Meni Search

Superwoman

Manastirski đuveč

Tuna burger
Rižoto s dagnjama
Tjestenina fuži s tartufima
Dječje lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bouillabaisse
Hrskavo pečeno pile
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Zlatna piletina
Pašticada voli penne a ti mene
Male teleće pitice
Bakalar s krumpirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Piletina sa šafranom
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Pohani zamotuljci
Goveđa rebarca sa zeljem
Velika Britanija - Pastirska pita
Pizza sirni jastučići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek s povrćem
Punjena teleća prsa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignji po gosposki
Mesne okruglice na ražnjiću
Orada s krumpirom i mladim lukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Kroketi od piletine
Mirisna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Srneći file na salatu
Cous-cous s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ cheeseburger
Mini shepherd's pie
Sočni pureći ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Marinirane srdele
Jabučni krumpirići s cimetom
Riblji ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brudet
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci u umaku s češnjakom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lazanje u tavi
Rezanci s krušnim mrvicama
Blagdanska rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s grila
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bruskete od cvjetače
Energetske kuglice s kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
Mladi krumpir s ajvarom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Svinjski gulaš
Špageti na kineski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u pivu
Špageti mediteraneo
Slatka patka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teriyaki piletina
Odresci s umakom od kupina
Svinjski file s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s grilla
Ljetni lungić
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riba u škartocu
Piletina Kiev
Ljetni ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Šampinjoni u palačinki
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskavi trokuti
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u aromatičnom omotaču
Gulaš od oslića i povrća
Brownie s kajenskim paprom
Hrskava pileća krilca
Grill vratina u sendviču
Bruskete s povrćem
Rebarca s graškom
Dip od južnog voća
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Kunić na bijelo
Pileći gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Finska - Juha s lososom
Pogača sa sardinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s kozjim sirom
Rižini ravioli s mozzarellom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke