Meni Search

Gladan kao vuk

Mesne okruglice u umaku

Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Gorički povrtni lonac
Piletina u pivu
Odresci s umakom od kupina
Tuna burger
Ramsteak u seksi umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s nadjevom od ajvara
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Puretina s jabukom iz pećnice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u egzotičnom umaku
Svinjski kotleti s povrćem
Sočna Wellington pečenka
Sarma sa suhim mesom
Pileća prsa punjena čvarcima
Obojeni hamburger
Pureći hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Harrisa janjetina s limunom
Slatko twist pile
Mesna rolada u tijestu
Hrenovke u panceti
Slasni burger sa slaninom i sirom
Sočna rebarca
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća krilca s roštilja
Špageti s tikvicama
Macho hamburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Kuhano meso s umakom od hrena
Pikantni gulaš
Svinjski medaljoni s kestenima
Medeni teleći kotleti
Vratina s roštilja
Lazanje u tavi
Punjena pečenka u vinu
Janjetina na padelu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s grilla
Povrtni lonac
Govedina s lukom
Varivo od kelja i teletine
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina s bižima
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pašticada s njokima
Španjolski migas s bundevom
Slasni BBQ burgeri
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Punjeni kelj s plodovima mora
Ciganski odrezak
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Patka s mlincima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kotlovina
Odresci u umaku s češnjakom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ramstek s povrćem
Quiche od bundeve, sira i luka
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Odresci u paketiću
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća prsa s crnim tartufom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Polpete od oslića
Neobične punjene paprike
Vegetarijanski čips
Pizza sirni jastučići
Biftek rolice
Tortilje pikant
Pileća prsa iz pećnice
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Fino začinjena piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Krumpiri u kaputiću od pancete
Meso u woku na indonezijski način
Miješani grill
Fino varivo v loncu
Svinjski gulaš
Slatki lungić
Pureća rolada s mlincima
Janjetina s medom od kadulje
Teletina s pirjanim povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom i uživajte u maštovitom jelu.

Sastojci

400 mljevenog mesa (miješana teletina i svinjetina)
1 jaje
60 g luka
2 protisnuta češnja češnjaka
1 žlica krušne mrvice
Crni papar mljeveni Podravka
sol
¼ žličice Timijan sušeni Podravka
1 žličica Vegete
Za umak:
3 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
100 ml Passate Podravka
100 ml crnog vina
1 žličica šećera
sol
¼ žličice Chilija u prahu Podravka
1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem Podravka
svježi bosiljak
400 g Spaghetta Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Mesu dodajte jaje, sitno nasjeckani luk, češnjak, krušne mrvice, papar, timijan, Vegetu i malo soli. Dobro promiješajte i smjesu ostavite stajati 20 minuta u hladnjaku da se sastojci povežu
  • 2 Od smjese formirajte okruglice i posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
  • 3 Na zagrijano ulje stavite protisnuti češnjak i ulijte sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri 10 minuta pa dodajte passatu, vino, šećer, chilli i goveđi temeljac.
  • 4 Nastavite pirjati da dobijete umak te po potrebi posolite. U gotov umak umiješajte mesne okruglice.

Savjet

Okruglice mogu biti veličine oraha ili veće i o tome ovisi dužina pečenja.

Posluživanje

Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke