Meni Search

Okrećem novi list

Marokanska salata od krumpira i mrkve

Rolice od blitve
Kruh od cvjetače s kurkumom
Marokanska salata s cous-cousom
Grill povrće na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Mesne okruglice u umaku
Lignje punjene crvenim radićem
Pileći gulaš
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Senf s paprikama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna pureća rolada
Polupunjene paprike
Bruskete od cvjetače
Govedina s lukom
Špageti na kineski način
Uskršnja šunka na zabavan način
Caponata alla Podravka
Male teleće pitice
Rolice od soma
Tagliatelle s pečenim povrćem
Sočna rebarca
Salata od tune i povrća
Piletina s mascarponeom
Papreni tart s marelicama
Popečci od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramsteak u seksi umaku
Pohane paprike
Rosti
Vege odresci s marinadom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cous-cous s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Mirisni prilog iz pećnice
Mediteranski špageti
Sočna aromatična torta
Žuti medaljoni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata u košaricama od parmezana
Lignje na šumskom rižotu
Juha od rikule i račića
Kuglice od riže i svježeg sira
Salata s neobičnim preljevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vegetina enchilada
Velika Britanija - Pastirska pita
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zimski punč
Ražnjići od lososa
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s tunom
Popečci od bulgura s umakom
Krumpir u košuljici
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Oslić s maslinama
Juha od cvjetače i camemberta
Mini lazanje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prežgana juha
Kineska juha s račićima i gljivama
Kaštelanski makaruni
Lignje i tikvice na štapiću
Juha od bundeve s jabukom
Kozice s rižom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetno meso i povrće iz woka
Zabavni kineski ravioli
Salata s mora
Zapečena ricotta
Voćna juha od višanja
Rižoto tortice
Sočna Wellington pečenka
Fina pikantna piletina
Ljubavne šurlice
Palačinke s nadjevom od riže
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Španjolski migas s bundevom
Čarobni štapići
Pečena piletina s limunom
Prilog od prokulica
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Čudotvorni čaj za detoks
Salata od quinoe i povrća
Crveno ljetno varivo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Polpete od slanutka s kurkumom
Mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pirjani kunić
Goveđa rebarca sa zeljem
Povrtni ražnjići
Piletina s pistacijama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rižoto na španjolski način
Zlatna piletina
Pileća prsa iz pećnice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pohana skuta
Grčka seljačka salata
Belgija - Salade Liégeoise
Raskošna ljetna tava
Empanade s pestom
Roštilj s umakom Romesco
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Upoznajte kuhinju Maroka i uživajte u krumpiru prelivenom finim umakom od vrhnja, majoneze i češnjaka.

Sastojci

800 g manjih mladih krumpira
400 g mrkve
1 Vegeta Twist za krumpir
50 ml maslinova ulja
75 g punjenih maslina
1 vezica peršina
Za umak:
300 g kiselog vrhnja
80 g majoneze
½ žličice Češnjaka u granulama Podravka
2 žlice nasjeckanog korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Krumpir dobro operite, osušite i prerežite popola. Mrkvu ogulite, operite i narežite na nekoliko komada (deblju prvo narežite popola).
  • 2 U lim za pečenje stavite krumpir, mrkvu, pospite Vegetom Twist za krumpir, prelijte uljem i dobro izmiješajte.
  • 3 Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 50–60 minuta ili dok ne dobije lijepu boju. Pečeni krumpir prebacite u posudu za posluživanje, dodajte ocijeđene masline, nasjeckani peršin i lagano izmiješajte.
  • 4 Umak pripremite tako da vrhnju dodate majonezu, češnjak, nasjeckani korijander te malo soli i papra.

Savjet

Za pripremu pečenog krumpira dobro je odabrati krumpir s više škroba, što ćemo utvrditi kad zarežemo krumpir. Ako se nož lijepi za krumpir i ispusti bjelkasti sok, radi se o škrobastom krumpiru.

Posluživanje

Dobro izmiješajte, prelijte preko krumpira i odmah poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 127.73 13 13
Kalij mg 900.09 24 24
Pantotenska kiselina mg 0.72 10 10
Niacin mg 3.58 26 18
Vitamin D μg 3.04 2 2
Vitamin A μg 19084.36 477 382
Sol g 0.25 0 0
Bjelančevine g 6.35 - -
Vlakna g 5.66 - -
Ugljikohidrati g 30.05 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 5.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 11.32 - -
- zasićene masne kiseline g 6.28 - -
Masti g 23.69 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke