Meni Search

Gladna kao vuk

Meso u woku na indonezijski način

Mesne okruglice u umaku
Obojeni hamburger
Lazanje u tavi
Neobične punjene paprike
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Sočna rebarca
Ciganski odrezak
Glazirana patka s umakom od jabuka
Slatki lungić
Slatko twist pile
Piletina u aromatičnom omotaču
Pureća rolada s mlincima
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Ramsteak u seksi umaku
Medeni teleći kotleti
Mesna rolada u tijestu
Sarma sa suhim mesom
Fino začinjena piletina
Teletina s pirjanim povrćem
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Pureći hamburger
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Skandinavske rolice s cimetom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Biftek rolice
Odresci u paketiću
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća krilca s roštilja
Quiche od bundeve, sira i luka
Špageti s tikvicama
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina u egzotičnom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pašticada s njokima
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tortilje pikant
Puretina s jabukom iz pećnice
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Povrtni lonac
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Umak od limete (Molho de limao)
Govedina s lukom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Harrisa janjetina s limunom
Svinjski gulaš
Ramstek s povrćem
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Teleći savici u umaku od grejpa
Slasni BBQ burgeri
Hrenovke u panceti
Kotlovina
Rebarca s grilla
Ribarska popara
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuhano meso s umakom od hrena
Vratina s roštilja
Fino varivo v loncu
Patka s mlincima
Janjetina na padelu
Varivo od kelja i teletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Punjena pečenka u vinu
Vegetarijanski čips
Piletina u pivu
Sočna Wellington pečenka
Janjetina s medom od kadulje
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Pikantni gulaš
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Macho hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Juha od gljiva
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pikantno i jednostavno indonezijsko jelo priredite u woku i uživajte u zanimljivim zalogajima limunske trave, korijandera i đumbira uz fine komade popečenog mesa. 

Sastojci

600 g janjetine (bez kosti)
1 vezica mladog luka
3 češnja češnjaka
1 stapka limunske trave
50 ml ulja
1 žličica naribanog đumbira
1 žličica mljevenog korijandera
1 žličica smeđeg šećera
1 Sjeckana rajčica Podravka
2 žličice Vegete pikant
sol
Za prilog:
Riža Dugo zrno Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Meso pripremite za pečenje tako da ga narežete na manje komade ili trake.
  • 2 Mladi luk narežite na trakice, češnjak nasjeckajte, a limunskoj travi deblji dio sitno narežite.
  • 3 U woku na dobro zagrijanom ulju popecite meso uz stalno miješanje do zlatne boje.
  • 4 Meso izvadite, a na ulje dodajte luk, češnjak, đumbir, limunsku travu i popecite.
  • 5 Dodajte korijander, šećer, sjeckanu rajčicu i Vegetu pikant.
  • 6 Vratite popečeno meso u wok i kratko popirjajte.

Savjet

Limunsku travu možete zamijeniti naribanom koricom limuna. Meso možete pržiti na dva puta  tako da se brže i ljepše ispeče.

Posluživanje

Poslužite toplo s rižom i posuto sitno nasjeckanim mladim lukom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 260.39 33 33
Kalij mg 611.9 17 17
Pantotenska kiselina mg 1.14 16 16
Niacin mg 14.21 102 71
Vitamin D μg 0 0 0
Vitamin A μg 550.69 14 11
Sol g 2.85 0 0
Bjelančevine g 26.2 - -
Vlakna g 1.11 - -
Ugljikohidrati g 9.02 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 10.32 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 16.33 - -
- zasićene masne kiseline g 16.36 - -
Masti g 43.93 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke