Meni Search

Macho

Mini lazanje

Punjene tikve
Piletina s mascarponeom
Pita s crnim pivom
Mesne okruglice na ražnjiću
Biftek rolice
Slatki lungić
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Mirisna pureća rolada
Obojeni hamburger
Slasni BBQ burgeri
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pašticada
Hrskavi trokuti
Odresci s umakom od kupina
Juha od gljiva
Teriyaki piletina
Pirjani kunić
Kotlovina
Kotleti u pivskom umaku
Odrezak s umakom chimichurri
Piletina u pivu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani zamotuljci
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata od tune i povrća
Roštilj s umakom Romesco
Pileća krilca s Coca-Colom
Pizza s tunom
Zlatna piletina
Rebarca s grilla
Ribarska popara
Janjetina s medom od kadulje
Lungić s povrćem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Proljetna janjetina
Macho hamburger
Kotlet s varivom od leće
Brancinovo oko
Lungić u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s acetom balsamicom
Irska janjetina
Marinirano svinjsko pečenje
Šampinjoni u palačinki
Dip od južnog voća
Dagnje na buzaru
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s nadjevom od ajvara
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Marinirana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Ramstek s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Mladi krumpir s ajvarom
Palačinke s nadjevom od riže
Janjetina na padelu
Pileća prsa iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Teletina s pirjanim povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
File steak na povrću
Grill vratina u sendviču
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Čarobna ljetna piletina
Kuhana govedina s umakom od hrena
Hrenovke u panceti
Kobasica u pivu i pecivu
Špageti na kineski način
Pureća rolada s mlincima
Zabavni kineski ravioli
Pileća krilca s roštilja
Govedina s lukom
Medeni teleći kotleti
Nadjevene lignje
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći štapići u ketchupu
Bakalar s krumpirom
Delikatesna junetina na češki
Velika Britanija - Pastirska pita
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke