Meni Search

Ful nabrijana

Mesne okruglice

Svinjski file s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Grickalica slanutak iz pećnice
Zlatna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pogača sa sardinom
Kroketi od piletine
Lungić u sendviču
Urbana pola
Miješani grill
Povrtni lonac
Salata s mora
Blagdanska rolada
Sendvič s avokadom
Proljetna janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rajčica s kukuruzom
Čarobna ljetna piletina
Mini lazanje
Mediteranski kruščić s lovorom
Okruglice u umaku od rajčice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski špageti
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fini gulaš od gljiva
Pileći bataci s umakom od luka
Račići na posteljici od povrća
Ramsteak u seksi umaku
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Povrtni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grdobina s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Fina pikantna piletina
Ražnjići od lososa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fileti lososa u finom umaku
Popečci od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Aromatizirani kruh
Mirisna pečenka
Janjetina s medom od kadulje
Zabavni kineski ravioli
Kobasica u pivu i pecivu
Delikatesna junetina na češki
Sočna rebarca
Lagana sarma
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lungić s povrćem
Janjetina na padelu
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
Hrskava pileća krilca
Proljetno meso i povrće iz woka
Hlebinska i pretepena juha
Brancinovo oko
Rolice od blitve
Pohani tofu s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći odresci u umaku od višanja
Pirjani kunić
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Prežgana juha
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna pureća rolada
Meksička party salata
Fish&Chips u tortilji
Sočni pureći ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill povrće na salatu
Salata od liganja
Ossobuco
Lazanje s lignjama
Šampinjoni u palačinki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti s ribom
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje s manistrom u škartocu
Krem juha od tikvica
Piletina Kiev
Riba u bijelom umaku
Vege odresci s marinadom
Odresci od morskog psa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kaštelanski makaruni
Irska janjetina
Piletina laganini
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza s tunom
Pizza sirni jastučići
Kunić na bijelo
Lignje na šumskom rižotu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rezanci s krušnim mrvicama
Manastirski đuveč
Mini shepherd's pie
Piletina na kijevski način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Turske pizze
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuhano meso s umakom od hrena
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Marinirana piletina s roštilja
Viška pogača
Voćna juha od višanja
Meso s repom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice na ražnjiću
Uzbudljivi kolač od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečene mesne kuglice poslužite s kuhanim batatom ili krumpirom i uživajte u laganom mesnom obroku.

Sastojci

700 g miješanog mljevenog mesa (govedina, svinjetina)
100 g luka
3 kriške tosta
1 jaje
50 ml mlijeka
200 ml vrhnja za kuhanje
100 ml bijelog vina
50 g maslaca
25 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica Senfa Rustica Podravka
2 žličice Pesta rosso Podravka
2 žlice kapara
½ vezice peršina
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 U 1,5 l kipuće vode stavite povrtni temeljac, promiješajte i pustite da kuha na laganoj vatri. Meso stavite u posudu, pa mu dodajte sitno narezani luk.
  • 2 Tost narežite na sitne kockice, dodajte mu mlijeko, dobro izmiješajte i dodajte mesu. Dodajte pesto rosso, jaje, malo papra, Vegetu i rukom dobro izmiješajte da dobijete homogenu smjesu.
  • 3 Od smjese oblikujte 16 kuglica, pa ih pažljivo stavite u kipući temeljac i na najjačoj vatri kuhajte 2 minute. Vatru smanjite na najslabije, kuhajte još 10 minuta, pa kuglice izvadite sa strane.
  • 4 U posudu na dobro zagrijani maslac stavite brašno i kratko ga popržite neprestano miješajući. Dolijte oko 500 ml temeljca u kojem se kuhalo meso, dobro miješajući kako ne bi nastale grudice.
  • 5 Kad tekućina zakuha, dolijte vino, dodajte senf i dobro izmiješajte. Zatim ulijte vrhnje, dodajte nasjeckane kapare, nasjeckani peršin, promiješajte, pa u umak stavite kuhane kuglice.
  • 6 Kad tekućina zakuha, kuhajte još 2 - 3 minute.

Savjet

U umak također možete dodati malo pesta rosso kao bi obojao umak i dao bogatiju aromu.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim batatom ili krumpirom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 400.29 50 50
Kalcij mg 125.52 13 13
Kalij mg 708.72 19 19
Vitamin D μg 47.89 24 24
Vitamin A μg 839.3 21 17
Sol g 0.33 0 0
Bjelančevine g 36.61 - -
Vlakna g 1.23 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.43 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23 - -
Masti g 55.39 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke