Meni Search

Ful nabrijana

Mediteranski kruščić s lovorom

Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Špageti s ribom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Proljetna janjetina
Fish&Chips u tortilji
Kobasica u pivu i pecivu
Nadjevene lignje
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Zlatna piletina
Mirisna pečenka
Povrtni ražnjići
Pirjani kunić
Grill vratina u sendviču
Pečena piletina s limunom
Lignje s manistrom u škartocu
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Aromatizirani kruh
Grdobina s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Voćna juha od višanja
Mini lazanje
Pogača sa sardinom
Hrskavi trokuti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna rebarca
Ljetni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Meksička party salata
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza s tunom
Grdobina u pikantnoj šalši
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill pirjana piletina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riba u bijelom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Salata od liganja
Mini shepherd's pie
Čarobna ljetna piletina
Povrtni lonac
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje s povrćem i smokvama
Meso s repom
Miješani grill
Popečci od tikvica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rolice od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fina pikantna piletina
Piletina sa šafranom
Odresci od morskog psa
Brancinovo oko
Umak od limete (Molho de limao)
Ražnjići od lososa
Hrskava pileća krilca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina Kiev
Svinjski file s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Krem juha od tikvica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prežgana juha
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rajčica s kukuruzom
Janjetina na padelu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Urbana pola
Bugarska pita od krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hlebinska i pretepena juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lazanje s lignjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina na kijevski način
Sočna pureća rolada
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fini gulaš od gljiva
Lagana sarma
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kuhano meso s umakom od hrena
Vege odresci s marinadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Delikatesna junetina na češki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lungić u sendviču
Turske pizze
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Marinirana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Okruglice u umaku od rajčice
Kunić na bijelo
Ramsteak u seksi umaku
Šampinjoni u palačinki
Viška pogača
Piletina laganini
Ossobuco
Mesne okruglice na ražnjiću
Sendvič s avokadom
Mediteranski špageti
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Kroketi od piletine
Lungić s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Irska janjetina
Zabavni kineski ravioli
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mora
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kruh pečen s listovima lovora mediteranski okus učinit će savršenijim, a limun šećer, smokve i bademi upotpuniti će mirisne zalogaje.

Sastojci

300 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
50 g šećera
250 g ricotta sira
2 jaja
60 mljevenih badema
100 g suhih smokava
60 g oguljenih badema (cijelih)
1 vrećica Vegeta Maestro lovor lista (5 g)

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, limun šećer, šećer i promiješajte. Dodajte zatim sir, jaja i mljevene bademe te pomoću električne miješalice promiješajte tijesto. Na kraju umiješajte sitno narezane suhe smokve.
  • 2 Dno vatrostalne posude (Ø 22 cm) prekrijte listovima lovora. Na njega istresite tijesto i vlažnim rukama poravnajte. Po površini rasporedite cijele bademe i lagano utisnite.
  • 3 Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Lovor je aromatizirao kolač, a ujedno nije potrebno mastiti i pobrašniti posudu za pečenje.

Posluživanje

Kruščić izvadite iz posude i skinite listove lovora. Narežite i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 102.76 10 10
Kalij mg 195.39 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.4 6 6
Niacin mg 4.6 33 23
Vitamin D μg 5.86 3 3
Vitamin A μg 128.01 3 3
Sol g 0.13 0 0
Bjelančevine g 10.66 - -
Ugljikohidrati g 37.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.12 - -
- zasićene masne kiseline g 1.78 - -
Masti g 9.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke