Meni Search

Superman

Manastirski đuveč

BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pizza sirni jastučići
Hrskava pileća krilca
Slatka patka
Blagdanska rolada
Odresci s umakom od kupina
Grill vratina u sendviču
Ramstek i salata s roštilja
Kruh od cvjetače s kurkumom
Srneći file na salatu
Dip od južnog voća
Teriyaki piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina s medom od kadulje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski gulaš
Piletina s kozjim sirom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Brancinovo oko
Piletina s mascarponeom
Proljetna janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Rebarca s grilla
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje na šumskom rižotu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mladi krumpir s ajvarom
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti na kineski način
Ramstek s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tjestenina u finom umaku
Brownie s kajenskim paprom
Nadjevene lignje
Pileća prsa iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s grila
Rižoto s dagnjama
Vratina sa sezonskim povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ljetni lungić
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mini lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna pureća rolada
Rebarca s graškom
Piletina u pivu
Lazanje u tavi
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kokošja juha s požirakima
Macho hamburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete od cvjetače
Pašticada s njokima
Popečci od cvjetače
BBQ cheeseburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani zamotuljci
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Kunić na bijelo
Fish&Chips u tortilji
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočni pureći ražnjići
Obojeni hamburger
Meksička party salata
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bruskete s povrćem
Hrskavi trokuti
Janjetina na padelu
Brusketa s avokadom
Tuna burger
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s nadjevom od ajvara
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Finska - Juha s lososom
Dječje lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći gulaš
Piletina Kiev
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižoto s tri vrste gljiva
Koprivnički odojak
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kroketi od piletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riba u škartocu
Piletina sa šafranom
Hrskavo pečeno pile
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata s mljevenim mesom
Špageti mediteraneo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke