepherd's pie
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina na kijevski način
Kuhano meso s umakom od hrena
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fish&Chips u tortilji
Lignje s povrćem i smokvama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočni pureći ražnjići
Ossobuco
Urbana pola
Delikatesna junetina na češki
Ljetni ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Viška pogača
Čarobna ljetna piletina
Vege odresci s marinadom
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Krem juha od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina fuži s tartufima
Šampinjoni u palačinki
Popečci od tikvica
Kroketi od piletine
Kaštelanski makaruni
Prežgana juha
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočan sendvič s lungićem, sirom i umakom u zapečenom kruhu osim umjetničkog dojma primamljivošću će privući obožavatelje sendviča i dobrih zalogaja.

Sastojci

50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica Vegete
800 g lungića (2x400 g)
16 ploški kruha iz kalupa
300 g narezanih svježih krastavaca
8 ploški sira
Za umak:
1 tvrdo kuhano jaje
3 češnja češnjaka
1 žlica kapara
2 žlice limunova soka
180 g majoneze
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Maslinovo ulje pomiješajte s Vegetom.
  • 2 Lungićima odstranite suvišnu masnoću i žilice, premažite ga pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
  • 3 Zagrijte tavu, pa lungić zapecite na ulju iz marinade.
  • 4 Lungić okrećite tako da bude zapečen sa svih strana, a zatim ga poklopite i ostavite da se hladi.
  • 5 Umak pripremite tako da u sjeckalici izmiješate tvrdo kuhano jaje, protisnuti češnjak, peršin, nasjeckane kapare, limunov sok, majonezu i papar.
  • 6 Ploške kruha lagano popecite.
  • 7 Na ploške kruha stavite pripremljeni umak, preko umaka položite ploške ementalera, a zatim narezane krastavce, pa opet umak, a zatim 3-4 tanke ploške lungića.

Savjet

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Posluživanje

Pripremljene sendviče poslužite odmah uz male rajčice.

Male tajne

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 692.64 87 87
Kalcij mg 268.8 27 27
Kalij mg 1027.16 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.38 34 34
Niacin mg 22.25 159 111
Vitamin C mg 10.92 15 12
Vitamin D μg 39.5 20 20
Vitamin A μg 523.47 13 10
Sol g 3.07 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 2.96 - -
Ugljikohidrati g 35.19 - -
Masti g 54.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke