Meni Search

Ful nabrijana

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Kroketi od piletine
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill povrće na salatu
Fini gulaš od gljiva
Sendvič s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani tofu s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od liganja
Popečci od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zabavni kineski ravioli
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Voćna juha od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočni pureći ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Proljetna janjetina
Fina pikantna piletina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Janjetina s medom od kadulje
Pirjani kunić
Fileti lososa u finom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Viška pogača
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramsteak u seksi umaku
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grickalica slanutak iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Marinirana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna pureća rolada
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina na kijevski način
Račići na posteljici od povrća
Kunić na bijelo
Irska janjetina
Pogača sa sardinom
Odresci od morskog psa
Riba u bijelom umaku
Šampinjoni u palačinki
Piletina sa šafranom
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Vege odresci s marinadom
Fish&Chips u tortilji
Turske pizze
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Odresci u umaku s češnjakom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Piletina laganini
Lignje na šumskom rižotu
Brancinovo oko
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rajčica s kukuruzom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Manastirski đuveč
Mediteranski špageti
Mirisna pečenka
Pizza sirni jastučići
Brusketa s avokadom
Hlebinska i pretepena juha
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski file s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rezanci s krušnim mrvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Urbana pola
Piletina Kiev
Lignje s manistrom u škartocu
Meso s repom
Povrtni lonac
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić s povrćem
Aromatizirani kruh
Prežgana juha
Grill vratina u sendviču
Zlatna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Krem juha od tikvica
Mini shepherd's pie
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice
Miješani grill
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza s tunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Meksička party salata
Bugarska pita od krumpira
Ossobuco
Ražnjići od lososa
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mora
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna rebarca
Blagdanska rolada
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Lagana sarma
Rolice od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Kobasica u pivu i pecivu
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti s ribom
Ljetni ražnjići
Nadjevene lignje
Teleći odresci u umaku od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Janjetina na padelu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grdobina s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje s lignjama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke