Meni Search

Gladan kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Umak od limete (Molho de limao)
Quiche od bundeve, sira i luka
Skandinavske rolice s cimetom
Govedina s lukom
Teleći savici u umaku od grejpa
Polpete od oslića
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s bižima
Španjolski migas s bundevom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sarma sa suhim mesom
Piletina u aromatičnom omotaču
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina u pivu
Pikantni gulaš
Biftek rolice
Pašticada s njokima
Sočna rebarca
Punjena pečenka u vinu
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Pileća krilca s roštilja
Tortilje pikant
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pureća rolada s mlincima
Pileća prsa iz pećnice
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Gorički povrtni lonac
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slatki lungić
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramsteak u seksi umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Pileća prsa s crnim tartufom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kotlovina
Patka s mlincima
Varivo od kelja i teletine
Odresci s umakom od kupina
Vratina s roštilja
Piletina s nadjevom od ajvara
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Hrenovke u panceti
Svinjski medaljoni s kestenima
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Macho hamburger
Puretina s jabukom iz pećnice
Pileća prsa punjena čvarcima
Krumpiri u kaputiću od pancete
Špageti s tikvicama
Ramstek s povrćem
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina u egzotičnom umaku
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rebarca s grilla
Mesne okruglice u umaku
Kuhana govedina s umakom od hrena
Tuna burger
Fino varivo v loncu
Ciganski odrezak
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna Wellington pečenka
Miješani grill
Pureći hamburger
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Fino začinjena piletina
Meso u woku na indonezijski način
Janjetina na padelu
Kuhano meso s umakom od hrena
Mladi krumpir s ajvarom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slatko twist pile
Obojeni hamburger
Mesna rolada u tijestu
Lazanje u tavi
Neobične punjene paprike
Svinjski kotleti s povrćem
Harrisa janjetina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina s medom od kadulje
Medeni teleći kotleti
Vegetarijanski čips
Povrtni lonac
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci u paketiću
Velika Britanija - Pastirska pita
Punjeni kelj s plodovima mora
Slasni BBQ burgeri
Svinjski gulaš
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke