Meni Search

Pucam po šavovima

Mediteranski kruščić s lovorom

Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Hrenovke u panceti
Zlatna piletina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Krumpir u košuljici
Pašticada s njokima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pirjani kunić
Čarobni štapići
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Zapečena ricotta
Pizza sirni jastučići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileći štapići u ketchupu
Grčka seljačka salata
Fish&Chips u tortilji
Pikantne mazalice
Košarice od lisnatog tijesta
Juha od cvjetače i camemberta
Špinatova juha s feta sirom
Marokanska salata s cous-cousom
Bugarska pita od krumpira
Teletina s pirjanim povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesna rolada u tijestu
Cipar - Lungić na ciparski
Ljetna pileća salata
Pizza s tunom
Pureći hamburger
Fino začinjena piletina
Popečci od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slasni BBQ burgeri
Pašticada
Juha od kelja sa sirom
Palamida s čilijem i mangom
Tjestenina mediterana
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Tuna burger
Svinjska jetrica u umaku
Kotleti u pivskom umaku
Palačinke s nadjevom od riže
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina u pivu
Hrskavi krumpir iz pećnice
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Fiš paprikaš
Tjestenina u finom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sendvič s avokadom
Vratina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kruh pečen s listovima lovora mediteranski okus učinit će savršenijim, a limun šećer, smokve i bademi upotpuniti će mirisne zalogaje.

Sastojci

300 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
50 g šećera
250 g ricotta sira
2 jaja
60 mljevenih badema
100 g suhih smokava
60 g oguljenih badema (cijelih)
1 vrećica Vegeta Maestro lovor lista (5 g)

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, limun šećer, šećer i promiješajte. Dodajte zatim sir, jaja i mljevene bademe te pomoću električne miješalice promiješajte tijesto. Na kraju umiješajte sitno narezane suhe smokve.
  • 2 Dno vatrostalne posude (Ø 22 cm) prekrijte listovima lovora. Na njega istresite tijesto i vlažnim rukama poravnajte. Po površini rasporedite cijele bademe i lagano utisnite.
  • 3 Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Lovor je aromatizirao kolač, a ujedno nije potrebno mastiti i pobrašniti posudu za pečenje.

Posluživanje

Kruščić izvadite iz posude i skinite listove lovora. Narežite i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 102.76 10 10
Kalij mg 195.39 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.4 6 6
Niacin mg 4.6 33 23
Vitamin D μg 5.86 3 3
Vitamin A μg 128.01 3 3
Sol g 0.13 0 0
Bjelančevine g 10.66 - -
Ugljikohidrati g 37.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.12 - -
- zasićene masne kiseline g 1.78 - -
Masti g 9.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke