Meni Search

Lud k'o šiba

Manastirski đuveč

Medeni teleći kotleti
Sendvič s avokadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina s mascarponeom
Zapečena ricotta
Marinirano svinjsko pečenje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vratina s roštilja
Velika Britanija - Pastirska pita
Marokanska salata s cous-cousom
Jakobove kapice s umakom
Sočni pureći ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Kotleti u pivskom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teriyaki piletina
Piletina Kiev
Krem juha sa sjemenkama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Mirisna pureća rolada
Pohana skuta
Pečena janjetina s bademima
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Šampinjoni u palačinki
Aromatizirani kruh
Hrskave tortice od krumpira
Marinirana pileća krilca s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s pistacijama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Irska janjetina
Kineska juha s račićima i gljivama
Grill povrće na salatu
Irski gulaš (Irish stew)
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Juha od bundeve s jabukom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pašticada s njokima
Male teleće pitice
Kotlovina
Srneći file na salatu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantne mazalice
Sunčani užitak mediterana
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesna rolada u tijestu
Polupunjene paprike
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Roštilj s umakom Romesco
Pohani buncek
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina s nadjevom od ajvara
Palačinke s nadjevom od riže
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cous-cous s povrćem
Lungić u sendviču
Fiš paprikaš
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina sa šafranom
Palamida s čilijem i mangom
Riblja juha s Malte
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s povrćem
Cipar - Lungić na ciparski
Špageti na kineski način
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pečena piletina s limunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pašticada
Pizza s tunom
Prežgana juha
Pohani zamotuljci
Nadjevene lignje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Grill vratina u sendviču
Brancinovo oko
Zabavni kineski ravioli
Piletina u pivu
Pileći gulaš
Bugarska pita od krumpira
Lignje s povrćem i smokvama
Tuna burger
Mesne okruglice na ražnjiću
Brownie s kajenskim paprom
Patka s mlincima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Blagdanska rolada
Slasni BBQ burgeri
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Meksička party salata
Teletina s pirjanim povrćem
Pirjani kunić
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke