Meni Search

Ful nabrijana

Mediteranski špageti

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjevene lignje
Vege odresci s marinadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Delikatesna junetina na češki
Rolice od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Čarobna ljetna piletina
Salata s mora
Martinjska guska s hajdinom kašom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Miješani grill
Lazanje s lignjama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prežgana juha
Fina pikantna piletina
Ljetni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Povrtni ražnjići
Sočna rebarca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grdobina u pikantnoj šalši
Sendvič s avokadom
Piletina sa šafranom
Proljetno meso i povrće iz woka
Zlatna piletina
Urbana pola
Proljetna janjetina
Piletina na kijevski način
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice na ražnjiću
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini lazanje
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Okruglice u umaku od rajčice
Zabavni kineski ravioli
Meksička party salata
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Krem juha od tikvica
Hrskava pileća krilca
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fileti lososa u finom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Aromatizirani kruh
Popečci od tikvica
Kobasica u pivu i pecivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file s povrćem
Viška pogača
Mirisna pečenka
Grdobina s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill povrće na salatu
Pogača sa sardinom
Lungić u sendviču
Grill vratina u sendviču
Pizza sirni jastučići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lagana sarma
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kroketi od piletine
Rajčica s kukuruzom
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina laganini
Grill pirjana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Meso s repom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bugarska pita od krumpira
Sočna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje s manistrom u škartocu
Jabučni krumpirići s cimetom
Irska janjetina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Riba u bijelom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lungić s povrćem
Povrtni lonac
Hlebinska i pretepena juha
Kaštelanski makaruni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci od morskog psa
Ražnjići od lososa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Šampinjoni u palačinki
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grickalica slanutak iz pećnice
Pizza s tunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Turske pizze
Roštilj s umakom Romesco
Račići na posteljici od povrća
Hrskavi trokuti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Pirjani kunić
Umak od limete (Molho de limao)
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fini gulaš od gljiva
Marinirana piletina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Špageti s ribom
Mini shepherd's pie
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje s povrćem i smokvama
Ossobuco
Salata od liganja
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Početničko kuhanje podrazumijeva “paštu” na sve moguće načine: jednostavno je poput pisanja prvih slova, sastojci su pristupačni, a sve uvijek ispadne dobro! Isprobajte mediteranske špagete, pune sunca i okusa ljeta!

Sastojci

400 g tjestenine (špageta)
Za umak:
3 žlice suncokretova ulja
100 g luka
800 g Pelata Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete mediteran
2 češnja češnjaka
15 g kapara
1 žlica konjaka
2 žlice maslinova ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Špagete skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.
  • 2 Na ulju popecite nasjeckani luk, dodajte narezane pelate, šećer, Vegetu mediteran i pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
  • 3 Umaku dodajte protisnuti češnjak, kapare, konjak i maslinovo ulje.

Savjet

Prije dodavanja umaku, kapare isperite pod mlazom hladne vode.

Posluživanje

Umiješajte kuhane špagete, izmiješajte i poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 33.17 11 8
Fosfor mg 100.32 13 13
Kalij mg 91.97 2 2
Niacin mg 2.01 14 10
Vitamin C mg 1.77 2 2
Vitamin E mg 9.08 41 41
Vitamin A μg 9.06 0 0
Sol g 4.57 0 0
Bjelančevine g 9.04 - -
Vlakna g 5.02 - -
Ugljikohidrati g 36.2 - -
Masti g 17.96 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke