Meni Search

Ful nabrijana

Mini lazanje

Miješani grill
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u bijelom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Kaštelanski makaruni
Pečena piletina s limunom
Grill vratina u sendviču
Grill oslić u aromatičnoj korici
Okruglice u umaku od rajčice
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci u umaku od višanja
Račići na posteljici od povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Povrtni lonac
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kroketi od piletine
Pogača sa sardinom
Ramsteak u seksi umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Pizza sirni jastučići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Prežgana juha
Roštilj s umakom Romesco
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Sočna rebarca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje s povrćem i smokvama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Blagdanska rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza s tunom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina na kijevski način
Vege odresci s marinadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od lososa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Kunić na bijelo
Povrtni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Delikatesna junetina na češki
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Brusketa s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Rezanci s krušnim mrvicama
Rajčica s kukuruzom
Mirisna pečenka
Ljetni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od blitve
Hrskava pileća krilca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Odresci od morskog psa
Grdobina u pikantnoj šalši
Fish&Chips u tortilji
Irska janjetina
Piletina sa šafranom
Piletina laganini
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje s manistrom u škartocu
Piletina Kiev
Šampinjoni u palačinki
Grill povrće na salatu
Aromatizirani kruh
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Lagana sarma
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grdobina s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Manastirski đuveč
Fina pikantna piletina
Salata s mora
Hrskavi trokuti
Salata od liganja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lazanje s lignjama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetno meso i povrće iz woka
Uzbudljivi kolač od blitve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Meso s repom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Voćna juha od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Mediteranski špageti
Fini gulaš od gljiva
Čarobna ljetna piletina
Ossobuco
Sendvič s avokadom
Špageti s ribom
Viška pogača
Mesne okruglice na ražnjiću
Kuhano meso s umakom od hrena
Pirjani kunić
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od tikvica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci u umaku s češnjakom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Urbana pola
Krem juha od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini shepherd's pie
Lungić u sendviču
Turske pizze
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke