Meni Search

Gladna kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

BBQ svinjska rebarca u foliji
Tortilje pikant
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Piletina s nadjevom od ajvara
Sočna rebarca
Vegetarijanski čips
Punjena pečenka u vinu
Ribarska popara
Umak od limete (Molho de limao)
Nadjeveni kaneloni u umaku
Medeni teleći kotleti
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Govedina s lukom
Hrenovke u panceti
Neobične punjene paprike
Velika Britanija - Pastirska pita
Pašticada s njokima
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Varivo od kelja i teletine
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice u umaku
Povrtni lonac
Juha od gljiva
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slasni burger sa slaninom i sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Mediteranski kruščić s lovorom
Špageti s tikvicama
Patka s mlincima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća krilca s roštilja
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Janjetina na padelu
Pileća prsa iz pećnice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rebarca s grilla
Ciganski odrezak
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slatko twist pile
Slasni BBQ burgeri
Mesna rolada u tijestu
Ramstek s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski gulaš
Fish&Chips u tortilji
Pizza sirni jastučići
Kotlovina
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Obojeni hamburger
Kuhana govedina s umakom od hrena
Sočna Wellington pečenka
Slatki lungić
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fino varivo v loncu
Lazanje u tavi
Puretina s jabukom iz pećnice
Odresci s umakom od kupina
Meso u woku na indonezijski način
Quiche od bundeve, sira i luka
Fino začinjena piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina s medom od kadulje
Vratina s roštilja
Harrisa janjetina s limunom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Biftek rolice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Odresci u paketiću
Sarma sa suhim mesom
Pureća rolada s mlincima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Macho hamburger
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina u pivu
Pikantni gulaš
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci u umaku s češnjakom
Pureći hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u egzotičnom umaku
Tuna burger
Teletina s pirjanim povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke