Meni Search

Superman

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rezanci s krušnim mrvicama
Blagdanska rolada
Finska - Juha s lososom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskava pileća krilca
Roštilj s umakom Romesco
Mladi krumpir s ajvarom
Pizza sirni jastučići
Janjetina na padelu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek i salata s roštilja
Tjestenina u finom umaku
Špageti mediteraneo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tuna burger
Kokošja juha s požirakima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti na kineski način
Pohani zamotuljci
Odresci s umakom od kupina
Fish&Chips u tortilji
Brusketa s avokadom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pašticada s njokima
Piletina u pivu
Piletina s nadjevom od ajvara
Mesne okruglice na ražnjiću
Meksička party salata
Koprivnički odojak
Skandinavske rolice s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Piletina Kiev
Dip od južnog voća
Bruskete s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto s dagnjama
Grill vratina u sendviču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pureća rolada s mlincima
Popečci od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski gulaš
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignje na šumskom rižotu
Piletina u aromatičnom omotaču
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Obojeni hamburger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lazanje u tavi
Slatka patka
Rižoto s tri vrste gljiva
Dječje lazanje
Rebarca s grilla
Piletina sa šafranom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileća prsa iz pećnice
BBQ cheeseburger
Goveđa rebarca sa zeljem
Svinjski file s povrćem
Proljetna janjetina
Kroketi od piletine
Macho hamburger
Bruskete od cvjetače
Ramstek s povrćem
Kaštelanski makaruni
Piletina s mascarponeom
Nadjevene lignje
Teriyaki piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Zlatna piletina
Piletina s kozjim sirom
Salata s mljevenim mesom
Mirisna pureća rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni lungić
Manastirski đuveč
Brancinovo oko
Ljetni ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Srneći file na salatu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Hrskavi trokuti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s grila
Riba u škartocu
Bugarska pita od krumpira
Pileći gulaš
Hrskavo pečeno pile
Brownie s kajenskim paprom
Sočna pureća rolada
Kunić na bijelo
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rebarca s graškom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke