Meni Search

Superwoman

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brusketa s avokadom
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Fish&Chips u tortilji
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni lungić
Velika Britanija - Pastirska pita
Tuna burger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u pivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Dječje lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni ražnjići
Bruskete s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Hrskava pileća krilca
Odresci u umaku s češnjakom
Blagdanska rolada
Energetske kuglice s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Odresci s umakom od kupina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s mascarponeom
Hrskavo pečeno pile
Svinjski file s grila
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Mini shepherd's pie
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riblji ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Srneći file na salatu
Mirisna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bakalar s krumpirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski gulaš
Manastirski đuveč
Teriyaki piletina
Lazanje u tavi
Rebarca s graškom
Pohani zamotuljci
Obojeni hamburger
Janjetina na padelu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Male teleće pitice
Gulaš od oslića i povrća
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Skandinavske rolice s cimetom
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ cheeseburger
Pašticada voli penne a ti mene
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s kozjim sirom
Cous-cous s povrćem
Pogača sa sardinom
Rižoto s dagnjama
Punjena teleća prsa
Bruskete od cvjetače
Bouillabaisse
Ramstek s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Pureća rolada s mlincima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Riba u škartocu
Brudet
Dip od južnog voća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brownie s kajenskim paprom
Salata s mljevenim mesom
Rižini ravioli s mozzarellom
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignji po gosposki
Kaštelanski makaruni
Marinirane srdele
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina s medom od kadulje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od cvjetače
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Slatka patka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Finska - Juha s lososom
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Rebarca s grilla
Svinjski file s povrćem
Zlatna piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina Kiev
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Špageti na kineski način
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti mediteraneo
Grill vratina u sendviču
Pizza sirni jastučići
Šampinjoni u palačinki
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke