Meni Search

Lud k'o šiba

Lungić u sendviču

Marinirano svinjsko pečenje
Pašticada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teriyaki piletina
Pileći gulaš
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Hrskavo pečeno pile
Cipar - Lungić na ciparski
Pohani zamotuljci
Kotleti u pivskom umaku
Slasni BBQ burgeri
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s nadjevom od ajvara
Rezanci s krušnim mrvicama
Pirjani kunić
Patka s mlincima
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pečena janjetina s bademima
Marokanska salata s cous-cousom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pikantne mazalice
Jabučni krumpirići s cimetom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Kineska juha s račićima i gljivama
Teletina s pirjanim povrćem
Polupunjene paprike
Aromatizirani kruh
Brancinovo oko
Nadjevene lignje
Brownie s kajenskim paprom
Riblja juha s Malte
Cous-cous s povrćem
Mirisna pureća rolada
Prežgana juha
Bugarska pita od krumpira
Zabavni kineski ravioli
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sunčani užitak mediterana
Špageti s pistacijama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečena ricotta
Grill vratina u sendviču
Palamida s čilijem i mangom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Jakobove kapice s umakom
Irska janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Pohana skuta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pečena piletina s limunom
Male teleće pitice
Tuna burger
Šampinjoni u palačinki
Juha od bundeve s jabukom
Lignje s povrćem i smokvama
Proljetna janjetina
Špageti na kineski način
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Marinirana pileća krilca s povrćem
Pizza s tunom
Irski gulaš (Irish stew)
Kotlovina
Pohani buncek
Grill povrće na salatu
Sendvič s avokadom
Mesna rolada u tijestu
Pašticada s njokima
Piletina s mascarponeom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Medeni teleći kotleti
Ramsteak u seksi umaku
Fiš paprikaš
Meksička party salata
Vratina s roštilja
Piletina u pivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Srneći file na salatu
Hrskave tortice od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina Kiev
Palačinke s nadjevom od riže
Krem juha sa sjemenkama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočan sendvič s lungićem, sirom i umakom u zapečenom kruhu osim umjetničkog dojma primamljivošću će privući obožavatelje sendviča i dobrih zalogaja.

Sastojci

50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica Vegete
800 g lungića (2x400 g)
16 ploški kruha iz kalupa
300 g narezanih svježih krastavaca
8 ploški sira
Za umak:
1 tvrdo kuhano jaje
3 češnja češnjaka
1 žlica kapara
2 žlice limunova soka
180 g majoneze
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Maslinovo ulje pomiješajte s Vegetom.
  • 2 Lungićima odstranite suvišnu masnoću i žilice, premažite ga pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
  • 3 Zagrijte tavu, pa lungić zapecite na ulju iz marinade.
  • 4 Lungić okrećite tako da bude zapečen sa svih strana, a zatim ga poklopite i ostavite da se hladi.
  • 5 Umak pripremite tako da u sjeckalici izmiješate tvrdo kuhano jaje, protisnuti češnjak, peršin, nasjeckane kapare, limunov sok, majonezu i papar.
  • 6 Ploške kruha lagano popecite.
  • 7 Na ploške kruha stavite pripremljeni umak, preko umaka položite ploške ementalera, a zatim narezane krastavce, pa opet umak, a zatim 3-4 tanke ploške lungića.

Savjet

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Posluživanje

Pripremljene sendviče poslužite odmah uz male rajčice.

Male tajne

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 692.64 87 87
Kalcij mg 268.8 27 27
Kalij mg 1027.16 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.38 34 34
Niacin mg 22.25 159 111
Vitamin C mg 10.92 15 12
Vitamin D μg 39.5 20 20
Vitamin A μg 523.47 13 10
Sol g 3.07 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 2.96 - -
Ugljikohidrati g 35.19 - -
Masti g 54.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke