Meni Search

Gladan kao vuk

Mađarska - Mađarski pileći paprikaš

Fino začinjena piletina
Slatki lungić
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Krumpiri u kaputiću od pancete
Skandinavske rolice s cimetom
Tuna burger
Povrtni lonac
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Sočna Wellington pečenka
Macho hamburger
Gorički povrtni lonac
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna rebarca
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pureći hamburger
Slasni burger sa slaninom i sirom
Miješani grill
Španjolski migas s bundevom
Obojeni hamburger
Ramstek s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Špageti s tikvicama
Janjetina s bižima
Teletina s pirjanim povrćem
Polpete od oslića
Ramsteak u seksi umaku
Varivo od kelja i teletine
Slatko twist pile
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesna rolada u tijestu
Piletina u pivu
Harrisa janjetina s limunom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Punjena pečenka u vinu
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Punjeni kelj s plodovima mora
Pileća krilca s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrenovke u panceti
Odresci u umaku s češnjakom
Umak od limete (Molho de limao)
Rebarca s grilla
Mesne okruglice u umaku
Pizza sirni jastučići
Biftek rolice
Ciganski odrezak
Odresci s umakom od kupina
Sarma sa suhim mesom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Svinjski gulaš
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Janjetina s medom od kadulje
Medeni teleći kotleti
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lazanje u tavi
Piletina u aromatičnom omotaču
Fish&Chips u tortilji
Fino varivo v loncu
Govedina s lukom
Mladi krumpir s ajvarom
Meso u woku na indonezijski način
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Janjetina na padelu
Mediteranski kruščić s lovorom
Pileća prsa iz pećnice
Pileća prsa punjena čvarcima
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Svinjski kotleti s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Vegetarijanski čips
Odresci u paketiću
Neobične punjene paprike
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Puretina s jabukom iz pećnice
Svinjski medaljoni s kestenima
Quiche od bundeve, sira i luka
Piletina u egzotičnom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tortilje pikant
Vratina s roštilja
Pileća prsa s crnim tartufom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Slasni BBQ burgeri
Kotlovina
Pikantni gulaš
Pureća rolada s mlincima
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Patka s mlincima
Piletina s nadjevom od ajvara
Pašticada s njokima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje. Najzastupljeniji začin mađarske kuhinje je paprika bilo da je svježa, sušena ili mljevena od koje proizlaze pikantni, aromatični okusi.

Sastojci

3 žlica ulja
1 kg pilećih bataka sa zabatcima
150 g luka
200 g zelene svježe paprike
2-3 Feferona Podravka
1-2 suha feferona
1 žlica crvene paprike
1 žlica Vegete
100 ml kiselog vrhnja
500 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na dobro zagrijanom ulju popecite piletinu s obje strane do zlatne boje.
  • 2 Dodajte sitno nasjeckani luk i papriku narezanu na tanje rezance, pa još popecite na laganoj vatri par minuta.
  • 3 Nakon toga dodajte sitno narezane feferone i suhi feferon, mljevenu papriku i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Promiješajte, zalijte vodom, poklopite i kuhajte dok piletina ne omekša i ne počne se odvajati od kosti.

Posluživanje

Ugasite, umiješajte kiselo vrhnje i topli paprikaš poslužite uz kuhane široke rezance.

Male tajne

Ako želite da jelo ne bude preljuto, čiliju izvadite sjemenke i za to upotrijebite rukavice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 426.92 53 53
Kalcij mg 70.95 7 7
Kalij mg 716.23 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.1 44 44
Niacin mg 23.56 168 118
Vitamin D μg 31.46 16 16
Vitamin A μg 814.82 20 16
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 50.14 - -
Vlakna g 1.35 - -
Ugljikohidrati g 7.53 - -
Masti g 37.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke