Meni Search

Lagana depra

Marokanska salata od krumpira i mrkve

Lazanje u tavi
Salata od quinoe i povrća
Dalmatinska simfonija
Mesne okruglice na ražnjiću
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Tjestenina u finom umaku
Salata sa skutom
Nadjevene lignje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Juha od gljiva
Pohani tofu s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Grdobina u pikantnoj šalši
Fino varivo v loncu
Pileći štapići u ketchupu
Punjene tikve
Piletina sa šafranom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata s okruglicama od sira
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Zimski punč
Špageti na kineski način
Piletina s pistacijama
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni poriluk
Voćna juha od višanja
Meksička party salata
Rižoto tortice
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Juha od kelja sa sirom
Pileća prsa iz pećnice
Piletina Kiev
Uzbudljivi kolač od blitve
Palačinke s nadjevom od riže
Riblja juha s Malte
Rebarca s grilla
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić s povrćem
Hrskave tortice od krumpira
Svinjski file s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Slatki lungić
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Biftek rolice
Govedina s lukom
Pečena janjetina s bademima
Lungić u sendviču
Pohana skuta
Riža s tunom
Mladi krumpir s ajvarom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Zabavni kineski ravioli
Teriyaki piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Špageti s acetom balsamicom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Marinirana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pita s crnim pivom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prežgana juha
Grčka seljačka salata
Glazirana patka s umakom od jabuka
Sunčani užitak mediterana
Piletina s povrćem
Povrtni ražnjići
Povrtni lonac
Proljetno meso i povrće iz woka
Empanade s pestom
Singapurski ljuti omlet
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani zamotuljci
Hrenovke u panceti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna aromatična torta
Švicarska juha sa sirom
Voćna salata s piletinom
Salata od tune i krastavaca
Umak od limete (Molho de limao)
Popečci od bulgura s umakom
Pečena piletina s limunom
Španjolski migas s bundevom
File steak na povrću
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Blagdanski rižoto s bakalarom
Rižoto s tunom
Pohane paprike
Fina pikantna piletina
Finska - Juha s lososom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Riba u bijelom umaku
Palamida s čilijem i mangom
Hrskava pileća krilca
Kuhana govedina s umakom od hrena
BBQ Steak & chips
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Uskršnja šunka na zabavan način
Sočni pureći ražnjići
Senf s paprikama
Salata s neobičnim preljevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Osvježavajuća juha od krastavaca
Mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Crveno ljetno varivo
Dječje lazanje
Polupunjene paprike
Šampinjoni u palačinki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Caponata alla Podravka
Bugarska pita od krumpira
Rosti
Marokanska salata s cous-cousom
Mediteranska rapsodija
Kineska juha s račićima i gljivama
Juha od bundeve s jabukom
Juha od rikule i račića
Cous-cous s povrćem
Ražnjići od lososa
Grill vratina u sendviču
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Slasni BBQ burgeri
Svinjski gulaš
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina u finom mediteranskom umaku
Špinatova juha s feta sirom
Pileća krilca s Coca-Colom
Dip od južnog voća
Ciganski odrezak
Dagnje na buzaru
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina na tajlandski način
Teletina s pirjanim povrćem
Marinirano svinjsko pečenje
Rižoto na španjolski način
Mirisni prilog iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Rajčica s kukuruzom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Upoznajte kuhinju Maroka i uživajte u krumpiru prelivenom finim umakom od vrhnja, majoneze i češnjaka.

Sastojci

800 g manjih mladih krumpira
400 g mrkve
1 Vegeta Twist za krumpir
50 ml maslinova ulja
75 g punjenih maslina
1 vezica peršina
Za umak:
300 g kiselog vrhnja
80 g majoneze
½ žličice Češnjaka u granulama Podravka
2 žlice nasjeckanog korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Krumpir dobro operite, osušite i prerežite popola. Mrkvu ogulite, operite i narežite na nekoliko komada (deblju prvo narežite popola).
  • 2 U lim za pečenje stavite krumpir, mrkvu, pospite Vegetom Twist za krumpir, prelijte uljem i dobro izmiješajte.
  • 3 Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 50–60 minuta ili dok ne dobije lijepu boju. Pečeni krumpir prebacite u posudu za posluživanje, dodajte ocijeđene masline, nasjeckani peršin i lagano izmiješajte.
  • 4 Umak pripremite tako da vrhnju dodate majonezu, češnjak, nasjeckani korijander te malo soli i papra.

Savjet

Za pripremu pečenog krumpira dobro je odabrati krumpir s više škroba, što ćemo utvrditi kad zarežemo krumpir. Ako se nož lijepi za krumpir i ispusti bjelkasti sok, radi se o škrobastom krumpiru.

Posluživanje

Dobro izmiješajte, prelijte preko krumpira i odmah poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 127.73 13 13
Kalij mg 900.09 24 24
Pantotenska kiselina mg 0.72 10 10
Niacin mg 3.58 26 18
Vitamin D μg 3.04 2 2
Vitamin A μg 19084.36 477 382
Sol g 0.25 0 0
Bjelančevine g 6.35 - -
Vlakna g 5.66 - -
Ugljikohidrati g 30.05 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 5.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 11.32 - -
- zasićene masne kiseline g 6.28 - -
Masti g 23.69 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke