Meni Search

Ful nabrijana

Mediteranski kruščić s lovorom

Meso s repom
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hlebinska i pretepena juha
Lignje na šumskom rižotu
Aromatizirani kruh
Jabučni krumpirići s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski špageti
Vege odresci s marinadom
Ossobuco
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci u umaku od višanja
Umak od limete (Molho de limao)
Meksička party salata
Martinjska guska s hajdinom kašom
Povrtni lonac
Prežgana juha
Fina pikantna piletina
Hrskavi trokuti
Krem juha od tikvica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina na kijevski način
Miješani grill
Sendvič s avokadom
Urbana pola
Lungić u sendviču
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od tikvica
Zlatna piletina
Povrtni ražnjići
Piletina sa šafranom
Turske pizze
Sočni pureći ražnjići
Lungić s povrćem
Irska janjetina
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Delikatesna junetina na češki
Grill povrće na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina laganini
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetno meso i povrće iz woka
Fini gulaš od gljiva
Grdobina s povrćem
Pogača sa sardinom
Belgija - Salade Liégeoise
Rolice od blitve
Salata s mora
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohani tofu s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mini shepherd's pie
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pirjani kunić
Riba u bijelom umaku
Fileti lososa u finom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grdobina u pikantnoj šalši
Ljetni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Piletina Kiev
Lignje s povrćem i smokvama
Hrskava pileća krilca
Zabavni kineski ravioli
Čarobna ljetna piletina
Nadjevene lignje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Okruglice u umaku od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mini lazanje
Lagana sarma
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Salata od liganja
Špageti s ribom
Pizza sirni jastučići
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice na ražnjiću
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Blagdanska rolada
Grill pirjana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Račići na posteljici od povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza s tunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina s medom od kadulje
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje s manistrom u škartocu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Bugarska pita od krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Uzbudljivi kolač od blitve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mirisna pečenka
Sočna rebarca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Viška pogača
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od lososa
Odresci od morskog psa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kruh pečen s listovima lovora mediteranski okus učinit će savršenijim, a limun šećer, smokve i bademi upotpuniti će mirisne zalogaje.

Sastojci

300 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
50 g šećera
250 g ricotta sira
2 jaja
60 mljevenih badema
100 g suhih smokava
60 g oguljenih badema (cijelih)
1 vrećica Vegeta Maestro lovor lista (5 g)

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, limun šećer, šećer i promiješajte. Dodajte zatim sir, jaja i mljevene bademe te pomoću električne miješalice promiješajte tijesto. Na kraju umiješajte sitno narezane suhe smokve.
  • 2 Dno vatrostalne posude (Ø 22 cm) prekrijte listovima lovora. Na njega istresite tijesto i vlažnim rukama poravnajte. Po površini rasporedite cijele bademe i lagano utisnite.
  • 3 Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Lovor je aromatizirao kolač, a ujedno nije potrebno mastiti i pobrašniti posudu za pečenje.

Posluživanje

Kruščić izvadite iz posude i skinite listove lovora. Narežite i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 102.76 10 10
Kalij mg 195.39 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.4 6 6
Niacin mg 4.6 33 23
Vitamin D μg 5.86 3 3
Vitamin A μg 128.01 3 3
Sol g 0.13 0 0
Bjelančevine g 10.66 - -
Ugljikohidrati g 37.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.12 - -
- zasićene masne kiseline g 1.78 - -
Masti g 9.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke