Meni Search

Gladan kao vuk

Mađarska - Mađarski pileći paprikaš

Mladi krumpir s ajvarom
Teletina s pirjanim povrćem
Španjolski migas s bundevom
Slatko twist pile
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Sočna Wellington pečenka
Krumpiri u kaputiću od pancete
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci s umakom od kupina
Odresci u umaku s češnjakom
Hrenovke u panceti
Biftek rolice
Pureća rolada s mlincima
Neobične punjene paprike
Tortilje pikant
Vratina s roštilja
Macho hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočna rebarca
Kuhano meso s umakom od hrena
Tuna burger
Mesne okruglice u umaku
Pizza sirni jastučići
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Svinjski medaljoni s kestenima
Mesna rolada u tijestu
Punjeni kelj s plodovima mora
Patka s mlincima
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina s bižima
Varivo od kelja i teletine
Meso u woku na indonezijski način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Punjena pečenka u vinu
Teleći savici u umaku od grejpa
Glazirana patka s umakom od jabuka
Kuhana govedina s umakom od hrena
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Piletina s nadjevom od ajvara
Kotlovina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Umak od limete (Molho de limao)
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Lazanje u tavi
Velika Britanija - Pastirska pita
Harrisa janjetina s limunom
Janjetina s medom od kadulje
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Fino varivo v loncu
Ramstek s povrćem
Špageti s tikvicama
Pašticada s njokima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Puretina s jabukom iz pećnice
Miješani grill
Skandinavske rolice s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Pikantni gulaš
Pileća prsa iz pećnice
Svinjski kotleti s povrćem
Rebarca s grilla
Svinjski gulaš
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pureći hamburger
Odresci u paketiću
Mediteranski kruščić s lovorom
Govedina s lukom
Polpete od oslića
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ciganski odrezak
Quiche od bundeve, sira i luka
Medeni teleći kotleti
Obojeni hamburger
Povrtni lonac
Pileća krilca s roštilja
Piletina u pivu
Sarma sa suhim mesom
Piletina u egzotičnom umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Fino začinjena piletina
Janjetina na padelu
Pileća prsa s crnim tartufom
Slatki lungić
Slasni BBQ burgeri
Gorički povrtni lonac
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vegetarijanski čips
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje. Najzastupljeniji začin mađarske kuhinje je paprika bilo da je svježa, sušena ili mljevena od koje proizlaze pikantni, aromatični okusi.

Sastojci

3 žlica ulja
1 kg pilećih bataka sa zabatcima
150 g luka
200 g zelene svježe paprike
2-3 Feferona Podravka
1-2 suha feferona
1 žlica crvene paprike
1 žlica Vegete
100 ml kiselog vrhnja
500 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na dobro zagrijanom ulju popecite piletinu s obje strane do zlatne boje.
  • 2 Dodajte sitno nasjeckani luk i papriku narezanu na tanje rezance, pa još popecite na laganoj vatri par minuta.
  • 3 Nakon toga dodajte sitno narezane feferone i suhi feferon, mljevenu papriku i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Promiješajte, zalijte vodom, poklopite i kuhajte dok piletina ne omekša i ne počne se odvajati od kosti.

Posluživanje

Ugasite, umiješajte kiselo vrhnje i topli paprikaš poslužite uz kuhane široke rezance.

Male tajne

Ako želite da jelo ne bude preljuto, čiliju izvadite sjemenke i za to upotrijebite rukavice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 426.92 53 53
Kalcij mg 70.95 7 7
Kalij mg 716.23 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.1 44 44
Niacin mg 23.56 168 118
Vitamin D μg 31.46 16 16
Vitamin A μg 814.82 20 16
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 50.14 - -
Vlakna g 1.35 - -
Ugljikohidrati g 7.53 - -
Masti g 37.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke