Meni Search

Gladan kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Sočna rebarca
Medeni teleći kotleti
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vegetarijanski čips
Mediteranski kruščić s lovorom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Slasni BBQ burgeri
Pikantni gulaš
Janjetina s medom od kadulje
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pileća prsa iz pećnice
Hrenovke u panceti
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pileća krilca s roštilja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski gulaš
Piletina u egzotičnom umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pureći hamburger
Fish&Chips u tortilji
Piletina u pivu
Pileća prsa punjena čvarcima
Gorički povrtni lonac
Pileća prsa s crnim tartufom
Sočna Wellington pečenka
Ramstek s povrćem
Mesne okruglice u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Obojeni hamburger
Svinjski medaljoni s kestenima
Svinjski kotleti s povrćem
Harrisa janjetina s limunom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kotlovina
Polpete od oslića
Kuhano meso s umakom od hrena
Fino varivo v loncu
Macho hamburger
Krumpiri u kaputiću od pancete
Quiche od bundeve, sira i luka
Lazanje u tavi
Sarma sa suhim mesom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Puretina s jabukom iz pećnice
Skandinavske rolice s cimetom
Fino začinjena piletina
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slatki lungić
Punjeni kelj s plodovima mora
Punjena pečenka u vinu
Odresci s umakom od kupina
Piletina u aromatičnom omotaču
Teletina s pirjanim povrćem
Pureća rolada s mlincima
Pizza sirni jastučići
Mladi krumpir s ajvarom
Neobične punjene paprike
Tortilje pikant
Pašticada s njokima
Kuhana govedina s umakom od hrena
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci u umaku s češnjakom
Tuna burger
Biftek rolice
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Ciganski odrezak
Ramsteak u seksi umaku
Govedina s lukom
Varivo od kelja i teletine
Umak od limete (Molho de limao)
Vratina s roštilja
Odresci u paketiću
Miješani grill
Janjetina s bižima
Janjetina na padelu
Meso u woku na indonezijski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Špageti s tikvicama
Rebarca s grilla
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Mesna rolada u tijestu
Patka s mlincima
Povrtni lonac
Slatko twist pile
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina s nadjevom od ajvara
Španjolski migas s bundevom
Slasni burger sa slaninom i sirom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke