Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Mesna rolada u tijestu

Kotleti u pivskom umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pureći hamburger
Krumpir u košuljici
Piletina s nadjevom od ajvara
Gulaš od gljiva
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pašticada
Zapečena ricotta
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u bijelom umaku
Fiš paprikaš
Popečci od bulgura s umakom
Tjestenina u finom umaku
Rajčica s kukuruzom
Riža s tunom
Polupunjene paprike
Rosti
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Dalmatinske polpete
Omlet s paprikom i kukuruzom
Slatki lungić
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Salata od liganja
Belgija - Salade Liégeoise
Grčka seljačka salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file s povrćem
Piletina na tajlandski način
Juha od rikule i račića
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina s kozjim sirom
Cipar - Lungić na ciparski
Špageti s pistacijama
Male teleće pitice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohane paprike
Kobasica u pivu i pecivu
Pileća krilca s Coca-Colom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Srneći file na salatu
Salata od tune i krastavaca
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Caponata alla Podravka
Salata sa skutom
Piletina s pistacijama
Voćna juha od višanja
Senf s paprikama
Sočni pureći ražnjići
Hladna juha od avokada
Pečena piletina s limunom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Sočna pureća rolada
Hrskava pileća krilca
Crveno ljetno varivo
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Jakobove kapice s umakom
Špinatova juha s feta sirom
Palamida s čilijem i mangom
Prilog od prokulica
Rižoto s tunom
Fileti lososa u finom umaku
Salata s mora
Pohani zamotuljci
Svinjska jetrica u umaku
Pirjani kunić
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći štapići u ketchupu
Rižoto na španjolski način
Tjestenina mediterana
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zarolajte glavno jelo u finu mesnu roladu sa sirom i poslužite uz mješavinu majoneze i ketchupa.

Sastojci

1 žemlja
150 ml mlijeka
Crni papar Podravka
100 g luka
1 žlica Vegete
1 paket lisnatog tijesta (500 g)
30 g Oštrog brašna Podravka
500 g mljevenog miješanog mesa (teletina i svinjetina)
100 g sira edamera (12 ploški)
3 jaja
75 g Ketchupa blagog Podravka
100 g majoneze

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 60 min

  • 1 Žemlju natrgajte ili narežite na manje kocke, prelijte mlijekom, promiješajte i pustite da malo odstoje.
  • 2 Mesu dodajte lagano ocijeđene žemlje, malo papra, 2 jaja, sitnije narezani ili naribani luk i Vegetu. Rukom dobro i temeljito izmiješajte.
  • 3 Polovicu lisnatog tijesta tanko razvucite na pobrašnjenoj podlozi. Po polovici tijesta rasporedite pola količine ploški sira.
  • 4 Preklopite praznim dijelom i ponovo razvaljajte na širinu lima za pečenje (40x31 cm).
  • 5 Uz rub tijesta stavite ½ količine mesa, zarolajte i prebacite je u lim za pečenje na pek papir.
  • 6 Postupak ponovite s preostalim tijestom, sirom i mesom.
  • 7 Obje rolade premažite s razmućenim jajetom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C oko 30-40 minuta.

Posluživanje

Ketchup i majonezu zajedno izmiješajte i poslužite uz pečenu roladu narezanu na šnite.

Podijeli s prijateljima