Meni Search

Ful nabrijana

Lungić u sendviču

Lazanje s lignjama
Pogača sa sardinom
Piletina na kijevski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Viška pogača
Mediteranski špageti
Mesne okruglice
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Urbana pola
Mesne okruglice na ražnjiću
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci u umaku s češnjakom
Mirisna pečenka
Delikatesna junetina na češki
Manastirski đuveč
Pečena piletina s limunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rolice od blitve
Kunić na bijelo
Čarobna ljetna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meso s repom
Voćna juha od višanja
Kaštelanski makaruni
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od lososa
Pizza sirni jastučići
Kroketi od piletine
Pirjani kunić
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Proljetno meso i povrće iz woka
Fileti lososa u finom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Grickalica slanutak iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Brusketa s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Aromatizirani kruh
Račići na posteljici od povrća
Pohani tofu s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Mini shepherd's pie
Fina pikantna piletina
Ljetni ražnjići
Lagana sarma
Sočna rebarca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Povrtni ražnjići
Krem juha od tikvica
Pizza s tunom
Umak od limete (Molho de limao)
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina laganini
Ossobuco
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci u umaku od višanja
Vege odresci s marinadom
Lignje s manistrom u škartocu
Uzbudljivi kolač od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Salata od liganja
Hlebinska i pretepena juha
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Riba u bijelom umaku
Hrskavi trokuti
Zlatna piletina
Popečci od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje s povrćem i smokvama
Lungić s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Grdobina s povrćem
Irska janjetina
Piletina sa šafranom
Turske pizze
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina na padelu
Pileći bataci s umakom od luka
Rajčica s kukuruzom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Brancinovo oko
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Miješani grill
Kobasica u pivu i pecivu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci od morskog psa
Prežgana juha
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Marinirana piletina s roštilja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje na šumskom rižotu
Povrtni lonac
Grill povrće na salatu
Svinjski file s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Proljetna janjetina
Sendvič s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Salata s mora
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjevene lignje
Špageti s ribom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočan sendvič s lungićem, sirom i umakom u zapečenom kruhu osim umjetničkog dojma primamljivošću će privući obožavatelje sendviča i dobrih zalogaja.

Sastojci

50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica Vegete
800 g lungića (2x400 g)
16 ploški kruha iz kalupa
300 g narezanih svježih krastavaca
8 ploški sira
Za umak:
1 tvrdo kuhano jaje
3 češnja češnjaka
1 žlica kapara
2 žlice limunova soka
180 g majoneze
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Maslinovo ulje pomiješajte s Vegetom.
  • 2 Lungićima odstranite suvišnu masnoću i žilice, premažite ga pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
  • 3 Zagrijte tavu, pa lungić zapecite na ulju iz marinade.
  • 4 Lungić okrećite tako da bude zapečen sa svih strana, a zatim ga poklopite i ostavite da se hladi.
  • 5 Umak pripremite tako da u sjeckalici izmiješate tvrdo kuhano jaje, protisnuti češnjak, peršin, nasjeckane kapare, limunov sok, majonezu i papar.
  • 6 Ploške kruha lagano popecite.
  • 7 Na ploške kruha stavite pripremljeni umak, preko umaka položite ploške ementalera, a zatim narezane krastavce, pa opet umak, a zatim 3-4 tanke ploške lungića.

Savjet

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Posluživanje

Pripremljene sendviče poslužite odmah uz male rajčice.

Male tajne

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 692.64 87 87
Kalcij mg 268.8 27 27
Kalij mg 1027.16 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.38 34 34
Niacin mg 22.25 159 111
Vitamin C mg 10.92 15 12
Vitamin D μg 39.5 20 20
Vitamin A μg 523.47 13 10
Sol g 3.07 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 2.96 - -
Ugljikohidrati g 35.19 - -
Masti g 54.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke