Meni Search

Ful nabrijana

Meso s repom

Lungić s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Lignje s manistrom u škartocu
Lagana sarma
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić u sendviču
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hlebinska i pretepena juha
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Grdobina u pikantnoj šalši
Kunić na bijelo
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Delikatesna junetina na češki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Miješani grill
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mini lazanje
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Pečena piletina s limunom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill pirjana piletina s roštilja
Irska janjetina
Ražnjići od lososa
Teleći savici u umaku od grejpa
Sendvič s avokadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill vratina u sendviču
Turske pizze
Blagdanska rolada
Povrtni lonac
Piletina na kijevski način
Fileti lososa u finom umaku
Bugarska pita od krumpira
Brusketa s avokadom
Zlatna piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Marinirana piletina s roštilja
Brancinovo oko
Viška pogača
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina sa šafranom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kaštelanski makaruni
Odresci od morskog psa
Popečci od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Riba u bijelom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pirjani kunić
Lignje na šumskom rižotu
Aromatizirani kruh
Šampinjoni u palačinki
Umak od limete (Molho de limao)
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill povrće na salatu
Uzbudljivi kolač od blitve
Lazanje s lignjama
Prežgana juha
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Urbana pola
Voćna juha od višanja
Pohani tofu s povrćem
Grdobina s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pizza sirni jastučići
Špageti s ribom
Piletina laganini
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Vege odresci s marinadom
Rajčica s kukuruzom
Kuhano meso s umakom od hrena
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini shepherd's pie
Tjestenina fuži s tartufima
Ossobuco
Fina pikantna piletina
Mediteranski špageti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza s tunom
Kroketi od piletine
Pogača sa sardinom
Rolice od blitve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata s mora
Rezanci s krušnim mrvicama
Kobasica u pivu i pecivu
Nadjevene lignje
Janjetina na padelu
Ljetni ražnjići
Sočna rebarca
Hrskava pileća krilca
Mirisna pečenka
Fini gulaš od gljiva
Račići na posteljici od povrća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grickalica slanutak iz pećnice
Povrtni ražnjići
Krem juha od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata od liganja
Odresci u umaku s češnjakom
Fish&Chips u tortilji
Zabavni kineski ravioli
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Manastirski đuveč
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite vrući lonac pun finih toplih zalogaja s kiselom repom, vratinom i feferonom, priložite kremasti pire krumpir i uživajte u toplini svog doma uz najdraže društvo.

Sastojci

1,5 kg svinjske vratine u komadu
1 kg kisele repe
1 žlica Svinjske masti Podravka
1 glavica luka (oko 120 g)
1 žličica Slatke mljevene crvene paprike Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
1 Ljuta feferona Podravka
1 žlica Vegete
sol
Crni papar u zrnu Podravka
Za prilog:
1 vrećica Pire krumpira Podravka
50 g maslaca
1 žličica soli
200 ml mlijeka
400 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 8 osobe90 min

  • 1 U dublji lonac stavite kiselu repu, a na nju položite opranu i očišćenu vratinu.
  • 2 Podlijte s vodom, ali tek toliko da svi sastojci budu pokriveni (oko 2 litre). Dodajte feferon, lovorov list, malo papra u zrnu, 1 žličicu soli, poklopite i stavite na vatru. Kad zakuha, vatru smanjite na srednju jačinu i kuhajte oko 1 sat.
  • 3 U tavici na dobro zagrijanoj svinjskoj masti popecite sitno narezani luk do lijepe zlatnožute boje. Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom.
  • 4 Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom. Dodajte Vegetu, promiješajte i kuhajte još 15-20 minuta ili dok meso ne omekša.
  • 5 U kipuću vodu stavite sol, ulijte mlijeko, uklonite s vatre i umiješajte sadržaj vrećice za pire. Dodajte maslac narezan na listiće i kratko promiješajte.
  • 6 Pustite da odstoji 1-2 minute, ponovo promiješajte i poslužite uz meso s repom.

Savjet

Repu po želji možete lagano zgusnuti s Gussnelom razmućenim u malo vode.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke