Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Marokanska salata od krumpira i mrkve

Belgija - Salade Liégeoise
Rižoto s tunom
Zapečena ricotta
Sočna pureća rolada
Salata s mora
Senf s paprikama
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pohani zamotuljci
Hrskava pileća krilca
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina s nadjevom od ajvara
Tjestenina mediterana
Pašticada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Polupunjene paprike
Špageti s pistacijama
Riba u bijelom umaku
Voćna juha od višanja
Slasni burger sa slaninom i sirom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Male teleće pitice
Prilog od prokulica
Pureći hamburger
Dalmatinske polpete
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina na tajlandski način
Salata od liganja
Rižoto na španjolski način
Špinatova juha s feta sirom
Slatki lungić
Grill vratina u sendviču
Pirjani kunić
Pohane paprike
Caponata alla Podravka
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Srneći file na salatu
Kotleti u pivskom umaku
Cipar - Lungić na ciparski
Fileti lososa u finom umaku
Popečci od bulgura s umakom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grčka seljačka salata
Tjestenina u finom umaku
Crveno ljetno varivo
Rajčica s kukuruzom
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata sa skutom
Hladna juha od avokada
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s povrćem
Pileći štapići u ketchupu
Riža s tunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina s pistacijama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesna rolada u tijestu
Kobasica u pivu i pecivu
Jakobove kapice s umakom
Palamida s čilijem i mangom
Salata od tune i krastavaca
Svinjska jetrica u umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pečena piletina s limunom
Gulaš od gljiva
Fiš paprikaš
Krumpir u košuljici
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rosti
Juha od rikule i račića
Pileća krilca s Coca-Colom
Piletina s kozjim sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina u pikantnoj šalši
Omlet s paprikom i kukuruzom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Upoznajte kuhinju Maroka i uživajte u krumpiru prelivenom finim umakom od vrhnja, majoneze i češnjaka.

Sastojci

800 g manjih mladih krumpira
400 g mrkve
1 Vegeta Twist za krumpir
50 ml maslinova ulja
75 g punjenih maslina
1 vezica peršina
Za umak:
300 g kiselog vrhnja
80 g majoneze
½ žličice Češnjaka u granulama Podravka
2 žlice nasjeckanog korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Twist za krumpir

Vegeta Twist za krumpir

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Krumpir dobro operite, osušite i prerežite popola. Mrkvu ogulite, operite i narežite na nekoliko komada (deblju prvo narežite popola).
  • 2 U lim za pečenje stavite krumpir, mrkvu, pospite Vegetom Twist za krumpir, prelijte uljem i dobro izmiješajte.
  • 3 Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 50–60 minuta ili dok ne dobije lijepu boju. Pečeni krumpir prebacite u posudu za posluživanje, dodajte ocijeđene masline, nasjeckani peršin i lagano izmiješajte.
  • 4 Umak pripremite tako da vrhnju dodate majonezu, češnjak, nasjeckani korijander te malo soli i papra.

Savjet

Za pripremu pečenog krumpira dobro je odabrati krumpir s više škroba, što ćemo utvrditi kad zarežemo krumpir. Ako se nož lijepi za krumpir i ispusti bjelkasti sok, radi se o škrobastom krumpiru.

Posluživanje

Dobro izmiješajte, prelijte preko krumpira i odmah poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 127.73 13 13
Kalij mg 900.09 24 24
Pantotenska kiselina mg 0.72 10 10
Niacin mg 3.58 26 18
Vitamin D μg 3.04 2 2
Vitamin A μg 19084.36 477 382
Sol g 0.25 0 0
Bjelančevine g 6.35 - -
Vlakna g 5.66 - -
Ugljikohidrati g 30.05 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 5.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 11.32 - -
- zasićene masne kiseline g 6.28 - -
Masti g 23.69 - -

Podijeli s prijateljima