Meni Search

Ful nabrijana

Mediteranski špageti

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zabavni kineski ravioli
Proljetna janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill povrće na salatu
Ražnjići od lososa
Miješani grill
Proljetno meso i povrće iz woka
Irska janjetina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Pečena piletina s limunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s mora
Kunić na bijelo
Pogača sa sardinom
Viška pogača
Čarobna ljetna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Hlebinska i pretepena juha
Ossobuco
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Umak od limete (Molho de limao)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Manastirski đuveč
Piletina Kiev
Povrtni lonac
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mirisna pečenka
Kaštelanski makaruni
Lagana sarma
Grickalica slanutak iz pećnice
Meso s repom
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna rebarca
Urbana pola
Piletina na kijevski način
Račići na posteljici od povrća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Voćna juha od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Uzbudljivi kolač od blitve
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza sirni jastučići
Pizza s tunom
Nadjevene lignje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mini lazanje
Kobasica u pivu i pecivu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Aromatizirani kruh
Hrskava pileća krilca
Špageti s ribom
Salata od liganja
Sočna pureća rolada
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fina pikantna piletina
Turske pizze
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci od morskog psa
Lignje s povrćem i smokvama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Fish&Chips u tortilji
Brancinovo oko
Fini gulaš od gljiva
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lungić u sendviču
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill vratina u sendviču
Rolice od blitve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Lungić s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Roštilj s umakom Romesco
Sendvič s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Prežgana juha
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rajčica s kukuruzom
Vege odresci s marinadom
Mini shepherd's pie
Blagdanska rolada
Popečci od tikvica
Svinjski file s povrćem
Piletina laganini
Pohani tofu s povrćem
Zlatna piletina
Bugarska pita od krumpira
Piletina sa šafranom
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Lazanje s lignjama
Hrskavi trokuti
Pirjani kunić
Fileti lososa u finom umaku
Delikatesna junetina na češki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grdobina s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Početničko kuhanje podrazumijeva “paštu” na sve moguće načine: jednostavno je poput pisanja prvih slova, sastojci su pristupačni, a sve uvijek ispadne dobro! Isprobajte mediteranske špagete, pune sunca i okusa ljeta!

Sastojci

400 g tjestenine (špageta)
Za umak:
3 žlice suncokretova ulja
100 g luka
800 g Pelata Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete mediteran
2 češnja češnjaka
15 g kapara
1 žlica konjaka
2 žlice maslinova ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Špagete skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.
  • 2 Na ulju popecite nasjeckani luk, dodajte narezane pelate, šećer, Vegetu mediteran i pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
  • 3 Umaku dodajte protisnuti češnjak, kapare, konjak i maslinovo ulje.

Savjet

Prije dodavanja umaku, kapare isperite pod mlazom hladne vode.

Posluživanje

Umiješajte kuhane špagete, izmiješajte i poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 33.17 11 8
Fosfor mg 100.32 13 13
Kalij mg 91.97 2 2
Niacin mg 2.01 14 10
Vitamin C mg 1.77 2 2
Vitamin E mg 9.08 41 41
Vitamin A μg 9.06 0 0
Sol g 4.57 0 0
Bjelančevine g 9.04 - -
Vlakna g 5.02 - -
Ugljikohidrati g 36.2 - -
Masti g 17.96 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke