Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Marokanska salata od krumpira i mrkve

Kotleti u pivskom umaku
Salata od tune i krastavaca
Piletina s kozjim sirom
Salata sa skutom
Grdobina u pikantnoj šalši
Slatki lungić
Slasni burger sa slaninom i sirom
Male teleće pitice
Polupunjene paprike
Riba u bijelom umaku
Špageti s pistacijama
Salata od liganja
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskava pileća krilca
Crveno ljetno varivo
Caponata alla Podravka
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina u finom umaku
Prilog od prokulica
Grčka seljačka salata
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Svinjska jetrica u umaku
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Zapečena ricotta
Rižoto na španjolski način
Pečena piletina s limunom
Hladna juha od avokada
Belgija - Salade Liégeoise
Fiš paprikaš
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Tjestenina mediterana
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fileti lososa u finom umaku
Voćna juha od višanja
Pohani zamotuljci
Pileći štapići u ketchupu
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Juha od rikule i račića
Kobasica u pivu i pecivu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski file s povrćem
Piletina na tajlandski način
Jakobove kapice s umakom
Krumpir u košuljici
Pašticada
Riža s tunom
Rosti
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od bulgura s umakom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Omlet s paprikom i kukuruzom
Sočna pureća rolada
Dalmatinske polpete
Srneći file na salatu
Cipar - Lungić na ciparski
Pureći hamburger
Piletina s pistacijama
Senf s paprikama
Špinatova juha s feta sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s nadjevom od ajvara
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Palamida s čilijem i mangom
Salata s mora
Pirjani kunić
Grill vratina u sendviču
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rižoto s tunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohane paprike
Pileća krilca s Coca-Colom
Gulaš od gljiva
Mesna rolada u tijestu
Sočni pureći ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Upoznajte kuhinju Maroka i uživajte u krumpiru prelivenom finim umakom od vrhnja, majoneze i češnjaka.

Sastojci

800 g manjih mladih krumpira
400 g mrkve
1 Vegeta Twist za krumpir
50 ml maslinova ulja
75 g punjenih maslina
1 vezica peršina
Za umak:
300 g kiselog vrhnja
80 g majoneze
½ žličice Češnjaka u granulama Podravka
2 žlice nasjeckanog korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Twist za krumpir

Vegeta Twist za krumpir

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Krumpir dobro operite, osušite i prerežite popola. Mrkvu ogulite, operite i narežite na nekoliko komada (deblju prvo narežite popola).
  • 2 U lim za pečenje stavite krumpir, mrkvu, pospite Vegetom Twist za krumpir, prelijte uljem i dobro izmiješajte.
  • 3 Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 50–60 minuta ili dok ne dobije lijepu boju. Pečeni krumpir prebacite u posudu za posluživanje, dodajte ocijeđene masline, nasjeckani peršin i lagano izmiješajte.
  • 4 Umak pripremite tako da vrhnju dodate majonezu, češnjak, nasjeckani korijander te malo soli i papra.

Savjet

Za pripremu pečenog krumpira dobro je odabrati krumpir s više škroba, što ćemo utvrditi kad zarežemo krumpir. Ako se nož lijepi za krumpir i ispusti bjelkasti sok, radi se o škrobastom krumpiru.

Posluživanje

Dobro izmiješajte, prelijte preko krumpira i odmah poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 127.73 13 13
Kalij mg 900.09 24 24
Pantotenska kiselina mg 0.72 10 10
Niacin mg 3.58 26 18
Vitamin D μg 3.04 2 2
Vitamin A μg 19084.36 477 382
Sol g 0.25 0 0
Bjelančevine g 6.35 - -
Vlakna g 5.66 - -
Ugljikohidrati g 30.05 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 5.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 11.32 - -
- zasićene masne kiseline g 6.28 - -
Masti g 23.69 - -

Podijeli s prijateljima