Meni Search

Ful nabrijana

Meksička party salata

Piletina na kijevski način
Roštilj s umakom Romesco
Rolice od blitve
Brusketa s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lagana sarma
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sendvič s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s povrćem
Pečena piletina s limunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Irska janjetina
Hrskava pileća krilca
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kroketi od piletine
Meso s repom
Pileći bataci s umakom od luka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći savici u umaku od grejpa
Fini gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ljetni ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Povrtni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s povrćem
Špageti s ribom
Urbana pola
Mirisna pečenka
Grdobina s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mediteranski kruščić s lovorom
Mediteranski špageti
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mini shepherd's pie
Sočna rebarca
Nadjevene lignje
Janjetina na padelu
Lungić u sendviču
Hrskavi trokuti
Manastirski đuveč
Proljetna janjetina
Pizza s tunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od tikvica
Krem juha od tikvica
Odresci od morskog psa
Lazanje s lignjama
Pogača sa sardinom
Grill povrće na salatu
Odresci u umaku s češnjakom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fileti lososa u finom umaku
Viška pogača
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grickalica slanutak iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice na ražnjiću
Umak od limete (Molho de limao)
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna pureća rolada
Turske pizze
Lignje s povrćem i smokvama
Pizza sirni jastučići
Jabučni krumpirići s cimetom
Miješani grill
Grill pirjana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Blagdanska rolada
Marinirana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje s manistrom u škartocu
Prežgana juha
Zabavni kineski ravioli
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Rajčica s kukuruzom
Vege odresci s marinadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata s mora
Povrtni lonac
Brancinovo oko
Proljetno meso i povrće iz woka
Fish&Chips u tortilji
Fina pikantna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Riba u bijelom umaku
Pirjani kunić
Bugarska pita od krumpira
Delikatesna junetina na češki
Račići na posteljici od povrća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Aromatizirani kruh
Ossobuco
Kunić na bijelo
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina laganini
Čarobna ljetna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Okruglice u umaku od rajčice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Voćna juha od višanja
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od lososa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata od liganja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svega pola sata dijeli nas od fieste okusa u slojevitoj zdjeli punoj zabavne meksičke salate.

Sastojci

300 g Fussila Podravka
limunov sok
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice jabučnog octa
1 žličica kumina
1 žličica Vegete
400 g Crvenog graha Podravka
340 g Kukuruza šećerca Podravka
300 g pilećih prsa
1 glavica svježe zelene salate
150 g cheddara (ili drugog topljivog sira)
1 zreli (mekši) avokado
3 rajčice (nasjeckane na kockice)
150 g narezanih crnih maslina (otkoštenih)
3 šalice tortilla čipsa Nachos

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Tjesteninu stavite kuhati u lonac s kipućom posoljenom vodom. Nakon 8 - 9 minuta kad je tjestenina skuhana, ocijedite je u cjedilu i isperite hladnom vodom. Dobro ju ocijedite i ostavite u cjedilu dok pripremate druge sastojke.
  • 2 U srednje velikoj zdjeli pomiješajte zajedno limunov sok, maslinovo ulje, jabučni ocat, kumin i žličicu Vegete. Zatim umiješajte tjesteninu, grah i kukuruz. Na debljoj tavi na suncokretovom ulju ispecite u komadu pileća prsa s obje strane do zlatnožute boje, da ostanu sočna i meka. Pileća prsa začinite Vegetom i kada su pečena stavite na stranu.
  • 3 U veću staklenu zdjelu za salatu započnite slagati sloj salate pa mješavinu ostalih namirnica i tjesteninu. Otvorite avokado po dužini i izvadite žlicom meso. Raširite meso avokada po salati. Naribajte sir i nasjecite rajčice na kockice. Pospite sa sirom i rajčicama. Zatim na dasci za rezanje narežite pečena pileća prsa poprečno od strukture filea i posložite na vrh salate. Po vrhu salate stavite crne masline.
  • 4 Neposredno prije posluživanja posložite čips tortilje po vrhu uz rub posude. Poslužite odmah ili ohladite u hladnjaku.

Posluživanje

Prije posluživanja ohladite salatu, začinite sokom limete i poslužite uz nachose (čips tortilje).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke