Meni Search

Ful nabrijana

Meso s repom

Lignje s povrćem i smokvama
Odresci od morskog psa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Račići na posteljici od povrća
Salata od liganja
Hlebinska i pretepena juha
Grill vratina u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fina pikantna piletina
Pizza sirni jastučići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina Kiev
Popečci od tikvica
Brancinovo oko
Viška pogača
Lazanje s lignjama
Fini gulaš od gljiva
Pogača sa sardinom
Šampinjoni u palačinki
Roštilj s umakom Romesco
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Kunić na bijelo
Prežgana juha
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna pureća rolada
Pizza s tunom
Fish&Chips u tortilji
Urbana pola
Vege odresci s marinadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Krem juha od tikvica
Teleći odresci u umaku od višanja
Rolice od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Marinirana piletina s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić u sendviču
Lignje na šumskom rižotu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Špageti s ribom
Sočni pureći ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Voćna juha od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mediteranski kruščić s lovorom
Grickalica slanutak iz pećnice
Pirjani kunić
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brusketa s avokadom
Lagana sarma
Mini lazanje
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata s mora
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Hrskavi trokuti
Janjetina s medom od kadulje
Sendvič s avokadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina s povrćem
Sočna rebarca
Piletina laganini
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pohani tofu s povrćem
Piletina na kijevski način
Ossobuco
Jabučni krumpirići s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mediteranski špageti
Zabavni kineski ravioli
Lignje s manistrom u škartocu
Grill pirjana piletina s roštilja
Ljetni ražnjići
Turske pizze
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pečena piletina s limunom
Grill povrće na salatu
Ražnjići od lososa
Kobasica u pivu i pecivu
Nadjevene lignje
Belgija - Salade Liégeoise
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Bugarska pita od krumpira
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Proljetna janjetina
Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina na padelu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Aromatizirani kruh
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Umak od limete (Molho de limao)
Hrskava pileća krilca
Kaštelanski makaruni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mini shepherd's pie
Rajčica s kukuruzom
Grdobina u pikantnoj šalši
Miješani grill
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mirisna pečenka
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Riba u bijelom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Blagdanska rolada
Kroketi od piletine
Irska janjetina
Povrtni lonac
Piletina sa šafranom
Odresci u umaku s češnjakom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lungić s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite vrući lonac pun finih toplih zalogaja s kiselom repom, vratinom i feferonom, priložite kremasti pire krumpir i uživajte u toplini svog doma uz najdraže društvo.

Sastojci

1,5 kg svinjske vratine u komadu
1 kg kisele repe
1 žlica Svinjske masti Podravka
1 glavica luka (oko 120 g)
1 žličica Slatke mljevene crvene paprike Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
1 Ljuta feferona Podravka
1 žlica Vegete
sol
Crni papar u zrnu Podravka
Za prilog:
1 vrećica Pire krumpira Podravka
50 g maslaca
1 žličica soli
200 ml mlijeka
400 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 8 osobe90 min

  • 1 U dublji lonac stavite kiselu repu, a na nju položite opranu i očišćenu vratinu.
  • 2 Podlijte s vodom, ali tek toliko da svi sastojci budu pokriveni (oko 2 litre). Dodajte feferon, lovorov list, malo papra u zrnu, 1 žličicu soli, poklopite i stavite na vatru. Kad zakuha, vatru smanjite na srednju jačinu i kuhajte oko 1 sat.
  • 3 U tavici na dobro zagrijanoj svinjskoj masti popecite sitno narezani luk do lijepe zlatnožute boje. Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom.
  • 4 Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom. Dodajte Vegetu, promiješajte i kuhajte još 15-20 minuta ili dok meso ne omekša.
  • 5 U kipuću vodu stavite sol, ulijte mlijeko, uklonite s vatre i umiješajte sadržaj vrećice za pire. Dodajte maslac narezan na listiće i kratko promiješajte.
  • 6 Pustite da odstoji 1-2 minute, ponovo promiješajte i poslužite uz meso s repom.

Savjet

Repu po želji možete lagano zgusnuti s Gussnelom razmućenim u malo vode.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke