Meni Search

Gladna kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Špageti s tikvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u aromatičnom omotaču
Mladi krumpir s ajvarom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Neobične punjene paprike
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pikantni gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina na padelu
Hrenovke u panceti
Odresci u paketiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ciganski odrezak
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Juha od gljiva
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Lazanje u tavi
Macho hamburger
Sočna Wellington pečenka
Odresci s umakom od kupina
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Quiche od bundeve, sira i luka
Pureći hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Tortilje pikant
Povrtni lonac
Mesna rolada u tijestu
Fino začinjena piletina
Puretina s jabukom iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina s nadjevom od ajvara
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kuhana govedina s umakom od hrena
Slatko twist pile
Tuna burger
Slatki lungić
Pizza sirni jastučići
Patka s mlincima
Ribarska popara
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski gulaš
Slasni BBQ burgeri
Ramsteak u seksi umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vratina s roštilja
Vegetarijanski čips
Ramstek s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Obojeni hamburger
Piletina u egzotičnom umaku
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pileća prsa iz pećnice
Biftek rolice
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice u umaku
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Piletina u pivu
Pašticada s njokima
Teletina s pirjanim povrćem
Rebarca s grilla
Pileća krilca s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Medeni teleći kotleti
Sočna rebarca
Govedina s lukom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Pureća rolada s mlincima
Varivo od kelja i teletine
Janjetina s medom od kadulje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fino varivo v loncu
Punjena pečenka u vinu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kuhano meso s umakom od hrena
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Meso u woku na indonezijski način
Harrisa janjetina s limunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kotlovina
Sarma sa suhim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke