Meni Search

Gladan kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Polpete od oslića
Odresci s umakom od kupina
Biftek rolice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna rebarca
Piletina s nadjevom od ajvara
Punjena pečenka u vinu
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Mesne okruglice u umaku
Vegetarijanski čips
Quiche od bundeve, sira i luka
Sočna Wellington pečenka
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Janjetina s bižima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski gulaš
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Patka s mlincima
Velika Britanija - Pastirska pita
Neobične punjene paprike
Pureća rolada s mlincima
Gorički povrtni lonac
Pureći hamburger
Teletina s pirjanim povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Hrenovke u panceti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća prsa punjena čvarcima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Punjeni kelj s plodovima mora
Govedina s lukom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Medeni teleći kotleti
Kotlovina
Svinjski medaljoni s kestenima
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Tuna burger
Krumpiri u kaputiću od pancete
Piletina u egzotičnom umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Miješani grill
Svinjski kotleti s povrćem
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Špageti s tikvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Španjolski migas s bundevom
Povrtni lonac
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Fino začinjena piletina
Pizza sirni jastučići
Slatki lungić
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Obojeni hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesna rolada u tijestu
Odresci u umaku s češnjakom
Puretina s jabukom iz pećnice
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ramsteak u seksi umaku
Meso u woku na indonezijski način
Macho hamburger
Fish&Chips u tortilji
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Vratina s roštilja
Varivo od kelja i teletine
Slasni BBQ burgeri
Harrisa janjetina s limunom
Pikantni gulaš
Ramstek s povrćem
Pileća krilca s roštilja
Ciganski odrezak
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina u pivu
Odresci u paketiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina s medom od kadulje
Tortilje pikant
Pileća prsa iz pećnice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Slatko twist pile
Sarma sa suhim mesom
Fino varivo v loncu
Pileća prsa s crnim tartufom
Rebarca s grilla
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mladi krumpir s ajvarom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje u tavi
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pašticada s njokima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke