Meni Search

Macho

Meksička party salata

Teletina s cous-cousom iz pećnice
Macho hamburger
Teletina s pirjanim povrćem
Proljetna janjetina
Dip od južnog voća
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Bakalar s krumpirom
Odresci s umakom od kupina
Irska janjetina
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Špageti na kineski način
Piletina u pivu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjevene lignje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pohani zamotuljci
Pileća krilca s Coca-Colom
Juha od gljiva
Pizza s tunom
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
File steak na povrću
Pileća prsa iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Ribarska popara
Mini lazanje
Pašticada
Kotlovina
Mesne okruglice na ražnjiću
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Odrezak s umakom chimichurri
Pileća krilca s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Delikatesna junetina na češki
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirano svinjsko pečenje
Kotleti u pivskom umaku
Lungić s povrćem
Ramstek s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Pohani tofu s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rebarca s grilla
Sočna pureća rolada
Čarobna ljetna piletina
Hrskavi trokuti
Lungić u sendviču
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Špageti s acetom balsamicom
Medeni teleći kotleti
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slatki lungić
Ljetni ražnjići
Mirisna pureća rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći štapići u ketchupu
Svinjski file s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Teriyaki piletina
Brancinovo oko
Mladi krumpir s ajvarom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Blagdanska rolada
Hrenovke u panceti
Piletina s mascarponeom
Šampinjoni u palačinki
Teleći savici u umaku od grejpa
Palačinke s nadjevom od riže
Pirjani kunić
Pita s crnim pivom
Pureća rolada s mlincima
Grill vratina u sendviču
Obojeni hamburger
Umak od limete (Molho de limao)
Zabavni kineski ravioli
Marinirana piletina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Slasni BBQ burgeri
Kobasica u pivu i pecivu
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Biftek rolice
Kotlet s varivom od leće
Punjene tikve
Salata od tune i povrća
Velika Britanija - Pastirska pita
Govedina s lukom
Dagnje na buzaru
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svega pola sata dijeli nas od fieste okusa u slojevitoj zdjeli punoj zabavne meksičke salate.

Sastojci

300 g Fussila Podravka
limunov sok
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice jabučnog octa
1 žličica kumina
1 žličica Vegete
400 g Crvenog graha Podravka
340 g Kukuruza šećerca Podravka
300 g pilećih prsa
1 glavica svježe zelene salate
150 g cheddara (ili drugog topljivog sira)
1 zreli (mekši) avokado
3 rajčice (nasjeckane na kockice)
150 g narezanih crnih maslina (otkoštenih)
3 šalice tortilla čipsa Nachos

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Tjesteninu stavite kuhati u lonac s kipućom posoljenom vodom. Nakon 8 - 9 minuta kad je tjestenina skuhana, ocijedite je u cjedilu i isperite hladnom vodom. Dobro ju ocijedite i ostavite u cjedilu dok pripremate druge sastojke.
  • 2 U srednje velikoj zdjeli pomiješajte zajedno limunov sok, maslinovo ulje, jabučni ocat, kumin i žličicu Vegete. Zatim umiješajte tjesteninu, grah i kukuruz. Na debljoj tavi na suncokretovom ulju ispecite u komadu pileća prsa s obje strane do zlatnožute boje, da ostanu sočna i meka. Pileća prsa začinite Vegetom i kada su pečena stavite na stranu.
  • 3 U veću staklenu zdjelu za salatu započnite slagati sloj salate pa mješavinu ostalih namirnica i tjesteninu. Otvorite avokado po dužini i izvadite žlicom meso. Raširite meso avokada po salati. Naribajte sir i nasjecite rajčice na kockice. Pospite sa sirom i rajčicama. Zatim na dasci za rezanje narežite pečena pileća prsa poprečno od strukture filea i posložite na vrh salate. Po vrhu salate stavite crne masline.
  • 4 Neposredno prije posluživanja posložite čips tortilje po vrhu uz rub posude. Poslužite odmah ili ohladite u hladnjaku.

Posluživanje

Prije posluživanja ohladite salatu, začinite sokom limete i poslužite uz nachose (čips tortilje).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke