Meni Search

Macho

Medeni teleći kotleti

Pileća krilca s roštilja
Pohani zamotuljci
Kotlovina
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s povrćem
Kotlet s varivom od leće
Juha od gljiva
Pita s crnim pivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
File steak na povrću
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Dip od južnog voća
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Bakalar s krumpirom
Kotleti u pivskom umaku
Meksička party salata
Tjestenina fuži s tartufima
Pirjani kunić
Kroketi od piletine
Nadjevene lignje
Delikatesna junetina na češki
Ramstek s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s grilla
Janjetina na padelu
Mini lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći štapići u ketchupu
Velika Britanija - Pastirska pita
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Hrenovke u panceti
Hrskavi trokuti
Pizza s tunom
Piletina sa šafranom
Zabavni kineski ravioli
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileća krilca s Coca-Colom
Odresci u umaku s češnjakom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slasni BBQ burgeri
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina u pivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s nadjevom od ajvara
Palačinke s nadjevom od riže
Grill vratina u sendviču
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Biftek rolice
Brancinovo oko
Šampinjoni u palačinki
Pašticada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Salata od tune i povrća
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pureća rolada s mlincima
Teriyaki piletina
Špageti na kineski način
Marinirano svinjsko pečenje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Macho hamburger
Čarobna ljetna piletina
Lungić s povrćem
Lungić u sendviču
Odrezak s umakom chimichurri
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Punjene tikve
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Ljetni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Dagnje na buzaru
Govedina s lukom
Špageti s acetom balsamicom
Irska janjetina
Teletina s pirjanim povrćem
Ribarska popara
Zlatna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileća prsa iz pećnice
Kobasica u pivu i pecivu
Slatki lungić
Obojeni hamburger
Piletina s mascarponeom
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mirisno pečenje s medom i ukusnim krumpirom savršen je odabir za ljetne večeri.

Sastojci

4 teleća kotleta (oko 800 g)
1 žlica Vegete
2 žlice Meda bagrem Podravka
30 ml aceta balsamica
malo Bijelog papra Podravka
30 ml maslinova ulja
1 kg krumpira
2 žličice Vegete Twist za krumpir
3 ljubičasta luka
100 ml vrhnja za kuhanje
40 g parmezana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 U manjoj zdjelici pomiješajte med, aceto balsamico i prstohvat bijelog papra.
  • 2 Teleće kotlete lagano potucite, pospite Vegetom i premažite mješavinom od meda.
  • 3 Pripremljene kotlete ostavite na hladnom mjestu da se okusi prožmu, a za to vrijeme pripremite krumpir.
  • 4 Mlade krumpire operite, narežite na vrlo tanke ploške, prelijte kipućom vodom i kuhajte 5 minuta.
  • 5 U dubljoj tavi sa širokim dnom na maslinovu ulju popecite na tanke kolute narezan luk, dodajte mu prstohvat soli, pa ga pirjajte uz miješanje. Luk će pustiti slatkoću i karamelizirati se.
  • 6 Krumpir ocijedite, dodajte ga luku, pospite Vegetom Twist za krumpir i lagano promiješajte. Krumpir i luk prebacite u lagano namašćeni lim za pečenje, prošarajte vrhnjem, pospite parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 10 minuta.
  • 7 Teleće kotlete stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje i popecite s obje strane. Po potrebi podlijte s malo vina.

Savjet

Krumpir pripreman u kori puno je ukusniji, a kratkim prokuhavanjem u vodi, učinit ćemo ga sočnijim, mekšim i skratit ćemo vrijeme pripreme.

Posluživanje

Teleće kotlete poslužite s gurmanskim prilogom od krumpira i mješavinom radiča i zelene salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke