Meni Search

Gladna kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Nadjeveni kaneloni u umaku
Slasni BBQ burgeri
Neobične punjene paprike
Harrisa janjetina s limunom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Kotlovina
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pileća prsa iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Puretina s jabukom iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Biftek rolice
Fino varivo v loncu
Varivo od kelja i teletine
Mladi krumpir s ajvarom
Pureća rolada s mlincima
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Juha od gljiva
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni lonac
Punjena pečenka u vinu
Rebarca s grilla
Piletina u pivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Obojeni hamburger
Tuna burger
Janjetina na padelu
Slatko twist pile
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Svinjski gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci s umakom od kupina
Ciganski odrezak
Fino začinjena piletina
Slatki lungić
Odresci u paketiću
Ribarska popara
Pureći hamburger
Kuhano meso s umakom od hrena
Patka s mlincima
Sarma sa suhim mesom
Umak od limete (Molho de limao)
Medeni teleći kotleti
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Hrenovke u panceti
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pašticada s njokima
Ramsteak u seksi umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Govedina s lukom
Lazanje u tavi
Piletina s nadjevom od ajvara
Sočna Wellington pečenka
Mediteranski kruščić s lovorom
Vratina s roštilja
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Quiche od bundeve, sira i luka
Špageti s tikvicama
Macho hamburger
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tortilje pikant
Pileća krilca s roštilja
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vegetarijanski čips
Piletina u aromatičnom omotaču
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Meso u woku na indonezijski način
Ramstek s povrćem
Teletina s pirjanim povrćem
Pikantni gulaš
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Piletina u egzotičnom umaku
Mesna rolada u tijestu
Sočna rebarca
Pizza sirni jastučići
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Odresci u umaku s češnjakom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke