Meni Search

Superwoman

Mesne okruglice na ražnjiću

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brudet
Janjetina s medom od kadulje
Sočni pureći ražnjići
Dječje lazanje
Ljetni ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Energetske kuglice s kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Rižini ravioli s mozzarellom
Riba u škartocu
Cous-cous s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavo pečeno pile
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brancinovo oko
Pita s muškatnom bundevom i makom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kaštelanski makaruni
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od cvjetače
Špageti mediteraneo
Rebarca s graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini lazanje
Pileći gulaš
Svinjski file s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s grilla
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kroketi od piletine
Kunić na bijelo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Skandinavske rolice s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Dip od južnog voća
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bouillabaisse
Špageti na kineski način
Riblji ražnjići
Bakalar s krumpirom
Pizza sirni jastučići
Punjena teleća prsa
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina u pivu
Janjetina na padelu
Piletina s mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavi trokuti
Srneći file na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s dagnjama
Goveđa rebarca sa zeljem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Mini shepherd's pie
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina s kozjim sirom
Proljetna janjetina
Obojeni hamburger
Pogača sa sardinom
Piletina Kiev
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teriyaki piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna pureća rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Finska - Juha s lososom
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mljevenim mesom
Marinirane srdele
Mirisna pureća rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani zamotuljci
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lignji po gosposki
Ramsteak u seksi umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Pileća prsa punjena čvarcima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meksička party salata
Svinjski file s grila
Ljetni lungić
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s toplom salatom od šparoga
Odresci s umakom od kupina
Bugarska pita od krumpira
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina sa šafranom
Manastirski đuveč
Lazanje u tavi
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Gulaš od oslića i povrća
Blagdanska rolada
Male teleće pitice
Slatka patka
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ cheeseburger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bruskete od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rezanci s krušnim mrvicama
Bruskete s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tuna burger
Svinjski gulaš
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mesne kuglice nanižite na štapiće za roštilj, niz učinite zanimljivim s lukom, poslužite uz najbolji ajvar i uživajte u zalogajima pripremljenim na otvorenom.

Sastojci

800 g mljevene teletine
1 Vegeta Grill marinada pikantna 100 g
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog peršina
1-2 žlice krušnih mrvica
2 ljubičasta luka
ulje za premazivanje roštilja
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada pikantna

Vegeta Grill marinada pikantna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Mljevenom mesu dodajte sitno narezani luk, protisnuti češnjak i Vegeta marinadu. Dobro izmiješajte rukom i pustite da odstoji 30-ak minuta.
  • 2 Dodajte jaje, nasjeckani peršin i krušne mrvice, pa smjesu dobro izmiješajte rukama da se sastojci dobro povežu i lakše izrade kuglice.
  • 3 Oblikujte kuglice, a ljubičasti luk narežite na veće komade (veličine kuglice), pa ih naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće.
  • 4 Ražnjiće ispecite na zagrijanom roštilju ili grill tavi.

Savjet

Za pripremu mesnih okruglica koristite srednje grubo mljeveno meso jer se kompaktnije drži.

Posluživanje

Za upotpunjeni okus jela okruglice poslužite s blagim ajvarom ili umakom po želji i toplim lepinjama.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke