Meni Search

Ful nabrijana

Manastirski đuveč

Pohani tofu s povrćem
Miješani grill
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini lazanje
Umak od limete (Molho de limao)
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Grill pirjana piletina s roštilja
Ljetni ražnjići
Vege odresci s marinadom
Prežgana juha
Grdobina u pikantnoj šalši
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Urbana pola
Uzbudljivi kolač od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Sendvič s avokadom
Rolice od blitve
Voćna juha od višanja
Grill povrće na salatu
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Irska janjetina
Grill vratina u sendviču
Proljetno meso i povrće iz woka
Okruglice u umaku od rajčice
Pizza sirni jastučići
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fini gulaš od gljiva
Mirisna pečenka
Špageti s ribom
Zabavni kineski ravioli
Lagana sarma
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šampinjoni u palačinki
Salata s mora
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Povrtni lonac
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lignje s povrćem i smokvama
Pizza s tunom
Meso s repom
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina na kijevski način
Delikatesna junetina na češki
Odresci u umaku s češnjakom
Pogača sa sardinom
Čarobna ljetna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kaštelanski makaruni
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina laganini
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Bugarska pita od krumpira
Aromatizirani kruh
Pečena piletina s limunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mediteranski špageti
Kobasica u pivu i pecivu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirana piletina s roštilja
Janjetina s medom od kadulje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina Kiev
Belgija - Salade Liégeoise
Fina pikantna piletina
Fish&Chips u tortilji
Viška pogača
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni ražnjići
Pirjani kunić
Brusketa s avokadom
Popečci od tikvica
Svinjski file s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočni pureći ražnjići
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Kunić na bijelo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna pureća rolada
Turske pizze
Odresci od morskog psa
Kuhano meso s umakom od hrena
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ossobuco
Ražnjići od lososa
Račići na posteljici od povrća
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zlatna piletina
Sočna rebarca
Salata od liganja
Teleći odresci u umaku od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Riba u bijelom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina s povrćem
Lazanje s lignjama
Lignje s manistrom u škartocu
Kroketi od piletine
Mini shepherd's pie
Brancinovo oko
Hlebinska i pretepena juha
Martinjska guska s hajdinom kašom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskava pileća krilca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lungić u sendviču
Nadjevene lignje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke