Meni Search

Ful nabrijana

Manastirski đuveč

Sočna rebarca
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetna janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina Kiev
Pizza s tunom
Prežgana juha
Lagana sarma
Miješani grill
Rolice od blitve
Grill pirjana piletina s roštilja
Grickalica slanutak iz pećnice
Salata od liganja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mirisna pečenka
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fileti lososa u finom umaku
Janjetina na padelu
Vege odresci s marinadom
Meksička party salata
Kunić na bijelo
Kobasica u pivu i pecivu
Bugarska pita od krumpira
Zlatna piletina
Piletina na kijevski način
Kaštelanski makaruni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni ražnjići
Hlebinska i pretepena juha
Čarobna ljetna piletina
Ossobuco
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Blagdanska rolada
Pogača sa sardinom
Okruglice u umaku od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić s povrćem
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice
Odresci od morskog psa
Delikatesna junetina na češki
Piletina sa šafranom
Pečena piletina s limunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jabučni krumpirići s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Odresci u umaku s češnjakom
Kroketi od piletine
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill oslić u aromatičnoj korici
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni lonac
Povrtni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zabavni kineski ravioli
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fina pikantna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lignje s povrćem i smokvama
Krem juha od tikvica
Lignje s manistrom u škartocu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileći bataci s umakom od luka
Urbana pola
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sendvič s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjevene lignje
Račići na posteljici od povrća
Salata s mora
Marinirana piletina s roštilja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mediteranski špageti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fini gulaš od gljiva
Piletina laganini
Grdobina s povrćem
Ražnjići od lososa
Irska janjetina
Mini shepherd's pie
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mediteranski kruščić s lovorom
Meso s repom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Turske pizze
Viška pogača
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Šampinjoni u palačinki
Aromatizirani kruh
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti s ribom
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Voćna juha od višanja
Pirjani kunić
Ramsteak u seksi umaku
Lazanje s lignjama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kuhano meso s umakom od hrena
Mini lazanje
Riba u bijelom umaku
Brancinovo oko
Rajčica s kukuruzom
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke