Meni Search

Okrećem novi list

Mini lazanje

Pohana skuta
Čarobni štapići
Vege odresci s marinadom
Cous-cous s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto tortice
Ljubavne šurlice
Proljetno meso i povrće iz woka
Zlatna piletina
Rižoto na španjolski način
Salata od pečene rotkvice sa medom
Salata od quinoe i povrća
Juha od rikule i račića
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti na kineski način
Pirjani kunić
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mesne okruglice
Juha od cvjetače i camemberta
Mesne okruglice u umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tjestenina fuži s tartufima
Vegetina enchilada
Mediteranski špageti
Zapečena ricotta
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Senf s paprikama
Popečci od bulgura s umakom
Papreni tart s marelicama
Kozice s rižom
Pileća prsa iz pećnice
Rižini ravioli s mozzarellom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pečena piletina s limunom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Španjolski migas s bundevom
Polupunjene paprike
Rosti
Uskršnja šunka na zabavan način
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rolice od soma
Kineska juha s račićima i gljivama
Empanade s pestom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zabavni kineski ravioli
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Voćna juha od višanja
Piletina s mascarponeom
Grčka seljačka salata
Tagliatelle s pečenim povrćem
Ražnjići od lososa
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s neobičnim preljevom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata od tune i povrća
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pohane paprike
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Caponata alla Podravka
Pileći gulaš
Prilog od prokulica
Zimski punč
Marokanska salata s cous-cousom
Rolice od blitve
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s tunom
Salata s mora
Govedina s lukom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočna pureća rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Krumpir u košuljici
Male teleće pitice
Povrtni ražnjići
Sočna rebarca
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s pistacijama
Roštilj s umakom Romesco
Palačinke s nadjevom od riže
Popečci od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Raskošna ljetna tava
Bruskete od cvjetače
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Žuti medaljoni
Kaštelanski makaruni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata u košaricama od parmezana
Fina pikantna piletina
Oslić s maslinama
Crveno ljetno varivo
Sočna Wellington pečenka
Mirisni prilog iz pećnice
Goveđa rebarca sa zeljem
Lignje i tikvice na štapiću
Sočna aromatična torta
Čudotvorni čaj za detoks
Lignje punjene crvenim radićem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brusketa s avokadom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Polpete od slanutka s kurkumom
Prežgana juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Juha od bundeve s jabukom
Grill povrće na salatu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke