Meni Search

Superman

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Ramsteak u seksi umaku
Pileća prsa iz pećnice
Bruskete s povrćem
Ljetni lungić
Špageti na kineski način
Piletina u pivu
Pileći bataci s umakom od luka
Proljetna janjetina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bruskete od cvjetače
Rebarca s graškom
Piletina sa šafranom
Pureća rolada s mlincima
Dip od južnog voća
Pita s muškatnom bundevom i makom
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s tri vrste gljiva
Brownie s kajenskim paprom
Velika Britanija - Pastirska pita
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zlatna piletina
Rebarca s grilla
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani tofu s povrćem
Kokošja juha s požirakima
Rižoto s dagnjama
Piletina s kozjim sirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s grila
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavi trokuti
Vratina sa sezonskim povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci u umaku od višanja
Manastirski đuveč
Pileći gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s mljevenim mesom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Špageti mediteraneo
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Macho hamburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ cheeseburger
Obojeni hamburger
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Tuna burger
Meksička party salata
Koprivnički odojak
Sočni pureći ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s nadjevom od ajvara
Dječje lazanje
Svinjski gulaš
Teriyaki piletina
Grill vratina u sendviču
Hrskavo pečeno pile
Finska - Juha s lososom
Pileća prsa punjena čvarcima
Kroketi od piletine
Nadjevene lignje
Popečci od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pureća rolada
Lazanje u tavi
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slatka patka
Pizza sirni jastučići
Skandinavske rolice s cimetom
Tjestenina u finom umaku
Mini lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Srneći file na salatu
Mesne okruglice na ražnjiću
Brancinovo oko
Ramstek i salata s roštilja
Rezanci s krušnim mrvicama
Fish&Chips u tortilji
Pašticada s njokima
Mladi krumpir s ajvarom
Ljetni ražnjići
Riba u škartocu
Odresci s umakom od kupina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Roštilj s umakom Romesco
Pohani zamotuljci
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Blagdanska rolada
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke