Meni Search

Lud k'o šiba

Male teleće pitice

Irska janjetina
Slasni BBQ burgeri
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Vratina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Cous-cous s povrćem
Medeni teleći kotleti
Meksička party salata
Pirjani kunić
Srneći file na salatu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill povrće na salatu
Sočni pureći ražnjići
Špageti s pistacijama
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski file s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Palačinke s nadjevom od riže
Pečena janjetina s bademima
Velika Britanija - Pastirska pita
Zapečena ricotta
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesna rolada u tijestu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavo pečeno pile
Pohani tofu s povrćem
Patka s mlincima
Pizza s tunom
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetna janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Marinirano svinjsko pečenje
Riblja juha s Malte
Piletina u pivu
Bugarska pita od krumpira
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Pileći gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zabavni kineski ravioli
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
Cipar - Lungić na ciparski
Jakobove kapice s umakom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Marinirana pileća krilca s povrćem
Pašticada s njokima
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Pečena piletina s limunom
Aromatizirani kruh
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s mascarponeom
Prežgana juha
Pohana skuta
Teletina s pirjanim povrćem
Pikantne mazalice
Irski gulaš (Irish stew)
Palamida s čilijem i mangom
Blagdanska rolada
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Brancinovo oko
Lungić u sendviču
Juha od bundeve s jabukom
Sunčani užitak mediterana
Teriyaki piletina
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Kotleti u pivskom umaku
Krem juha sa sjemenkama
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Nadjevene lignje
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Hrskave tortice od krumpira
Pohani buncek
Hrskavi trokuti
Kineska juha s račićima i gljivama
Fiš paprikaš
Sendvič s avokadom
Kotlovina
Šampinjoni u palačinki
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pašticada
Piletina s nadjevom od ajvara
Polupunjene paprike
Marokanska salata s cous-cousom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ljubiteljima klasičnih i tradicionalnih pita, okus malih telećih pitica predstavljat će posebno zadovoljstvo. Teletinu možete zamijeniti i piletinom. Oduševit ćete svoje goste, ali i vlastito gurmansko nepce.

Sastojci

Za tijesto:
450 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
150 g maslaca
1 jaje
1 žličica kiselog vrhnja
Za nadjev:
120 g luka
2 žlice maslinovog ulja
400 g mljevene teletine
100 g Pancete Podravka
3 žlice nasjeckanog peršina
1 žličica Vegete
¼ žličica Crnog papra mljevenog Podravka
1 jaje
250 g ricotte

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

Za tijesto:

  • 1 Brašno pomiješajte s praškom za pecivo. Dodajte rashlađeni maslac narezan na kockice i elektičnom miješalicom miješajte dok ne dobijete ravnomjerno zrnatu strukturu tijesta.
  • 2 Dodajte jaje, vrhnje i miješajte još 1-2 minuta. Tijesto rukama oblikujte u kuglu i pustite da odstoji u hladnjaku 20-30 minuta.
  • 3 Četvrtinu tijesta odvojite sa strane, a ostatak podijelite na 12 jednakih dijelova. Svaki dio razvaljajte u krug 12-15 cm, pa ga utisnute u jednu čašicu u kalupu za muffinse.
  • 4 Pripremljeni nadjev ravnomjerno rasporedite po čašicama s tijestom, a po samom nadjevu rasporedite ricottu.
  • 5 Ostatak tijesta podijelite na 12 dijelova, razvaljajte tako da s njime možete prekriti čašicu u kalupu. Tijesta lagano pritisnite prstima ili vilicom da se spoje.
  • 6 Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Kada su pečeni ostavite da se malo ohlade u kalupu kako bi ih lakše izvadili.

Za nadjev:

  • 1 Luk sitno nasjeckajte i kratko zažutite na zagrijanom ulju. Dodajte mljeveno meso i lagano ga pirjajte oko 5 minuta redovito miješajući. Uklonite tavicu s vatre i pustite da se meso dobro ohladi.
  • 2 Ohlađeno meso prebacite u zdjelu, pa mu dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, nasjeckani peršin, Vegetu, papar, jaje i sve dobro promiješajte.

Savjet

Teletinu možete zamijeniti s piletinom.

Posluživanje

Tople pitice poslužite samostalno ili u kombinaciji sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 448.13 56 56
Kalcij mg 128.35 13 13
Kalij mg 481.96 13 13
Pantotenska kiselina mg 1.56 22 22
Niacin mg 15.99 114 80
Vitamin D μg 33.3 17 17
Vitamin A μg 1040.35 26 21
Sol g 1.72 0 0
Bjelančevine g 33.64 - -
Vlakna g 2.59 - -
Ugljikohidrati g 61.06 - -
Masti g 41.96 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke