Meni Search

Gladna kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Ribarska popara
Mesna rolada u tijestu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Medeni teleći kotleti
Mladi krumpir s ajvarom
Pizza sirni jastučići
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Janjetina s medom od kadulje
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pureća rolada s mlincima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u egzotičnom umaku
Ciganski odrezak
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice u umaku
Pileća prsa iz pećnice
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek s povrćem
Juha od gljiva
Patka s mlincima
Pureći hamburger
Odresci u paketiću
Punjena pečenka u vinu
Kotlovina
Pašticada s njokima
Špageti s tikvicama
Glazirana patka s umakom od jabuka
Tortilje pikant
Povrtni lonac
Piletina u pivu
Slatko twist pile
Pikantni gulaš
Odresci u umaku s češnjakom
Meso u woku na indonezijski način
Vegetarijanski čips
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fino začinjena piletina
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Sočna rebarca
Pileća krilca s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fino varivo v loncu
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna Wellington pečenka
Slasni BBQ burgeri
Piletina s nadjevom od ajvara
Obojeni hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Hrenovke u panceti
Janjetina na padelu
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Sarma sa suhim mesom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Varivo od kelja i teletine
Biftek rolice
Tuna burger
Macho hamburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Harrisa janjetina s limunom
Lazanje u tavi
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u aromatičnom omotaču
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Neobične punjene paprike
Vratina s roštilja
Odresci s umakom od kupina
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Slatki lungić
Govedina s lukom
Ramsteak u seksi umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teletina s pirjanim povrćem
Rebarca s grilla
Quiche od bundeve, sira i luka
Puretina s jabukom iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke