Meni Search

Ful nabrijana

Mediteranski kruščić s lovorom

Kobasica u pivu i pecivu
Proljetno meso i povrće iz woka
Odresci u umaku s češnjakom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Okruglice u umaku od rajčice
Voćna juha od višanja
Salata od liganja
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Aromatizirani kruh
Piletina sa šafranom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Roštilj s umakom Romesco
Riba u bijelom umaku
Irska janjetina
Pečena piletina s limunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mirisna pečenka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kaštelanski makaruni
Kuhano meso s umakom od hrena
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kunić na bijelo
Grdobina s povrćem
Brusketa s avokadom
Belgija - Salade Liégeoise
Vege odresci s marinadom
Janjetina na padelu
Meksička party salata
Proljetna janjetina
Prežgana juha
Račići na posteljici od povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Hrskavi trokuti
Marinirana piletina s roštilja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rezanci s krušnim mrvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pirjani kunić
Lagana sarma
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grickalica slanutak iz pećnice
Fina pikantna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjevene lignje
Janjetina s medom od kadulje
Piletina laganini
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lungić s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje s povrćem i smokvama
Turske pizze
Viška pogača
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna rebarca
Mini lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Rolice od blitve
Lazanje s lignjama
Miješani grill
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza s tunom
Urbana pola
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fini gulaš od gljiva
Čarobna ljetna piletina
Meso s repom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Odresci od morskog psa
Umak od limete (Molho de limao)
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Brancinovo oko
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Šampinjoni u palačinki
Grill povrće na salatu
Lignje na šumskom rižotu
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice na ražnjiću
Uzbudljivi kolač od blitve
Fileti lososa u finom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rajčica s kukuruzom
Pileći bataci s umakom od luka
Mediteranski špageti
Piletina na kijevski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
Hrskava pileća krilca
Sendvič s avokadom
Lungić u sendviču
Pogača sa sardinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mini shepherd's pie
Popečci od tikvica
Manastirski đuveč
Grdobina u pikantnoj šalši
Krem juha od tikvica
Povrtni ražnjići
Zlatna piletina
Povrtni lonac
Delikatesna junetina na češki
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići od lososa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Blagdanska rolada
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s ribom
Ossobuco
Sočna pureća rolada
Salata s mora
Mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kruh pečen s listovima lovora mediteranski okus učinit će savršenijim, a limun šećer, smokve i bademi upotpuniti će mirisne zalogaje.

Sastojci

300 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
50 g šećera
250 g ricotta sira
2 jaja
60 mljevenih badema
100 g suhih smokava
60 g oguljenih badema (cijelih)
1 vrećica Vegeta Maestro lovor lista (5 g)

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, limun šećer, šećer i promiješajte. Dodajte zatim sir, jaja i mljevene bademe te pomoću električne miješalice promiješajte tijesto. Na kraju umiješajte sitno narezane suhe smokve.
  • 2 Dno vatrostalne posude (Ø 22 cm) prekrijte listovima lovora. Na njega istresite tijesto i vlažnim rukama poravnajte. Po površini rasporedite cijele bademe i lagano utisnite.
  • 3 Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Lovor je aromatizirao kolač, a ujedno nije potrebno mastiti i pobrašniti posudu za pečenje.

Posluživanje

Kruščić izvadite iz posude i skinite listove lovora. Narežite i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 102.76 10 10
Kalij mg 195.39 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.4 6 6
Niacin mg 4.6 33 23
Vitamin D μg 5.86 3 3
Vitamin A μg 128.01 3 3
Sol g 0.13 0 0
Bjelančevine g 10.66 - -
Ugljikohidrati g 37.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.12 - -
- zasićene masne kiseline g 1.78 - -
Masti g 9.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke