Meni Search

Gladan kao vuk

Mediteranski kruščić s lovorom

Pašticada s njokima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Neobične punjene paprike
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Tortilje pikant
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teletina s pirjanim povrćem
Meso u woku na indonezijski način
Obojeni hamburger
Svinjski kotleti s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Sarma sa suhim mesom
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramstek s povrćem
Slatki lungić
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Pileća krilca s roštilja
Piletina u pivu
Odresci s umakom od kupina
Puretina s jabukom iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Biftek rolice
Pikantni gulaš
Mesna rolada u tijestu
Piletina u aromatičnom omotaču
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pureća rolada s mlincima
Fino varivo v loncu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Svinjski gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Špageti s tikvicama
Miješani grill
Vegetarijanski čips
Gorički povrtni lonac
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Mladi krumpir s ajvarom
Pizza sirni jastučići
Patka s mlincima
Mesne okruglice u umaku
Punjena pečenka u vinu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Govedina s lukom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s grilla
Pileća prsa punjena čvarcima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u egzotičnom umaku
Ciganski odrezak
Fino začinjena piletina
Povrtni lonac
Slasni BBQ burgeri
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Quiche od bundeve, sira i luka
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Medeni teleći kotleti
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Janjetina s bižima
Pileća prsa s crnim tartufom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Španjolski migas s bundevom
Varivo od kelja i teletine
Krumpiri u kaputiću od pancete
Janjetina na padelu
Piletina s nadjevom od ajvara
Fish&Chips u tortilji
Vratina s roštilja
Odresci u paketiću
Sočna rebarca
Lazanje u tavi
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Harrisa janjetina s limunom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pileća prsa iz pećnice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Svinjski medaljoni s kestenima
Janjetina s medom od kadulje
Tuna burger
Pureći hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Punjeni kelj s plodovima mora
Slatko twist pile
Macho hamburger
Kotlovina
Hrenovke u panceti
Polpete od oslića
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kruh pečen s listovima lovora mediteranski okus učinit će savršenijim, a limun šećer, smokve i bademi upotpuniti će mirisne zalogaje.

Sastojci

300 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
50 g šećera
250 g ricotta sira
2 jaja
60 mljevenih badema
100 g suhih smokava
60 g oguljenih badema (cijelih)
1 vrećica Vegeta Maestro lovor lista (5 g)

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, limun šećer, šećer i promiješajte. Dodajte zatim sir, jaja i mljevene bademe te pomoću električne miješalice promiješajte tijesto. Na kraju umiješajte sitno narezane suhe smokve.
  • 2 Dno vatrostalne posude (Ø 22 cm) prekrijte listovima lovora. Na njega istresite tijesto i vlažnim rukama poravnajte. Po površini rasporedite cijele bademe i lagano utisnite.
  • 3 Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Lovor je aromatizirao kolač, a ujedno nije potrebno mastiti i pobrašniti posudu za pečenje.

Posluživanje

Kruščić izvadite iz posude i skinite listove lovora. Narežite i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 102.76 10 10
Kalij mg 195.39 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.4 6 6
Niacin mg 4.6 33 23
Vitamin D μg 5.86 3 3
Vitamin A μg 128.01 3 3
Sol g 0.13 0 0
Bjelančevine g 10.66 - -
Ugljikohidrati g 37.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.12 - -
- zasićene masne kiseline g 1.78 - -
Masti g 9.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke