Meni Search

Superman

Mini lazanje

Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s dagnjama
Vratina sa sezonskim povrćem
Svinjski file s grila
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s mascarponeom
Pileća prsa punjena čvarcima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Rebarca s grilla
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mirisna pureća rolada
Lazanje u tavi
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina u pivu
Pašticada s njokima
Mladi krumpir s ajvarom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kunić na bijelo
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ cheeseburger
Kaštelanski makaruni
Kruh od cvjetače s kurkumom
Koprivnički odojak
Lignje na šumskom rižotu
Hrskava pileća krilca
Pureća rolada s mlincima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina na padelu
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileća prsa iz pećnice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bruskete od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski gulaš
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina s medom od kadulje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Špageti mediteraneo
Grill vratina u sendviču
Riba u škartocu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kroketi od piletine
Rebarca s graškom
Tjestenina u finom umaku
Meksička party salata
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Finska - Juha s lososom
Salata s mljevenim mesom
Dječje lazanje
Kokošja juha s požirakima
Popečci od cvjetače
Nadjeveni kaneloni u umaku
Macho hamburger
Proljetna janjetina
Odresci s umakom od kupina
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u aromatičnom omotaču
Bugarska pita od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bruskete s povrćem
Teriyaki piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti na kineski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Slatka patka
Tjestenina fuži s tartufima
Kuglice od riže i svježeg sira
Ljetni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dip od južnog voća
Blagdanska rolada
Obojeni hamburger
Brownie s kajenskim paprom
Ljetni lungić
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjevene lignje
Ramstek i salata s roštilja
Rižoto s tri vrste gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s kozjim sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brusketa s avokadom
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Pileći gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Tuna burger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Pohani zamotuljci
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fish&Chips u tortilji
Srneći file na salatu
Goveđa rebarca sa zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke