Meni Search

Lud k'o šiba

Medeni teleći kotleti

Kineska juha s račićima i gljivama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Nadjevene lignje
Pohani buncek
Irski gulaš (Irish stew)
Brancinovo oko
Lignje s povrćem i smokvama
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Male teleće pitice
Pečena piletina s limunom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Aromatizirani kruh
Marinirana pileća krilca s povrćem
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Srneći file na salatu
Kotleti u pivskom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Blagdanska rolada
Teletina s pirjanim povrćem
Šampinjoni u palačinki
Jabučni krumpirići s cimetom
Fiš paprikaš
Meksička party salata
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sendvič s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočni pureći ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lungić u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s nadjevom od ajvara
Patka s mlincima
Grill vratina u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Polupunjene paprike
Piletina Kiev
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Irska janjetina
Tuna burger
Hrskavo pečeno pile
Marinirano svinjsko pečenje
Roštilj s umakom Romesco
Riblja juha s Malte
Cous-cous s povrćem
Pileći gulaš
Kotlovina
Hrskavi trokuti
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pohani zamotuljci
Mesna rolada u tijestu
Velika Britanija - Pastirska pita
Slasni BBQ burgeri
Zabavni kineski ravioli
Teriyaki piletina
Mirisna pureća rolada
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina na padelu
Špageti s pistacijama
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pohana skuta
Pikantne mazalice
Bugarska pita od krumpira
Palamida s čilijem i mangom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Palačinke s nadjevom od riže
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Hrskave tortice od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill povrće na salatu
Manastirski đuveč
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Krem juha sa sjemenkama
Sunčani užitak mediterana
Svinjski file s povrćem
Prežgana juha
Vratina s roštilja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Piletina u pivu
Juha od bundeve s jabukom
Pizza s tunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Špageti na kineski način
Piletina sa šafranom
Cipar - Lungić na ciparski
Tjestenina fuži s tartufima
Marokanska salata s cous-cousom
Pečena janjetina s bademima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pašticada
Jakobove kapice s umakom
Zapečena ricotta
Pašticada s njokima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pirjani kunić
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mirisno pečenje s medom i ukusnim krumpirom savršen je odabir za ljetne večeri.

Sastojci

4 teleća kotleta (oko 800 g)
1 žlica Vegete
2 žlice Meda bagrem Podravka
30 ml aceta balsamica
malo Bijelog papra Podravka
30 ml maslinova ulja
1 kg krumpira
2 žličice Vegete Twist za krumpir
3 ljubičasta luka
100 ml vrhnja za kuhanje
40 g parmezana

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 U manjoj zdjelici pomiješajte med, aceto balsamico i prstohvat bijelog papra.
  • 2 Teleće kotlete lagano potucite, pospite Vegetom i premažite mješavinom od meda.
  • 3 Pripremljene kotlete ostavite na hladnom mjestu da se okusi prožmu, a za to vrijeme pripremite krumpir.
  • 4 Mlade krumpire operite, narežite na vrlo tanke ploške, prelijte kipućom vodom i kuhajte 5 minuta.
  • 5 U dubljoj tavi sa širokim dnom na maslinovu ulju popecite na tanke kolute narezan luk, dodajte mu prstohvat soli, pa ga pirjajte uz miješanje. Luk će pustiti slatkoću i karamelizirati se.
  • 6 Krumpir ocijedite, dodajte ga luku, pospite Vegetom Twist za krumpir i lagano promiješajte. Krumpir i luk prebacite u lagano namašćeni lim za pečenje, prošarajte vrhnjem, pospite parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 10 minuta.
  • 7 Teleće kotlete stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje i popecite s obje strane. Po potrebi podlijte s malo vina.

Savjet

Krumpir pripreman u kori puno je ukusniji, a kratkim prokuhavanjem u vodi, učinit ćemo ga sočnijim, mekšim i skratit ćemo vrijeme pripreme.

Posluživanje

Teleće kotlete poslužite s gurmanskim prilogom od krumpira i mješavinom radiča i zelene salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke