Meni Search

Macho

Medeni teleći kotleti

Špageti na kineski način
Kuhana govedina s umakom od hrena
Delikatesna junetina na češki
Slasni BBQ burgeri
Kotleti u pivskom umaku
Dip od južnog voća
Pohani zamotuljci
Punjene tikve
Pileća krilca s Coca-Colom
Mladi krumpir s ajvarom
Mesne okruglice na ražnjiću
Bakalar s krumpirom
Pirjani kunić
Govedina s lukom
Marinirano svinjsko pečenje
Kotlovina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Špageti s acetom balsamicom
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s nadjevom od ajvara
Pašticada
Zabavni kineski ravioli
Blagdanska rolada
Slatki lungić
Odrezak s umakom chimichurri
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna pureća rolada
Hrenovke u panceti
Janjetina na padelu
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća krilca s roštilja
Pita s crnim pivom
Marinirana piletina s roštilja
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pileća prsa iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Šampinjoni u palačinki
Obojeni hamburger
Lungić u sendviču
Teletina s pirjanim povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni ražnjići
Pizza s tunom
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s grilla
Nadjevene lignje
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zlatna piletina
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Piletina u pivu
Odresci s umakom od kupina
Teriyaki piletina
Macho hamburger
Roštilj s umakom Romesco
Salata od tune i povrća
Biftek rolice
Čarobna ljetna piletina
Mirisna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Kroketi od piletine
File steak na povrću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kobasica u pivu i pecivu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Hrskavi trokuti
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina s medom od kadulje
Pohani tofu s povrćem
Kotlet s varivom od leće
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci u umaku s češnjakom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brancinovo oko
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Proljetna janjetina
Palačinke s nadjevom od riže
Irska janjetina
Juha od gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Ribarska popara
Pileći štapići u ketchupu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Svinjski file s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Dagnje na buzaru
Ramsteak u seksi umaku
Lungić s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mirisno pečenje s medom i ukusnim krumpirom savršen je odabir za ljetne večeri.

Sastojci

4 teleća kotleta (oko 800 g)
1 žlica Vegete
2 žlice Meda bagrem Podravka
30 ml aceta balsamica
malo Bijelog papra Podravka
30 ml maslinova ulja
1 kg krumpira
2 žličice Vegete Twist za krumpir
3 ljubičasta luka
100 ml vrhnja za kuhanje
40 g parmezana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 U manjoj zdjelici pomiješajte med, aceto balsamico i prstohvat bijelog papra.
  • 2 Teleće kotlete lagano potucite, pospite Vegetom i premažite mješavinom od meda.
  • 3 Pripremljene kotlete ostavite na hladnom mjestu da se okusi prožmu, a za to vrijeme pripremite krumpir.
  • 4 Mlade krumpire operite, narežite na vrlo tanke ploške, prelijte kipućom vodom i kuhajte 5 minuta.
  • 5 U dubljoj tavi sa širokim dnom na maslinovu ulju popecite na tanke kolute narezan luk, dodajte mu prstohvat soli, pa ga pirjajte uz miješanje. Luk će pustiti slatkoću i karamelizirati se.
  • 6 Krumpir ocijedite, dodajte ga luku, pospite Vegetom Twist za krumpir i lagano promiješajte. Krumpir i luk prebacite u lagano namašćeni lim za pečenje, prošarajte vrhnjem, pospite parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 10 minuta.
  • 7 Teleće kotlete stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje i popecite s obje strane. Po potrebi podlijte s malo vina.

Savjet

Krumpir pripreman u kori puno je ukusniji, a kratkim prokuhavanjem u vodi, učinit ćemo ga sočnijim, mekšim i skratit ćemo vrijeme pripreme.

Posluživanje

Teleće kotlete poslužite s gurmanskim prilogom od krumpira i mješavinom radiča i zelene salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke