Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Mesna rolada u tijestu

Svinjski file s povrćem
Voćna juha od višanja
Pašticada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rajčica s kukuruzom
Male teleće pitice
Pohane paprike
Salata sa skutom
Pohani zamotuljci
Fiš paprikaš
Tjestenina mediterana
Krumpir u košuljici
Rižoto s tunom
Špageti s pistacijama
Polupunjene paprike
Srneći file na salatu
Pileća krilca s Coca-Colom
Piletina s pistacijama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od tune i krastavaca
Caponata alla Podravka
Gulaš od gljiva
Rižoto na španjolski način
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina na tajlandski način
Kobasica u pivu i pecivu
Palamida s čilijem i mangom
Zapečena ricotta
Hrskava pileća krilca
Belgija - Salade Liégeoise
Pileći štapići u ketchupu
Juha od rikule i račića
Riža s tunom
Tjestenina u finom umaku
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Riba u bijelom umaku
Kotleti u pivskom umaku
Senf s paprikama
Salata od liganja
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Salata s mora
Svinjska jetrica u umaku
Pirjani kunić
Omlet s paprikom i kukuruzom
Pečena piletina s limunom
Špinatova juha s feta sirom
Grill vratina u sendviču
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina s nadjevom od ajvara
Jakobove kapice s umakom
Prilog od prokulica
Pureći hamburger
Grdobina u pikantnoj šalši
Dalmatinske polpete
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Sočna pureća rolada
Fileti lososa u finom umaku
Sočni pureći ražnjići
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od bulgura s umakom
Piletina s kozjim sirom
Crveno ljetno varivo
Cipar - Lungić na ciparski
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rosti
Hladna juha od avokada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grčka seljačka salata
Slatki lungić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zarolajte glavno jelo u finu mesnu roladu sa sirom i poslužite uz mješavinu majoneze i ketchupa.

Sastojci

1 žemlja
150 ml mlijeka
Crni papar Podravka
100 g luka
1 žlica Vegete
1 paket lisnatog tijesta (500 g)
30 g Oštrog brašna Podravka
500 g mljevenog miješanog mesa (teletina i svinjetina)
100 g sira edamera (12 ploški)
3 jaja
75 g Ketchupa blagog Podravka
100 g majoneze

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 60 min

  • 1 Žemlju natrgajte ili narežite na manje kocke, prelijte mlijekom, promiješajte i pustite da malo odstoje.
  • 2 Mesu dodajte lagano ocijeđene žemlje, malo papra, 2 jaja, sitnije narezani ili naribani luk i Vegetu. Rukom dobro i temeljito izmiješajte.
  • 3 Polovicu lisnatog tijesta tanko razvucite na pobrašnjenoj podlozi. Po polovici tijesta rasporedite pola količine ploški sira.
  • 4 Preklopite praznim dijelom i ponovo razvaljajte na širinu lima za pečenje (40x31 cm).
  • 5 Uz rub tijesta stavite ½ količine mesa, zarolajte i prebacite je u lim za pečenje na pek papir.
  • 6 Postupak ponovite s preostalim tijestom, sirom i mesom.
  • 7 Obje rolade premažite s razmućenim jajetom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C oko 30-40 minuta.

Posluživanje

Ketchup i majonezu zajedno izmiješajte i poslužite uz pečenu roladu narezanu na šnite.

Podijeli s prijateljima