Meni Search

Superman

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Mini lazanje
Ljetni lungić
Nadjevene lignje
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete od cvjetače
Pileća prsa iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza sirni jastučići
Pureća rolada s mlincima
Kaštelanski makaruni
Sočni pureći ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Zlatna piletina
Piletina Kiev
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slatka patka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u pivu
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci s umakom od kupina
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočna pureća rolada
Piletina s nadjevom od ajvara
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mirisna pureća rolada
Rebarca s grilla
Fish&Chips u tortilji
Kokošja juha s požirakima
Macho hamburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Kunić na bijelo
Dječje lazanje
Bugarska pita od krumpira
Ramstek i salata s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Goveđa rebarca sa zeljem
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani zamotuljci
Teriyaki piletina
Proljetna janjetina
Obojeni hamburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Pileća prsa punjena čvarcima
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek s povrćem
Piletina s mascarponeom
Manastirski đuveč
Blagdanska rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći gulaš
Janjetina s medom od kadulje
Koprivnički odojak
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti mediteraneo
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
BBQ cheeseburger
Kroketi od piletine
Riba u škartocu
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti na kineski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s kozjim sirom
Bruskete s povrćem
Finska - Juha s lososom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lazanje u tavi
Rebarca s graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Tuna burger
Brusketa s avokadom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto s tri vrste gljiva
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavo pečeno pile
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dip od južnog voća
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pašticada s njokima
Salata s mljevenim mesom
Hrskavi trokuti
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižoto s dagnjama
Svinjski file s grila
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tjestenina u finom umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina sa šafranom
Srneći file na salatu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Skandinavske rolice s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke