Meni Search

Gladna kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Umak od limete (Molho de limao)
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slasni burger sa slaninom i sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Slatko twist pile
Tortilje pikant
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Mesne okruglice u umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza sirni jastučići
Janjetina na padelu
Velika Britanija - Pastirska pita
Harrisa janjetina s limunom
Govedina s lukom
Hrenovke u panceti
Vegetarijanski čips
Pašticada s njokima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Sarma sa suhim mesom
Varivo od kelja i teletine
Pureća rolada s mlincima
Piletina s nadjevom od ajvara
Quiche od bundeve, sira i luka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fino začinjena piletina
Medeni teleći kotleti
Vratina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski gulaš
Meso u woku na indonezijski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Punjena pečenka u vinu
Sočna rebarca
Kuhana govedina s umakom od hrena
Teletina s pirjanim povrćem
Sočna Wellington pečenka
Obojeni hamburger
Pikantni gulaš
Povrtni lonac
Piletina u pivu
Ramstek s povrćem
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Puretina s jabukom iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileća krilca s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fino varivo v loncu
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Kotlovina
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Piletina u egzotičnom umaku
Slatki lungić
Pureći hamburger
Neobične punjene paprike
Slasni BBQ burgeri
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci s umakom od kupina
Macho hamburger
Juha od gljiva
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina s medom od kadulje
Biftek rolice
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Špageti s tikvicama
Ciganski odrezak
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramsteak u seksi umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileća prsa iz pećnice
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ribarska popara
Tuna burger
Lazanje u tavi
Mesna rolada u tijestu
Odresci u paketiću
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Rebarca s grilla
Patka s mlincima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mladi krumpir s ajvarom
Mediteranski kruščić s lovorom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke