Meni Search

Lud k'o šiba

Medeni teleći kotleti

Špageti na kineski način
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Irski gulaš (Irish stew)
Pohani zamotuljci
Jakobove kapice s umakom
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cipar - Lungić na ciparski
Mesne okruglice na ražnjiću
Brancinovo oko
Prežgana juha
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Nadjevene lignje
Zapečena ricotta
Hrskavi trokuti
Svinjski file s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Blagdanska rolada
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Kineska juha s račićima i gljivama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Srneći file na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Pašticada s njokima
Teletina s pirjanim povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Palačinke s nadjevom od riže
Kotleti u pivskom umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Meksička party salata
Hrskavo pečeno pile
Manastirski đuveč
Pečena piletina s limunom
Zabavni kineski ravioli
Pirjani kunić
Marokanska salata s cous-cousom
Sunčani užitak mediterana
Piletina s mascarponeom
Aromatizirani kruh
Piletina Kiev
Pizza s tunom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskave tortice od krumpira
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pohani tofu s povrćem
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Piletina s nadjevom od ajvara
Grill povrće na salatu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohana skuta
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Marinirano svinjsko pečenje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani buncek
Grill vratina u sendviču
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Irska janjetina
Polupunjene paprike
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Patka s mlincima
Teriyaki piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sendvič s avokadom
Mesna rolada u tijestu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetna janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Juha od bundeve s jabukom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Slasni BBQ burgeri
Janjetina na padelu
Fiš paprikaš
Riblja juha s Malte
Vratina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Tuna burger
Kotlovina
Palamida s čilijem i mangom
Krem juha sa sjemenkama
Mirisna pureća rolada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Male teleće pitice
Pikantne mazalice
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina u pivu
Lungić u sendviču
Pečena janjetina s bademima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Špageti s pistacijama
Tjestenina fuži s tartufima
Ramsteak u seksi umaku
Pašticada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina sa šafranom
Marinirana pileća krilca s povrćem
Cous-cous s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileći gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mirisno pečenje s medom i ukusnim krumpirom savršen je odabir za ljetne večeri.

Sastojci

4 teleća kotleta (oko 800 g)
1 žlica Vegete
2 žlice Meda bagrem Podravka
30 ml aceta balsamica
malo Bijelog papra Podravka
30 ml maslinova ulja
1 kg krumpira
2 žličice Vegete Twist za krumpir
3 ljubičasta luka
100 ml vrhnja za kuhanje
40 g parmezana

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 U manjoj zdjelici pomiješajte med, aceto balsamico i prstohvat bijelog papra.
  • 2 Teleće kotlete lagano potucite, pospite Vegetom i premažite mješavinom od meda.
  • 3 Pripremljene kotlete ostavite na hladnom mjestu da se okusi prožmu, a za to vrijeme pripremite krumpir.
  • 4 Mlade krumpire operite, narežite na vrlo tanke ploške, prelijte kipućom vodom i kuhajte 5 minuta.
  • 5 U dubljoj tavi sa širokim dnom na maslinovu ulju popecite na tanke kolute narezan luk, dodajte mu prstohvat soli, pa ga pirjajte uz miješanje. Luk će pustiti slatkoću i karamelizirati se.
  • 6 Krumpir ocijedite, dodajte ga luku, pospite Vegetom Twist za krumpir i lagano promiješajte. Krumpir i luk prebacite u lagano namašćeni lim za pečenje, prošarajte vrhnjem, pospite parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 10 minuta.
  • 7 Teleće kotlete stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje i popecite s obje strane. Po potrebi podlijte s malo vina.

Savjet

Krumpir pripreman u kori puno je ukusniji, a kratkim prokuhavanjem u vodi, učinit ćemo ga sočnijim, mekšim i skratit ćemo vrijeme pripreme.

Posluživanje

Teleće kotlete poslužite s gurmanskim prilogom od krumpira i mješavinom radiča i zelene salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke