Meni Search

Gladan kao vuk

Mađarska - Mađarski pileći paprikaš

Pikantni gulaš
Sarma sa suhim mesom
Piletina u egzotičnom umaku
Španjolski migas s bundevom
Pašticada s njokima
Ramstek s povrćem
Punjeni kelj s plodovima mora
Piletina s nadjevom od ajvara
Odresci u umaku s češnjakom
Quiche od bundeve, sira i luka
Ramsteak u seksi umaku
Mesna rolada u tijestu
Fino varivo v loncu
Krumpiri u kaputiću od pancete
Lazanje u tavi
Pureći hamburger
Janjetina na padelu
Ciganski odrezak
Varivo od kelja i teletine
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Pileća prsa s crnim tartufom
Patka s mlincima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna Wellington pečenka
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Harrisa janjetina s limunom
Janjetina s medom od kadulje
Odresci s umakom od kupina
Vegetarijanski čips
Svinjski gulaš
Fino začinjena piletina
Hrenovke u panceti
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Piletina u aromatičnom omotaču
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice u umaku
Puretina s jabukom iz pećnice
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pureća rolada s mlincima
Mladi krumpir s ajvarom
Pizza sirni jastučići
Medeni teleći kotleti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Špageti s tikvicama
Janjetina s bižima
Svinjski medaljoni s kestenima
Punjena pečenka u vinu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Slatko twist pile
Gorički povrtni lonac
Neobične punjene paprike
Piletina u pivu
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Tortilje pikant
Govedina s lukom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Teletina s pirjanim povrćem
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća prsa punjena čvarcima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna rebarca
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pileća prsa iz pećnice
Velika Britanija - Pastirska pita
Kuhana govedina s umakom od hrena
Macho hamburger
Glazirana patka s umakom od jabuka
Slatki lungić
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Polpete od oslića
Miješani grill
Kotlovina
Rebarca s grilla
Umak od limete (Molho de limao)
Pileća krilca s roštilja
Obojeni hamburger
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Meso u woku na indonezijski način
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Vratina s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Slasni BBQ burgeri
Povrtni lonac
Svinjski kotleti s povrćem
Biftek rolice
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Odresci u paketiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje. Najzastupljeniji začin mađarske kuhinje je paprika bilo da je svježa, sušena ili mljevena od koje proizlaze pikantni, aromatični okusi.

Sastojci

3 žlica ulja
1 kg pilećih bataka sa zabatcima
150 g luka
200 g zelene svježe paprike
2-3 Feferona Podravka
1-2 suha feferona
1 žlica crvene paprike
1 žlica Vegete
100 ml kiselog vrhnja
500 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na dobro zagrijanom ulju popecite piletinu s obje strane do zlatne boje.
  • 2 Dodajte sitno nasjeckani luk i papriku narezanu na tanje rezance, pa još popecite na laganoj vatri par minuta.
  • 3 Nakon toga dodajte sitno narezane feferone i suhi feferon, mljevenu papriku i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Promiješajte, zalijte vodom, poklopite i kuhajte dok piletina ne omekša i ne počne se odvajati od kosti.

Posluživanje

Ugasite, umiješajte kiselo vrhnje i topli paprikaš poslužite uz kuhane široke rezance.

Male tajne

Ako želite da jelo ne bude preljuto, čiliju izvadite sjemenke i za to upotrijebite rukavice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 426.92 53 53
Kalcij mg 70.95 7 7
Kalij mg 716.23 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.1 44 44
Niacin mg 23.56 168 118
Vitamin D μg 31.46 16 16
Vitamin A μg 814.82 20 16
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 50.14 - -
Vlakna g 1.35 - -
Ugljikohidrati g 7.53 - -
Masti g 37.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke