Meni Search

Okrećem novi list

Mesne okruglice u umaku

Vegetina enchilada
Prežgana juha
Pohana skuta
Prilog od prokulica
Lignje i tikvice na štapiću
Čudotvorni čaj za detoks
Piletina s mascarponeom
Brusketa s avokadom
Juha od cvjetače i camemberta
Špageti na kineski način
Zabavni kineski ravioli
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Grčka seljačka salata
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mirisni prilog iz pećnice
Rižoto tortice
Lignje punjene crvenim radićem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Crveno ljetno varivo
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Kineska juha s račićima i gljivama
Caponata alla Podravka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Govedina s lukom
Janjetina na padelu
Pohane paprike
Mesne okruglice
Raskošna ljetna tava
Čarobni štapići
Sočna rebarca
Pečena piletina s limunom
Uskršnja šunka na zabavan način
Sočna Wellington pečenka
Mini lazanje
Senf s paprikama
Zimski punč
Sočna pureća rolada
Salata s mora
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata s neobičnim preljevom
Voćna juha od višanja
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Piletina s pistacijama
Ražnjići od lososa
Zapečena ricotta
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Velika Britanija - Pastirska pita
Goveđa rebarca sa zeljem
Polupunjene paprike
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Papreni tart s marelicama
Belgija - Salade Liégeoise
Zlatna piletina
Rižoto na španjolski način
Roštilj s umakom Romesco
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fina pikantna piletina
Krumpir u košuljici
Salata od quinoe i povrća
Oslić s maslinama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Cous-cous s povrćem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od rikule i račića
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vege odresci s marinadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rolice od soma
Španjolski migas s bundevom
Ramsteak u seksi umaku
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pohani tofu s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Mediteranski špageti
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Rosti
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Bruskete od cvjetače
Povrtni ražnjići
Njemačka - Jetrica s jabukama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od bundeve s jabukom
Rolice od blitve
Polpete od slanutka s kurkumom
Popečci od cvjetače
Tagliatelle s pečenim povrćem
Ljubavne šurlice
Popečci od bulgura s umakom
Marokanska salata s cous-cousom
Žuti medaljoni
Rižoto s tunom
Palačinke s nadjevom od riže
Male teleće pitice
Sočna aromatična torta
Salata u košaricama od parmezana
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata od tune i povrća
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileći gulaš
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kozice s rižom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pirjani kunić
Rižini ravioli s mozzarellom
Kuglice od riže i svježeg sira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Empanade s pestom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grill povrće na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom i uživajte u maštovitom jelu.

Sastojci

400 mljevenog mesa (miješana teletina i svinjetina)
1 jaje
60 g luka
2 protisnuta češnja češnjaka
1 žlica krušne mrvice
Crni papar mljeveni Podravka
sol
¼ žličice Timijan sušeni Podravka
1 žličica Vegete
Za umak:
3 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
100 ml Passate Podravka
100 ml crnog vina
1 žličica šećera
sol
¼ žličice Chilija u prahu Podravka
1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem Podravka
svježi bosiljak
400 g Spaghetta Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Mesu dodajte jaje, sitno nasjeckani luk, češnjak, krušne mrvice, papar, timijan, Vegetu i malo soli. Dobro promiješajte i smjesu ostavite stajati 20 minuta u hladnjaku da se sastojci povežu
  • 2 Od smjese formirajte okruglice i posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
  • 3 Na zagrijano ulje stavite protisnuti češnjak i ulijte sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri 10 minuta pa dodajte passatu, vino, šećer, chilli i goveđi temeljac.
  • 4 Nastavite pirjati da dobijete umak te po potrebi posolite. U gotov umak umiješajte mesne okruglice.

Savjet

Okruglice mogu biti veličine oraha ili veće i o tome ovisi dužina pečenja.

Posluživanje

Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke