Meni Search

Ful nabrijana

Mini lazanje

Blagdanska rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Prežgana juha
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Marinirana piletina s roštilja
Lagana sarma
Aromatizirani kruh
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Nadjevene lignje
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
Jabučni krumpirići s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata s mora
Pohani tofu s povrćem
Povrtni lonac
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna rebarca
Miješani grill
Lungić u sendviču
Grickalica slanutak iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina na kijevski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina s medom od kadulje
Belgija - Salade Liégeoise
Sendvič s avokadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Viška pogača
Ražnjići od lososa
Rezanci s krušnim mrvicama
Čarobna ljetna piletina
Piletina laganini
Odresci u umaku s češnjakom
Kunić na bijelo
Pizza s tunom
Riba u bijelom umaku
Urbana pola
Bugarska pita od krumpira
Pogača sa sardinom
Meso s repom
Grdobina s povrćem
Špageti s ribom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ossobuco
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje s manistrom u škartocu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski špageti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fina pikantna piletina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ramsteak u seksi umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill oslić u aromatičnoj korici
Krem juha od tikvica
Zlatna piletina
Hlebinska i pretepena juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Lazanje s lignjama
Pirjani kunić
Mirisna pečenka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zabavni kineski ravioli
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Voćna juha od višanja
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Umak od limete (Molho de limao)
Pečena piletina s limunom
Kuhano meso s umakom od hrena
Proljetno meso i povrće iz woka
Irska janjetina
Vege odresci s marinadom
Račići na posteljici od povrća
Mediteranski kruščić s lovorom
Grdobina u pikantnoj šalši
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina Kiev
Lignje s povrćem i smokvama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Popečci od tikvica
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fileti lososa u finom umaku
Rajčica s kukuruzom
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill povrće na salatu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Šampinjoni u palačinki
Turske pizze
Kroketi od piletine
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Delikatesna junetina na češki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetna janjetina
Okruglice u umaku od rajčice
Lungić s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Kobasica u pivu i pecivu
Meksička party salata
Salata od liganja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni ražnjići
Odresci od morskog psa
Rolice od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fini gulaš od gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke