Meni Search

Ful nabrijana

Meso s repom

Mini lazanje
Hlebinska i pretepena juha
Pirjani kunić
Piletina laganini
Hrskavi trokuti
Salata s mora
Fina pikantna piletina
Blagdanska rolada
Sočna rebarca
Pizza sirni jastučići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći bataci s umakom od luka
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci od morskog psa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice
Manastirski đuveč
Nadjevene lignje
Lungić s povrćem
Lagana sarma
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rajčica s kukuruzom
Ossobuco
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Špageti s ribom
Grill vratina u sendviču
Brancinovo oko
Marinirana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sendvič s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Turske pizze
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Vege odresci s marinadom
Mirisna pečenka
Rezanci s krušnim mrvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zabavni kineski ravioli
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskava pileća krilca
Lignje s povrćem i smokvama
Grill povrće na salatu
Mediteranski špageti
Kunić na bijelo
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Okruglice u umaku od rajčice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza s tunom
Tjestenina fuži s tartufima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ražnjići od lososa
Uzbudljivi kolač od blitve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grdobina s povrćem
Kroketi od piletine
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Martinjska guska s hajdinom kašom
Urbana pola
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić u sendviču
Popečci od tikvica
Mini shepherd's pie
Proljetna janjetina
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Voćna juha od višanja
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina na padelu
Brusketa s avokadom
Irska janjetina
Račići na posteljici od povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Povrtni lonac
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Kobasica u pivu i pecivu
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Viška pogača
Čarobna ljetna piletina
Riba u bijelom umaku
Pogača sa sardinom
Rolice od blitve
Zlatna piletina
Delikatesna junetina na češki
Sočna pureća rolada
Salata od liganja
Ljetni ražnjići
Lazanje s lignjama
Roštilj s umakom Romesco
Prežgana juha
Jabučni krumpirići s cimetom
Pečena piletina s limunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Povrtni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina Kiev
Kuhano meso s umakom od hrena
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kaštelanski makaruni
Aromatizirani kruh
Miješani grill
Lignje s manistrom u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina na kijevski način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fini gulaš od gljiva
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramsteak u seksi umaku
Krem juha od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite vrući lonac pun finih toplih zalogaja s kiselom repom, vratinom i feferonom, priložite kremasti pire krumpir i uživajte u toplini svog doma uz najdraže društvo.

Sastojci

1,5 kg svinjske vratine u komadu
1 kg kisele repe
1 žlica Svinjske masti Podravka
1 glavica luka (oko 120 g)
1 žličica Slatke mljevene crvene paprike Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
1 Ljuta feferona Podravka
1 žlica Vegete
sol
Crni papar u zrnu Podravka
Za prilog:
1 vrećica Pire krumpira Podravka
50 g maslaca
1 žličica soli
200 ml mlijeka
400 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 8 osobe90 min

  • 1 U dublji lonac stavite kiselu repu, a na nju položite opranu i očišćenu vratinu.
  • 2 Podlijte s vodom, ali tek toliko da svi sastojci budu pokriveni (oko 2 litre). Dodajte feferon, lovorov list, malo papra u zrnu, 1 žličicu soli, poklopite i stavite na vatru. Kad zakuha, vatru smanjite na srednju jačinu i kuhajte oko 1 sat.
  • 3 U tavici na dobro zagrijanoj svinjskoj masti popecite sitno narezani luk do lijepe zlatnožute boje. Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom.
  • 4 Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom. Dodajte Vegetu, promiješajte i kuhajte još 15-20 minuta ili dok meso ne omekša.
  • 5 U kipuću vodu stavite sol, ulijte mlijeko, uklonite s vatre i umiješajte sadržaj vrećice za pire. Dodajte maslac narezan na listiće i kratko promiješajte.
  • 6 Pustite da odstoji 1-2 minute, ponovo promiješajte i poslužite uz meso s repom.

Savjet

Repu po želji možete lagano zgusnuti s Gussnelom razmućenim u malo vode.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke