Meni Search

Superwoman

Marinirane srdele

Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski file s povrćem
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Piletina u pivu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Male teleće pitice
Rižoto s tri vrste gljiva
Pileći bataci s umakom od luka
Brusketa s avokadom
Špageti na kineski način
Teriyaki piletina
Ljetni lungić
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski gulaš
Finska - Juha s lososom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rebarca s graškom
Grill vratina u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pašticada voli penne a ti mene
Popečci od cvjetače
Bruskete s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
Cous-cous s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Riba u škartocu
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavo pečeno pile
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Gulaš od oslića i povrća
Bakalar s krumpirom
Brancinovo oko
Lignji po gosposki
Brudet
Mini lazanje
Rebarca s grilla
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lazanje u tavi
Odresci s umakom od kupina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mljevenim mesom
Špageti mediteraneo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dječje lazanje
Proljetna janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočni pureći ražnjići
Bouillabaisse
Ljetni ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file s grila
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mirisna pureća rolada
Punjena teleća prsa
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fish&Chips u tortilji
Manastirski đuveč
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bugarska pita od krumpira
Piletina s mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina u aromatičnom omotaču
Obojeni hamburger
Pohani zamotuljci
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Bruskete od cvjetače
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini shepherd's pie
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ cheeseburger
Janjetina na padelu
Slatka patka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Velika Britanija - Pastirska pita
Riblji ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto s dagnjama
Kaštelanski makaruni
Teleći savici u umaku od grejpa
Dip od južnog voća
Hrskavi trokuti
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kunić na bijelo
Tuna burger
Janjetina s medom od kadulje
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Srneći file na salatu
Meksička party salata
Piletina s kozjim sirom
Brownie s kajenskim paprom
Energetske kuglice s kurkumom
Kroketi od piletine
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Odresci u umaku s češnjakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srdele s fritulama od tikvica sa sirom i voćnom rakijom ukusno je i maštovito priređeno jelo kojim ćete opčiniti i najzahtjevnije obožavatelje mediteranskog okusa.

Sastojci

800 g srdela
100 g Glatkog brašna Podravka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
150 ml vinskog octa
120 g ljutike ili ljubičastog luka
4 češnja češnjaka
½ limuna
3 lista Lovora sušenog Podravka
½ vezice peršina
Crni papar mljeveni Podravka
sol
1 žlica Vegete Mediteran
ulje za prženje
Za fritule od tikvica:
500 g tikvica
2 češnja češnjaka
½ vezice peršina
2 jaja
2 žlice voćne rakije
150 g polutvrdog sira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150-200 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica Vegete
ulje za prženje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Srdele očistite, uvaljajte u brašno i višak brašna otresite. Pripremljene srdele ispržite u dubokom ulju na tavi (ali isto tako ih možete ispeći na gradelama ili u pećnici).
  • 2 Dok se riba peče, u širokoj posudi na ulju popržite na rezance narezanu ljutiku ili ljubičasti luk, krupno narezani češnjak, peršin, limun narezan na ploške, lovorov list, papar i dodajte Vegetu Mediteran.
  • 3 Prodinstajte kratko pa dodajte vinski ocat, vode (oko 200 ml) i kratko prokuhajte.
  • 4 Kada je riba gotova složite je u posudu, prelijte s marinadom pa sljedeći sloj jednako tako. Nakon što posložite svu ribu, prelijte je ostatkom marinade (saurom), a ako nemate dovoljno soka da prekrije svu ribu, dodajte maslinovo ulje.
  • 5 Kad se ohladi, držite u hladnjaku da se dalje marinira. Ovako pripremljena riba može stajati nekoliko dana.
  • 6 Kao prilog pripremite fritule od tikvica. Tikvice naribajte, pa u njih dodajte naribani polutvrdi sir, sitno nasjeckani češnjak, peršin, sol, papar i Vegetu. Dodajte rakiju, jaja i ostavite 10 minuta stajati.
  • 7 Tikvice će pustiti vodu, zatim uz miješanje dodajte brašno tako da dobijete glatku smjesu (kao za fritule). Žlicom grabite smjesu i pecite u dubokom ulju do zlatne boje.

Savjet

Sve povrće za marinadu reže se na krupnije komade.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke