Meni Search

Leptirići u trbuhu

Mesne okruglice na ražnjiću

Penne s radičem
Raskošna ljetna tava
Hrskavi krumpir iz pećnice
Mirisni prilog iz pećnice
Brownie s kajenskim paprom
Popečci od bulgura s umakom
Kozice s rižom
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti s acetom balsamicom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna Wellington pečenka
Rižoto tortice
Papreni tart s marelicama
Pileća prsa iz pećnice
Pileća krilca s Coca-Colom
Piletina s pistacijama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuglice od riže i svježeg sira
Povrtni ražnjići
Dječje lazanje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bruskete s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Biftek u zelenom papru
Kaštelanski makaruni
Pljukanci s pršutom i rikulom
Pečene banane s kajenskim paprom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Male teleće pitice
Ljubavne šurlice
Salata od tune i povrća
Palačinke s nadjevom od riže
Meso u woku na indonezijski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ramstek s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata od liganja
Juha od kelja sa sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Zapečena ricotta
Rižoto s dagnjama
Salata s neobičnim preljevom
Tjestenina mediterana
Pizza s tunom
Piletina s mascarponeom
Zapečeni poriluk
Belgija - Salade Liégeoise
Teriyaki piletina
Polpete od slanutka s kurkumom
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Krem juha od tikvica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riblja juha s Malte
Pikantni gulaš
Špageti mediteraneo
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjevene lignje
Brusketa s avokadom
Caponata alla Podravka
Zlatna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Lignje i tikvice na štapiću
Finska - Juha s lososom
Lignje punjene crvenim radićem
Slatko twist pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Krumpir u košuljici
Teletina s pirjanim povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Švicarska juha sa sirom
Pizza sirni jastučići
Punjeni filet brancina
Proljetno meso i povrće iz woka
Pohani zamotuljci
Slatki ostaci s cimetom
Grčka seljačka salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Čarobna ljetna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskavi trokuti
Dalmatinska simfonija
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Salata s mora
Paprene pogačice
Voćna salata s piletinom
Punjena pečenka u vinu
Meksička party salata
Srneći file na salatu
Jakobove kapice s umakom
Odresci s umakom od kupina
Košarice od lisnatog tijesta
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci u paketiću
Piletina u aromatičnom omotaču
Fina pikantna piletina
Mini lazanje
Mediteranski kruščić s lovorom
Vol-au-vent s gljivama
Salata s pečenim povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s tunom
Oslić s maslinama
Uskršnja šunka na zabavan način
Dip od južnog voća
Španjolski migas s bundevom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Biftek rolice
Puretina s jabukom iz pećnice
Pileća prsa u umaku od naranče
Voćna juha od višanja
Rajčica s kukuruzom
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mesne kuglice nanižite na štapiće za roštilj, niz učinite zanimljivim s lukom, poslužite uz najbolji ajvar i uživajte u zalogajima pripremljenim na otvorenom.

Sastojci

800 g mljevene teletine
1 Vegeta Grill marinada pikantna 100 g
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog peršina
1-2 žlice krušnih mrvica
2 ljubičasta luka
ulje za premazivanje roštilja
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada pikantna

Vegeta Grill marinada pikantna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Mljevenom mesu dodajte sitno narezani luk, protisnuti češnjak i Vegeta marinadu. Dobro izmiješajte rukom i pustite da odstoji 30-ak minuta.
  • 2 Dodajte jaje, nasjeckani peršin i krušne mrvice, pa smjesu dobro izmiješajte rukama da se sastojci dobro povežu i lakše izrade kuglice.
  • 3 Oblikujte kuglice, a ljubičasti luk narežite na veće komade (veličine kuglice), pa ih naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće.
  • 4 Ražnjiće ispecite na zagrijanom roštilju ili grill tavi.

Savjet

Za pripremu mesnih okruglica koristite srednje grubo mljeveno meso jer se kompaktnije drži.

Posluživanje

Za upotpunjeni okus jela okruglice poslužite s blagim ajvarom ili umakom po želji i toplim lepinjama.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke