Meni Search

Ful nabrijana

Mini lazanje

Pečena piletina s limunom
Delikatesna junetina na češki
Kobasica u pivu i pecivu
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina sa šafranom
Lungić s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Brancinovo oko
Mediteranski kruščić s lovorom
Lignje s manistrom u škartocu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetno meso i povrće iz woka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Viška pogača
Teleći savici u umaku od grejpa
Rajčica s kukuruzom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sendvič s avokadom
Mirisna pečenka
Popečci od tikvica
Miješani grill
Mini shepherd's pie
Čarobna ljetna piletina
Piletina na kijevski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill povrće na salatu
Sočna rebarca
Sočni pureći ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u bijelom umaku
Odresci od morskog psa
Voćna juha od višanja
Nadjevene lignje
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci u umaku s češnjakom
Kroketi od piletine
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pizza s tunom
Teleći odresci u umaku od višanja
Meso s repom
Lungić u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina na padelu
Hrskava pileća krilca
Turske pizze
Pirjani kunić
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vege odresci s marinadom
Pizza sirni jastučići
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni lonac
Mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prežgana juha
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meksička party salata
Pileći bataci s umakom od luka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna pureća rolada
Salata od liganja
Hlebinska i pretepena juha
Špageti s ribom
Kaštelanski makaruni
Salata s mora
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fini gulaš od gljiva
Bugarska pita od krumpira
Manastirski đuveč
Grdobina s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rolice od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina Kiev
Ražnjići od lososa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ossobuco
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Uzbudljivi kolač od blitve
Krem juha od tikvica
Irska janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mediteranski špageti
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Povrtni ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Zlatna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fileti lososa u finom umaku
Zabavni kineski ravioli
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fina pikantna piletina
Grill vratina u sendviču
Ljetni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Janjetina s medom od kadulje
Lagana sarma
Fish&Chips u tortilji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Račići na posteljici od povrća
Svinjski file s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Kunić na bijelo
Marinirana piletina s roštilja
Lignje s povrćem i smokvama
Urbana pola
Pogača sa sardinom
Roštilj s umakom Romesco
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Aromatizirani kruh
Lazanje s lignjama
Piletina laganini
Hrskavi trokuti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke