Meni Search

Ful nabrijana

Manastirski đuveč

Fish&Chips u tortilji
Aromatizirani kruh
Rezanci s krušnim mrvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Miješani grill
Grill vratina u sendviču
Piletina Kiev
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Kunić na bijelo
Rolice od blitve
Grill povrće na salatu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meksička party salata
Pileći bataci s umakom od luka
Kuhano meso s umakom od hrena
Grdobina u pikantnoj šalši
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Ražnjići od lososa
Salata od liganja
Pirjani kunić
Lignje na šumskom rižotu
Sočna rebarca
Janjetina na padelu
Odresci od morskog psa
Delikatesna junetina na češki
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zlatna piletina
Rajčica s kukuruzom
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice
Piletina na kijevski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Šampinjoni u palačinki
Ramsteak u seksi umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Riba u bijelom umaku
Mediteranski špageti
Urbana pola
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje s povrćem i smokvama
Lignje s manistrom u škartocu
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski kruščić s lovorom
Brancinovo oko
Salata s mora
Lungić u sendviču
Proljetno meso i povrće iz woka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Vege odresci s marinadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Irska janjetina
Ossobuco
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje s lignjama
Povrtni lonac
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Hlebinska i pretepena juha
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krem juha od tikvica
Svinjski file s povrćem
Pečena piletina s limunom
Hrskavi trokuti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zabavni kineski ravioli
Piletina laganini
Marinirana piletina s roštilja
Špageti s ribom
Lungić s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Hrskava pileća krilca
Roštilj s umakom Romesco
Brusketa s avokadom
Mirisna pečenka
Čarobna ljetna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Turske pizze
Fina pikantna piletina
Pizza sirni jastučići
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetna janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Blagdanska rolada
Meso s repom
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od tikvica
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Nadjevene lignje
Odresci u umaku s češnjakom
Povrtni ražnjići
Grdobina s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Račići na posteljici od povrća
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sendvič s avokadom
Prežgana juha
Lagana sarma
Pizza s tunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Okruglice u umaku od rajčice
Pogača sa sardinom
Piletina sa šafranom
Mini shepherd's pie
Fileti lososa u finom umaku
Viška pogača
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke