Meni Search

Macho

Medeni teleći kotleti

Kotlet s varivom od leće
Marinirana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Juha od gljiva
Biftek rolice
Janjetina s medom od kadulje
Slasni BBQ burgeri
Lungić s povrćem
Grill vratina u sendviču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odrezak s umakom chimichurri
Špageti na kineski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek s povrćem
Špageti s acetom balsamicom
Pileći štapići u ketchupu
Kotlovina
Sočna pureća rolada
Pirjani kunić
File steak na povrću
Zabavni kineski ravioli
Slatki lungić
Pileća prsa iz pećnice
Hrskavi trokuti
Mladi krumpir s ajvarom
Kobasica u pivu i pecivu
Velika Britanija - Pastirska pita
Pizza s tunom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini lazanje
Hrenovke u panceti
Ribarska popara
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teriyaki piletina
Roštilj s umakom Romesco
Meksička party salata
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani zamotuljci
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramsteak u seksi umaku
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Bakalar s krumpirom
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Piletina u pivu
Govedina s lukom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zlatna piletina
Mirisna pureća rolada
Lungić u sendviču
Rebarca s grilla
Pileća krilca s Coca-Colom
Pašticada
Nadjevene lignje
Pileća prsa punjena čvarcima
Punjene tikve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani tofu s povrćem
Dagnje na buzaru
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Marinirano svinjsko pečenje
Svinjski file s povrćem
Kotleti u pivskom umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teletina s pirjanim povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci u umaku od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina s mascarponeom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Blagdanska rolada
Macho hamburger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina s nadjevom od ajvara
Delikatesna junetina na češki
Palačinke s nadjevom od riže
Dip od južnog voća
Odresci s umakom od kupina
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pileća krilca s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Irska janjetina
Pita s crnim pivom
Salata od tune i povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
Obojeni hamburger
Pureća rolada s mlincima
Ljetni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mirisno pečenje s medom i ukusnim krumpirom savršen je odabir za ljetne večeri.

Sastojci

4 teleća kotleta (oko 800 g)
1 žlica Vegete
2 žlice Meda bagrem Podravka
30 ml aceta balsamica
malo Bijelog papra Podravka
30 ml maslinova ulja
1 kg krumpira
2 žličice Vegete Twist za krumpir
3 ljubičasta luka
100 ml vrhnja za kuhanje
40 g parmezana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 U manjoj zdjelici pomiješajte med, aceto balsamico i prstohvat bijelog papra.
  • 2 Teleće kotlete lagano potucite, pospite Vegetom i premažite mješavinom od meda.
  • 3 Pripremljene kotlete ostavite na hladnom mjestu da se okusi prožmu, a za to vrijeme pripremite krumpir.
  • 4 Mlade krumpire operite, narežite na vrlo tanke ploške, prelijte kipućom vodom i kuhajte 5 minuta.
  • 5 U dubljoj tavi sa širokim dnom na maslinovu ulju popecite na tanke kolute narezan luk, dodajte mu prstohvat soli, pa ga pirjajte uz miješanje. Luk će pustiti slatkoću i karamelizirati se.
  • 6 Krumpir ocijedite, dodajte ga luku, pospite Vegetom Twist za krumpir i lagano promiješajte. Krumpir i luk prebacite u lagano namašćeni lim za pečenje, prošarajte vrhnjem, pospite parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 10 minuta.
  • 7 Teleće kotlete stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje i popecite s obje strane. Po potrebi podlijte s malo vina.

Savjet

Krumpir pripreman u kori puno je ukusniji, a kratkim prokuhavanjem u vodi, učinit ćemo ga sočnijim, mekšim i skratit ćemo vrijeme pripreme.

Posluživanje

Teleće kotlete poslužite s gurmanskim prilogom od krumpira i mješavinom radiča i zelene salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke