Meni Search

Superwoman

Marinirane srdele

Kuglice od riže i svježeg sira
Goveđa rebarca sa zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Finska - Juha s lososom
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill vratina u sendviču
Lignji po gosposki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Obojeni hamburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fish&Chips u tortilji
Cous-cous s povrćem
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Šampinjoni u palačinki
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Rižoto s tri vrste gljiva
Ljetni ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Svinjski gulaš
Pureća rolada s mlincima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavo pečeno pile
Kaštelanski makaruni
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Energetske kuglice s kurkumom
Kunić na bijelo
Dip od južnog voća
Pohani tofu s povrćem
Punjena teleća prsa
Dječje lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kroketi od piletine
Odresci s umakom od kupina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskava pileća krilca
Riblji ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Skandinavske rolice s cimetom
Blagdanska rolada
Brusketa s avokadom
Brudet
Pita s muškatnom bundevom i makom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Srneći file na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci u umaku s češnjakom
Zlatna piletina
Pohani zamotuljci
Bugarska pita od krumpira
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Rižini ravioli s mozzarellom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mladi krumpir s ajvarom
Bakalar s krumpirom
BBQ cheeseburger
Teriyaki piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Rebarca s graškom
Ljetni lungić
Bruskete s povrćem
Mini lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina u pivu
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa punjena čvarcima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s povrćem
Slatka patka
Gulaš od oslića i povrća
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Meksička party salata
Pašticada voli penne a ti mene
Rižoto s dagnjama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti na kineski način
Svinjski file s grila
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bouillabaisse
Popečci od cvjetače
Mini shepherd's pie
Lazanje u tavi
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pileći gulaš
Brownie s kajenskim paprom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti mediteraneo
Male teleće pitice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tuna burger
Pogača sa sardinom
Riba u škartocu
Rebarca s grilla
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Manastirski đuveč
Piletina u aromatičnom omotaču
Proljetna janjetina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srdele s fritulama od tikvica sa sirom i voćnom rakijom ukusno je i maštovito priređeno jelo kojim ćete opčiniti i najzahtjevnije obožavatelje mediteranskog okusa.

Sastojci

800 g srdela
100 g Glatkog brašna Podravka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
150 ml vinskog octa
120 g ljutike ili ljubičastog luka
4 češnja češnjaka
½ limuna
3 lista Lovora sušenog Podravka
½ vezice peršina
Crni papar mljeveni Podravka
sol
1 žlica Vegete Mediteran
ulje za prženje
Za fritule od tikvica:
500 g tikvica
2 češnja češnjaka
½ vezice peršina
2 jaja
2 žlice voćne rakije
150 g polutvrdog sira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150-200 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica Vegete
ulje za prženje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Srdele očistite, uvaljajte u brašno i višak brašna otresite. Pripremljene srdele ispržite u dubokom ulju na tavi (ali isto tako ih možete ispeći na gradelama ili u pećnici).
  • 2 Dok se riba peče, u širokoj posudi na ulju popržite na rezance narezanu ljutiku ili ljubičasti luk, krupno narezani češnjak, peršin, limun narezan na ploške, lovorov list, papar i dodajte Vegetu Mediteran.
  • 3 Prodinstajte kratko pa dodajte vinski ocat, vode (oko 200 ml) i kratko prokuhajte.
  • 4 Kada je riba gotova složite je u posudu, prelijte s marinadom pa sljedeći sloj jednako tako. Nakon što posložite svu ribu, prelijte je ostatkom marinade (saurom), a ako nemate dovoljno soka da prekrije svu ribu, dodajte maslinovo ulje.
  • 5 Kad se ohladi, držite u hladnjaku da se dalje marinira. Ovako pripremljena riba može stajati nekoliko dana.
  • 6 Kao prilog pripremite fritule od tikvica. Tikvice naribajte, pa u njih dodajte naribani polutvrdi sir, sitno nasjeckani češnjak, peršin, sol, papar i Vegetu. Dodajte rakiju, jaja i ostavite 10 minuta stajati.
  • 7 Tikvice će pustiti vodu, zatim uz miješanje dodajte brašno tako da dobijete glatku smjesu (kao za fritule). Žlicom grabite smjesu i pecite u dubokom ulju do zlatne boje.

Savjet

Sve povrće za marinadu reže se na krupnije komade.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke