Meni Search

Lud k'o šiba

Marokanska salata s cous-cousom

Sočni pureći ražnjići
Male teleće pitice
Pašticada s njokima
Sendvič s avokadom
Teletina s pirjanim povrćem
Sunčani užitak mediterana
Pohani zamotuljci
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Patka s mlincima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Polupunjene paprike
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić u sendviču
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina u pivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Juha od bundeve s jabukom
Prežgana juha
Aromatizirani kruh
Piletina Kiev
Piletina s nadjevom od ajvara
Pečena piletina s limunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza s tunom
Lignje s povrćem i smokvama
Palačinke s nadjevom od riže
Zabavni kineski ravioli
Krem juha sa sjemenkama
Jakobove kapice s umakom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Srneći file na salatu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Pašticada
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fiš paprikaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Irski gulaš (Irish stew)
Palamida s čilijem i mangom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slasni BBQ burgeri
Brancinovo oko
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesna rolada u tijestu
Riblja juha s Malte
Zapečena ricotta
Špageti s pistacijama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Roštilj s umakom Romesco
Brownie s kajenskim paprom
Pikantne mazalice
Pohani tofu s povrćem
Teriyaki piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina s roštilja
Kotleti u pivskom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina na padelu
Pohana skuta
Manastirski đuveč
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
Piletina s mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pohani buncek
Špageti na kineski način
Grill povrće na salatu
Pečena janjetina s bademima
Tuna burger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mirisna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Irska janjetina
Pileći gulaš
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Jabučni krumpirići s cimetom
Marinirana pileća krilca s povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Medeni teleći kotleti
Nadjevene lignje
Hrskavo pečeno pile
Cipar - Lungić na ciparski
Cous-cous s povrćem
Hrskave tortice od krumpira
Marinirano svinjsko pečenje
Kotlovina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova blago pikantna salata može biti cjelokupan obrok jer u sebi krije komadiće piletine, cous-cous i svježe povrće, a završnu notu daju joj grubo mljeveni lješnjaci. Preporučujemo je svima koji vole kombinaciju različitih okusa.

Sastojci

Za salatu:
400 g pilećeg filea
4 žlice ulja
2 žličice curryja
1 žlica Vegete pikant
100 g cous-cousa
350 ml vode
100 g mrkve
80 g korijena celera
50 g mladog luka
150 g cherry rajčica
Crni papar mljeveni Podravka
Za preljev:
30 ml maslinova ulja
1-2 žlice soka limete
Za posipavanje:
70 g popečenih lješnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file narežite na kocke i kratko popecite na ulju.
  • 2 Tavu s mesom maknite s vatre, pospite curryjem, Vegetom pikant, podlijte s malo vode i pirjajte 15-20 minuta.
  • 3 Kad meso omekša, ostavite ga da se ohladi u tavi u kojoj ste ga pripremali.
  • 4 Cous-cous prelijte kipućom posoljenom vodom, pokrijte i ostavite stajati 10-15 minuta.
  • 5 Pripremljenom cous-cousu dodajte svježe naribanu mrkvu, korijen celera, mladi luk narezan na trakice, rajčice narezane na četvrtine i ohlađenu piletinu.
  • 6 Prelijte maslinovim uljem, sokom limete i sve lagano izmiješajte.
  • 7 Na kraju pospite grubo mljevenim lješnjacima. Salatu po potrebi još posolite i popaprite.

Savjet

Za ovu salatu možete upotrijebiti i ostatke već pečenog ili kuhanog mesa (piletina, janjetina).

Posluživanje

Poslužite kao malo ili glavno jelo u toplim ljetnim mjesecima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 63.77 21 16
Fosfor mg 189.22 24 24
Kalij mg 402.74 11 11
Niacin mg 10.67 76 53
Vitamin C mg 10.98 15 12
Vitamin D μg 8 4 4
Vitamin A μg 4935.14 123 99
Sol g 2.07 0 0
Bjelančevine g 17.14 - -
Vlakna g 2.32 - -
Ugljikohidrati g 11.95 - -
Masti g 27.56 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke