Meni Search

Ful nabrijana

Mini lazanje

Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti s ribom
Salata s mora
Povrtni lonac
Pogača sa sardinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetna janjetina
Kuhano meso s umakom od hrena
Delikatesna junetina na češki
Piletina laganini
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pečenka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Nadjevene lignje
Lignje s povrćem i smokvama
Pizza sirni jastučići
Urbana pola
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kunić na bijelo
Sočna rebarca
Miješani grill
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata od liganja
Lignje na šumskom rižotu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje s manistrom u škartocu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fini gulaš od gljiva
Pizza s tunom
Krem juha od tikvica
Kroketi od piletine
Grdobina u pikantnoj šalši
Aromatizirani kruh
Blagdanska rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pečena piletina s limunom
Lungić s povrćem
Vege odresci s marinadom
Hrskava pileća krilca
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od lososa
Mini shepherd's pie
Grill povrće na salatu
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci u umaku od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Bugarska pita od krumpira
Piletina Kiev
Lazanje s lignjama
Ramsteak u seksi umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Grill vratina u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s povrćem
Riba u bijelom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lagana sarma
Rolice od blitve
Ljetni ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Manastirski đuveč
Račići na posteljici od povrća
Voćna juha od višanja
Janjetina na padelu
Grdobina s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lungić u sendviču
Kaštelanski makaruni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Meksička party salata
Zlatna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni ražnjići
Hlebinska i pretepena juha
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hrskavi trokuti
Čarobna ljetna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Odresci od morskog psa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice na ražnjiću
Pirjani kunić
Fina pikantna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zabavni kineski ravioli
Pileći bataci s umakom od luka
Meso s repom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Šampinjoni u palačinki
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina na kijevski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Turske pizze
Umak od limete (Molho de limao)
Brusketa s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mediteranski špageti
Grickalica slanutak iz pećnice
Kobasica u pivu i pecivu
Uzbudljivi kolač od blitve
Fish&Chips u tortilji
Sočni pureći ražnjići
Ossobuco
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna pureća rolada
Marinirana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Irska janjetina
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Brancinovo oko
Sendvič s avokadom
Piletina sa šafranom
Viška pogača
Rajčica s kukuruzom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke