Meni Search

Superman

Manastirski đuveč

Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina sa šafranom
Kroketi od piletine
Rižoto s dagnjama
Pileća prsa iz pećnice
Tuna burger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pureća rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Macho hamburger
Kokošja juha s požirakima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani zamotuljci
Piletina Kiev
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Špageti na kineski način
Mini lazanje
Bruskete od cvjetače
Obojeni hamburger
Proljetna janjetina
Svinjski gulaš
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u pivu
Dip od južnog voća
Ramstek i salata s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s kozjim sirom
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s nadjevom od ajvara
Lignje na šumskom rižotu
Dječje lazanje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s grila
Rebarca s grilla
Hrskava pileća krilca
Salata s mljevenim mesom
Popečci od cvjetače
Koprivnički odojak
Blagdanska rolada
Pašticada s njokima
Lazanje u tavi
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni lungić
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileći gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina na padelu
Slatka patka
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek s povrćem
Svinjski file s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Špageti mediteraneo
Piletina s mascarponeom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Riba u škartocu
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavi trokuti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavo pečeno pile
Lungić s toplom salatom od šparoga
Finska - Juha s lososom
Kaštelanski makaruni
Tjestenina u finom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Rižoto s tri vrste gljiva
Srneći file na salatu
Pizza sirni jastučići
Brownie s kajenskim paprom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kunić na bijelo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
BBQ cheeseburger
Pureća rolada s mlincima
Bruskete s povrćem
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Nadjevene lignje
Odresci s umakom od kupina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teriyaki piletina
Rebarca s graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke