Meni Search

Gladna kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Pileća krilca s roštilja
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Povrtni lonac
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Juha od gljiva
Špageti s tikvicama
Fino varivo v loncu
Meso u woku na indonezijski način
Slasni BBQ burgeri
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Kuhano meso s umakom od hrena
Kuhana govedina s umakom od hrena
Piletina s nadjevom od ajvara
Varivo od kelja i teletine
Pureća rolada s mlincima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Punjena pečenka u vinu
Kotlovina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Odresci s umakom od kupina
Vegetarijanski čips
Piletina u aromatičnom omotaču
Pizza sirni jastučići
Piletina u pivu
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Janjetina s medom od kadulje
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Piletina u egzotičnom umaku
Mesne okruglice u umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Quiche od bundeve, sira i luka
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Lazanje u tavi
Slatki lungić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Velika Britanija - Pastirska pita
Govedina s lukom
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski gulaš
Vratina s roštilja
Teletina s pirjanim povrćem
Rebarca s grilla
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Janjetina na padelu
Mesna rolada u tijestu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sarma sa suhim mesom
Puretina s jabukom iz pećnice
Obojeni hamburger
Patka s mlincima
Macho hamburger
Pikantni gulaš
Ribarska popara
Skandinavske rolice s cimetom
Sočna Wellington pečenka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pureći hamburger
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tortilje pikant
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pileća prsa iz pećnice
Fino začinjena piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrenovke u panceti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Biftek rolice
Mediteranski kruščić s lovorom
Ciganski odrezak
Tuna burger
Slatko twist pile
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci u paketiću
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Mladi krumpir s ajvarom
Neobične punjene paprike
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Harrisa janjetina s limunom
Pašticada s njokima
Sočna rebarca
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ramstek s povrćem
Medeni teleći kotleti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke