Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Mesna rolada u tijestu

Sočna aromatična torta
Tjestenina u finom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Dalmatinske polpete
Piletina na tajlandski način
Grill vratina u sendviču
Salata s mora
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Palamida s čilijem i mangom
Hrskava pileća krilca
Rižoto s tunom
Fiš paprikaš
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Rajčica s kukuruzom
Pileći štapići u ketchupu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Crveno ljetno varivo
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina u pikantnoj šalši
Slatki lungić
Senf s paprikama
Pečena piletina s limunom
Cipar - Lungić na ciparski
Kotleti u pivskom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići od lososa
Pohani zamotuljci
Sočna pureća rolada
Švicarska juha sa sirom
Svinjski file s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata od liganja
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjska jetrica u umaku
Sočni pureći ražnjići
Papreni tart s marelicama
Empanade s pestom
Belgija - Salade Liégeoise
Prilog od prokulica
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Vegetina enchilada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Riba u bijelom umaku
Prežgana juha
Juha od rikule i račića
Omlet s paprikom i kukuruzom
Jakobove kapice s umakom
Male teleće pitice
Srneći file na salatu
Piletina s pistacijama
Zapečena ricotta
Energetske kuglice s kurkumom
Tjestenina mediterana
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Čarobni štapići
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Polupunjene paprike
Caponata alla Podravka
Pirjani kunić
Salata sa skutom
Piletina s kozjim sirom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pašticada
Rižoto na španjolski način
Pileća krilca s Coca-Colom
Pohane paprike
Voćna juha od višanja
Rosti
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Hladna juha od avokada
Salata od tune i krastavaca
Popečci od bulgura s umakom
Pureći hamburger
Špageti s pistacijama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Špinatova juha s feta sirom
Gulaš od gljiva
Grčka seljačka salata
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riža s tunom
Krumpir u košuljici
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zarolajte glavno jelo u finu mesnu roladu sa sirom i poslužite uz mješavinu majoneze i ketchupa.

Sastojci

1 žemlja
150 ml mlijeka
Crni papar Podravka
100 g luka
1 žlica Vegete
1 paket lisnatog tijesta (500 g)
30 g Oštrog brašna Podravka
500 g mljevenog miješanog mesa (teletina i svinjetina)
100 g sira edamera (12 ploški)
3 jaja
75 g Ketchupa blagog Podravka
100 g majoneze

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 60 min

  • 1 Žemlju natrgajte ili narežite na manje kocke, prelijte mlijekom, promiješajte i pustite da malo odstoje.
  • 2 Mesu dodajte lagano ocijeđene žemlje, malo papra, 2 jaja, sitnije narezani ili naribani luk i Vegetu. Rukom dobro i temeljito izmiješajte.
  • 3 Polovicu lisnatog tijesta tanko razvucite na pobrašnjenoj podlozi. Po polovici tijesta rasporedite pola količine ploški sira.
  • 4 Preklopite praznim dijelom i ponovo razvaljajte na širinu lima za pečenje (40x31 cm).
  • 5 Uz rub tijesta stavite ½ količine mesa, zarolajte i prebacite je u lim za pečenje na pek papir.
  • 6 Postupak ponovite s preostalim tijestom, sirom i mesom.
  • 7 Obje rolade premažite s razmućenim jajetom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C oko 30-40 minuta.

Posluživanje

Ketchup i majonezu zajedno izmiješajte i poslužite uz pečenu roladu narezanu na šnite.

Podijeli s prijateljima