Meni Search

Ful nabrijana

Lungić u sendviču

Mini shepherd's pie
Krem juha od tikvica
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Rolice od blitve
Salata s mora
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pečenka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Svinjski file s povrćem
Ražnjići od lososa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti s ribom
Pirjani kunić
Uzbudljivi kolač od blitve
Kunić na bijelo
Fina pikantna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Piletina sa šafranom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna rebarca
Irska janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Prežgana juha
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Urbana pola
Turske pizze
Grill oslić u aromatičnoj korici
Miješani grill
Mini lazanje
Blagdanska rolada
Riba u bijelom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Grill vratina u sendviču
Pizza sirni jastučići
Zabavni kineski ravioli
Delikatesna junetina na češki
Roštilj s umakom Romesco
Piletina laganini
Povrtni ražnjići
Brusketa s avokadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Martinjska guska s hajdinom kašom
Aromatizirani kruh
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Šampinjoni u palačinki
Lignje s povrćem i smokvama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski špageti
Voćna juha od višanja
Lazanje s lignjama
Viška pogača
Sendvič s avokadom
Kroketi od piletine
Rezanci s krušnim mrvicama
Pogača sa sardinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grdobina s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kobasica u pivu i pecivu
Rajčica s kukuruzom
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kaštelanski makaruni
Okruglice u umaku od rajčice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Hrskava pileća krilca
Piletina na kijevski način
Brancinovo oko
Povrtni lonac
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina Kiev
Nadjevene lignje
Račići na posteljici od povrća
Meso s repom
Mediteranski kruščić s lovorom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskavi trokuti
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill povrće na salatu
Čarobna ljetna piletina
Fini gulaš od gljiva
Pečena piletina s limunom
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Popečci od tikvica
Salata od liganja
Grill pirjana piletina s roštilja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ossobuco
Odresci od morskog psa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Proljetna janjetina
Hlebinska i pretepena juha
Pizza s tunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lagana sarma
Vege odresci s marinadom
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Belgija - Salade Liégeoise
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočan sendvič s lungićem, sirom i umakom u zapečenom kruhu osim umjetničkog dojma primamljivošću će privući obožavatelje sendviča i dobrih zalogaja.

Sastojci

50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica Vegete
800 g lungića (2x400 g)
16 ploški kruha iz kalupa
300 g narezanih svježih krastavaca
8 ploški sira
Za umak:
1 tvrdo kuhano jaje
3 češnja češnjaka
1 žlica kapara
2 žlice limunova soka
180 g majoneze
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Maslinovo ulje pomiješajte s Vegetom.
  • 2 Lungićima odstranite suvišnu masnoću i žilice, premažite ga pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
  • 3 Zagrijte tavu, pa lungić zapecite na ulju iz marinade.
  • 4 Lungić okrećite tako da bude zapečen sa svih strana, a zatim ga poklopite i ostavite da se hladi.
  • 5 Umak pripremite tako da u sjeckalici izmiješate tvrdo kuhano jaje, protisnuti češnjak, peršin, nasjeckane kapare, limunov sok, majonezu i papar.
  • 6 Ploške kruha lagano popecite.
  • 7 Na ploške kruha stavite pripremljeni umak, preko umaka položite ploške ementalera, a zatim narezane krastavce, pa opet umak, a zatim 3-4 tanke ploške lungića.

Savjet

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Posluživanje

Pripremljene sendviče poslužite odmah uz male rajčice.

Male tajne

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 692.64 87 87
Kalcij mg 268.8 27 27
Kalij mg 1027.16 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.38 34 34
Niacin mg 22.25 159 111
Vitamin C mg 10.92 15 12
Vitamin D μg 39.5 20 20
Vitamin A μg 523.47 13 10
Sol g 3.07 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 2.96 - -
Ugljikohidrati g 35.19 - -
Masti g 54.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke