Meni Search

Superwoman

Manastirski đuveč

Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
Blagdanska rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto s dagnjama
Skandinavske rolice s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina Kiev
Dječje lazanje
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski file s grila
Kaštelanski makaruni
Janjetina na padelu
Piletina s kozjim sirom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s mascarponeom
Odresci u umaku s češnjakom
Bugarska pita od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brusketa s avokadom
Rebarca s graškom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bouillabaisse
Tuna burger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ljetni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kroketi od piletine
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani zamotuljci
Ramstek s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Finska - Juha s lososom
Cous-cous s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Rižini ravioli s mozzarellom
Ljetni lungić
Salata s mljevenim mesom
Hrskavo pečeno pile
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći gulaš
Riblji ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Brudet
Svinjski gulaš
Grill vratina u sendviču
Male teleće pitice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete od cvjetače
Bruskete s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Energetske kuglice s kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Punjena teleća prsa
BBQ cheeseburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Dip od južnog voća
Lignji po gosposki
Riba u škartocu
Kunić na bijelo
Slatka patka
Špageti mediteraneo
Bakalar s krumpirom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Teriyaki piletina
Obojeni hamburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lazanje u tavi
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s grilla
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini lazanje
Marinirane srdele
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti na kineski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u pivu
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina u aromatičnom omotaču
Zlatna piletina
Brownie s kajenskim paprom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci s umakom od kupina
Pileća prsa punjena čvarcima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pizza sirni jastučići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pureća rolada s mlincima
Mirisna pureća rolada
Brancinovo oko
Goveđa rebarca sa zeljem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od cvjetače
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini shepherd's pie
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pogača sa sardinom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Sočna pureća rolada
Srneći file na salatu
Pohani tofu s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke