Meni Search

Lud k'o šiba

Meksička party salata

Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Janjetina na padelu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Jakobove kapice s umakom
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prežgana juha
Pečena janjetina s bademima
Male teleće pitice
Svinjski file s povrćem
Špageti s pistacijama
Srneći file na salatu
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina u pivu
Grill povrće na salatu
Pašticada s njokima
Blagdanska rolada
Marinirano svinjsko pečenje
Slasni BBQ burgeri
Pohana skuta
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pureća rolada
Aromatizirani kruh
Vratina s roštilja
Cous-cous s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Irski gulaš (Irish stew)
Šampinjoni u palačinki
Pirjani kunić
Pohani tofu s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lignje s povrćem i smokvama
Ramsteak u seksi umaku
Palačinke s nadjevom od riže
Pohani zamotuljci
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Marokanska salata s cous-cousom
Nadjevene lignje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Irska janjetina
Kotlovina
Kineska juha s račićima i gljivama
Zapečena ricotta
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Palamida s čilijem i mangom
Teriyaki piletina
Hrskave tortice od krumpira
Manastirski đuveč
Medeni teleći kotleti
Teletina s pirjanim povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pašticada
Patka s mlincima
Roštilj s umakom Romesco
Lungić s toplom salatom od šparoga
Polupunjene paprike
Mesna rolada u tijestu
Pikantne mazalice
Pohani buncek
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavo pečeno pile
Tuna burger
Proljetna janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Marinirana pileća krilca s povrćem
Lungić u sendviču
Brancinovo oko
Riblja juha s Malte
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Kotleti u pivskom umaku
Piletina s mascarponeom
Pečena piletina s limunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cipar - Lungić na ciparski
Teletina s cous-cousom iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fiš paprikaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza s tunom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileći gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Sendvič s avokadom
Zabavni kineski ravioli
Sunčani užitak mediterana
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krem juha sa sjemenkama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svega pola sata dijeli nas od fieste okusa u slojevitoj zdjeli punoj zabavne meksičke salate.

Sastojci

300 g Fussila Podravka
limunov sok
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice jabučnog octa
1 žličica kumina
1 žličica Vegete
400 g Crvenog graha Podravka
340 g Kukuruza šećerca Podravka
300 g pilećih prsa
1 glavica svježe zelene salate
150 g cheddara (ili drugog topljivog sira)
1 zreli (mekši) avokado
3 rajčice (nasjeckane na kockice)
150 g narezanih crnih maslina (otkoštenih)
3 šalice tortilla čipsa Nachos

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Tjesteninu stavite kuhati u lonac s kipućom posoljenom vodom. Nakon 8 - 9 minuta kad je tjestenina skuhana, ocijedite je u cjedilu i isperite hladnom vodom. Dobro ju ocijedite i ostavite u cjedilu dok pripremate druge sastojke.
  • 2 U srednje velikoj zdjeli pomiješajte zajedno limunov sok, maslinovo ulje, jabučni ocat, kumin i žličicu Vegete. Zatim umiješajte tjesteninu, grah i kukuruz. Na debljoj tavi na suncokretovom ulju ispecite u komadu pileća prsa s obje strane do zlatnožute boje, da ostanu sočna i meka. Pileća prsa začinite Vegetom i kada su pečena stavite na stranu.
  • 3 U veću staklenu zdjelu za salatu započnite slagati sloj salate pa mješavinu ostalih namirnica i tjesteninu. Otvorite avokado po dužini i izvadite žlicom meso. Raširite meso avokada po salati. Naribajte sir i nasjecite rajčice na kockice. Pospite sa sirom i rajčicama. Zatim na dasci za rezanje narežite pečena pileća prsa poprečno od strukture filea i posložite na vrh salate. Po vrhu salate stavite crne masline.
  • 4 Neposredno prije posluživanja posložite čips tortilje po vrhu uz rub posude. Poslužite odmah ili ohladite u hladnjaku.

Posluživanje

Prije posluživanja ohladite salatu, začinite sokom limete i poslužite uz nachose (čips tortilje).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke