Meni Search

Superwoman

Mesne okruglice na ražnjiću

Gulaš od oslića i povrća
Rižoto s dagnjama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dječje lazanje
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskavo pečeno pile
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna pureća rolada
Rebarca s graškom
Mini shepherd's pie
Punjena teleća prsa
Lazanje u tavi
Bakalar s krumpirom
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Skandinavske rolice s cimetom
Energetske kuglice s kurkumom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Brancinovo oko
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tuna burger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni lungić
Pohani zamotuljci
Sočni pureći ražnjići
Finska - Juha s lososom
Proljetna janjetina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći savici u umaku od grejpa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci u umaku od višanja
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Srneći file na salatu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći gulaš
Pureća rolada s mlincima
BBQ cheeseburger
Bruskete s povrćem
Ramstek s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pašticada voli penne a ti mene
Salata s mljevenim mesom
Obojeni hamburger
Meksička party salata
Riblji ražnjići
Brusketa s avokadom
Odresci s umakom od kupina
Mini lazanje
Marinirane srdele
Cous-cous s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u aromatičnom omotaču
Riba u škartocu
Pileća prsa punjena čvarcima
Špageti mediteraneo
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavi trokuti
Piletina s mascarponeom
Svinjski gulaš
Teriyaki piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Šampinjoni u palačinki
Mladi krumpir s ajvarom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pogača sa sardinom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Bouillabaisse
Rižini ravioli s mozzarellom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski file s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Male teleće pitice
Svinjski file s grila
Odresci u umaku s češnjakom
Manastirski đuveč
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina na padelu
Kunić na bijelo
Brownie s kajenskim paprom
Bugarska pita od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti na kineski način
Hrskava pileća krilca
Rebarca s grilla
Dip od južnog voća
Grill vratina u sendviču
Piletina u pivu
Lignji po gosposki
Fish&Chips u tortilji
Bruskete od cvjetače
Brudet
Pileći bataci s umakom od luka
Slatka patka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mirisna pureća rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mesne kuglice nanižite na štapiće za roštilj, niz učinite zanimljivim s lukom, poslužite uz najbolji ajvar i uživajte u zalogajima pripremljenim na otvorenom.

Sastojci

800 g mljevene teletine
1 Vegeta Grill marinada pikantna 100 g
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog peršina
1-2 žlice krušnih mrvica
2 ljubičasta luka
ulje za premazivanje roštilja
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada pikantna

Vegeta Grill marinada pikantna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Mljevenom mesu dodajte sitno narezani luk, protisnuti češnjak i Vegeta marinadu. Dobro izmiješajte rukom i pustite da odstoji 30-ak minuta.
  • 2 Dodajte jaje, nasjeckani peršin i krušne mrvice, pa smjesu dobro izmiješajte rukama da se sastojci dobro povežu i lakše izrade kuglice.
  • 3 Oblikujte kuglice, a ljubičasti luk narežite na veće komade (veličine kuglice), pa ih naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće.
  • 4 Ražnjiće ispecite na zagrijanom roštilju ili grill tavi.

Savjet

Za pripremu mesnih okruglica koristite srednje grubo mljeveno meso jer se kompaktnije drži.

Posluživanje

Za upotpunjeni okus jela okruglice poslužite s blagim ajvarom ili umakom po želji i toplim lepinjama.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke