Meni Search

Superman

Manastirski đuveč

Dječje lazanje
Ljetni lungić
Pohani tofu s povrćem
Svinjski gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Lazanje u tavi
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ cheeseburger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski file s grila
Piletina s kozjim sirom
Tuna burger
Ramstek s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek i salata s roštilja
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Tjestenina fuži s tartufima
Pašticada s njokima
Bruskete od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tjestenina u finom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brusketa s avokadom
Piletina sa šafranom
Mirisna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Koprivnički odojak
Hrskavo pečeno pile
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileća prsa iz pećnice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bugarska pita od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti mediteraneo
Janjetina na padelu
Zlatna piletina
Brancinovo oko
Špageti na kineski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani zamotuljci
Pureća rolada s mlincima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dip od južnog voća
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s tri vrste gljiva
Finska - Juha s lososom
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina s medom od kadulje
Velika Britanija - Pastirska pita
Mladi krumpir s ajvarom
Teriyaki piletina
Vratina sa sezonskim povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Obojeni hamburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Blagdanska rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slatka patka
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Roštilj s umakom Romesco
Pileći gulaš
Sočni pureći ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
Ljetni ražnjići
Srneći file na salatu
Macho hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileća prsa punjena čvarcima
Nadjevene lignje
Piletina s mascarponeom
Piletina u pivu
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rebarca s grilla
Riba u škartocu
Sočna pureća rolada
Rebarca s graškom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Odresci s umakom od kupina
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskava pileća krilca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kokošja juha s požirakima
Pizza sirni jastučići
Piletina u aromatičnom omotaču
Popečci od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke