Meni Search

Gladan kao vuk

Mediteranski kruščić s lovorom

Svinjski gulaš
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća prsa s crnim tartufom
Svinjski kotleti s povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Puretina s jabukom iz pećnice
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Krumpiri u kaputiću od pancete
Glazirana patka s umakom od jabuka
Piletina u egzotičnom umaku
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Neobične punjene paprike
Miješani grill
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza sirni jastučići
Fino začinjena piletina
Kotlovina
Quiche od bundeve, sira i luka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ciganski odrezak
Špageti s tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci u umaku s češnjakom
Obojeni hamburger
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Teletina s pirjanim povrćem
Vratina s roštilja
Slatki lungić
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Odresci s umakom od kupina
Pileća krilca s roštilja
Polpete od oslića
Pikantni gulaš
Patka s mlincima
Janjetina s medom od kadulje
Pureći hamburger
Varivo od kelja i teletine
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Biftek rolice
Pašticada s njokima
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna rebarca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesna rolada u tijestu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sarma sa suhim mesom
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Povrtni lonac
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Rebarca s grilla
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Gorički povrtni lonac
Hrenovke u panceti
Medeni teleći kotleti
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Harrisa janjetina s limunom
Svinjski medaljoni s kestenima
Španjolski migas s bundevom
Meso u woku na indonezijski način
Mesne okruglice u umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Skandinavske rolice s cimetom
Tuna burger
Lazanje u tavi
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mladi krumpir s ajvarom
Ramsteak u seksi umaku
Punjeni kelj s plodovima mora
Janjetina s bižima
Vegetarijanski čips
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u pivu
Fish&Chips u tortilji
Pureća rolada s mlincima
Macho hamburger
Pileća prsa iz pećnice
Govedina s lukom
Sočna Wellington pečenka
Slatko twist pile
Fino varivo v loncu
Slasni BBQ burgeri
Tortilje pikant
Odresci u paketiću
Punjena pečenka u vinu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kruh pečen s listovima lovora mediteranski okus učinit će savršenijim, a limun šećer, smokve i bademi upotpuniti će mirisne zalogaje.

Sastojci

300 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
50 g šećera
250 g ricotta sira
2 jaja
60 mljevenih badema
100 g suhih smokava
60 g oguljenih badema (cijelih)
1 vrećica Vegeta Maestro lovor lista (5 g)

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, limun šećer, šećer i promiješajte. Dodajte zatim sir, jaja i mljevene bademe te pomoću električne miješalice promiješajte tijesto. Na kraju umiješajte sitno narezane suhe smokve.
  • 2 Dno vatrostalne posude (Ø 22 cm) prekrijte listovima lovora. Na njega istresite tijesto i vlažnim rukama poravnajte. Po površini rasporedite cijele bademe i lagano utisnite.
  • 3 Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Lovor je aromatizirao kolač, a ujedno nije potrebno mastiti i pobrašniti posudu za pečenje.

Posluživanje

Kruščić izvadite iz posude i skinite listove lovora. Narežite i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 102.76 10 10
Kalij mg 195.39 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.4 6 6
Niacin mg 4.6 33 23
Vitamin D μg 5.86 3 3
Vitamin A μg 128.01 3 3
Sol g 0.13 0 0
Bjelančevine g 10.66 - -
Ugljikohidrati g 37.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.12 - -
- zasićene masne kiseline g 1.78 - -
Masti g 9.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke