Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Mesna rolada u tijestu

Srneći file na salatu
Prilog od prokulica
Slasni burger sa slaninom i sirom
Jakobove kapice s umakom
Rižoto s tunom
Rižoto na španjolski način
Pohane paprike
Polupunjene paprike
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata od liganja
Rajčica s kukuruzom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečena ricotta
Hladna juha od avokada
Kobasica u pivu i pecivu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slatki lungić
Grill vratina u sendviču
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Svinjska jetrica u umaku
Fileti lososa u finom umaku
Riža s tunom
Krumpir u košuljici
Dalmatinske polpete
Belgija - Salade Liégeoise
Gulaš od gljiva
Tjestenina mediterana
Salata s mora
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Piletina s pistacijama
Juha od rikule i račića
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Salata od tune i krastavaca
Hrskava pileća krilca
Fiš paprikaš
Male teleće pitice
Piletina na tajlandski način
Pašticada
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Senf s paprikama
Pileći štapići u ketchupu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani zamotuljci
Piletina s kozjim sirom
Popečci od bulgura s umakom
Tjestenina u finom umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Crveno ljetno varivo
Špageti s pistacijama
Svinjski file s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina s nadjevom od ajvara
Riba u bijelom umaku
Voćna juha od višanja
Pileća krilca s Coca-Colom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Špinatova juha s feta sirom
Cipar - Lungić na ciparski
Pirjani kunić
Pureći hamburger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Grčka seljačka salata
Caponata alla Podravka
Palamida s čilijem i mangom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rosti
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Kotleti u pivskom umaku
Salata sa skutom
Pečena piletina s limunom
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zarolajte glavno jelo u finu mesnu roladu sa sirom i poslužite uz mješavinu majoneze i ketchupa.

Sastojci

1 žemlja
150 ml mlijeka
Crni papar Podravka
100 g luka
1 žlica Vegete
1 paket lisnatog tijesta (500 g)
30 g Oštrog brašna Podravka
500 g mljevenog miješanog mesa (teletina i svinjetina)
100 g sira edamera (12 ploški)
3 jaja
75 g Ketchupa blagog Podravka
100 g majoneze

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 60 min

  • 1 Žemlju natrgajte ili narežite na manje kocke, prelijte mlijekom, promiješajte i pustite da malo odstoje.
  • 2 Mesu dodajte lagano ocijeđene žemlje, malo papra, 2 jaja, sitnije narezani ili naribani luk i Vegetu. Rukom dobro i temeljito izmiješajte.
  • 3 Polovicu lisnatog tijesta tanko razvucite na pobrašnjenoj podlozi. Po polovici tijesta rasporedite pola količine ploški sira.
  • 4 Preklopite praznim dijelom i ponovo razvaljajte na širinu lima za pečenje (40x31 cm).
  • 5 Uz rub tijesta stavite ½ količine mesa, zarolajte i prebacite je u lim za pečenje na pek papir.
  • 6 Postupak ponovite s preostalim tijestom, sirom i mesom.
  • 7 Obje rolade premažite s razmućenim jajetom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C oko 30-40 minuta.

Posluživanje

Ketchup i majonezu zajedno izmiješajte i poslužite uz pečenu roladu narezanu na šnite.

Podijeli s prijateljima