Meni Search

Superwoman

Mini lazanje

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teriyaki piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u pivu
Pileća prsa punjena čvarcima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Mladi krumpir s ajvarom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bruskete s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Rižini ravioli s mozzarellom
Pašticada voli penne a ti mene
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s kozjim sirom
Mini shepherd's pie
Energetske kuglice s kurkumom
Riblji ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani zamotuljci
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lazanje u tavi
Roštilj s umakom Romesco
Bruskete od cvjetače
Brancinovo oko
Obojeni hamburger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto s dagnjama
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina sa šafranom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Grill vratina u sendviču
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Srneći file na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci s umakom od kupina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bakalar s krumpirom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s grilla
Svinjski file s grila
Špageti mediteraneo
Goveđa rebarca sa zeljem
Popečci od cvjetače
Gulaš od oslića i povrća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski gulaš
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignji po gosposki
Cous-cous s povrćem
Hrskavi trokuti
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Punjena teleća prsa
Dječje lazanje
Sočni pureći ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s tri vrste gljiva
Mirisna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bouillabaisse
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rebarca s graškom
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Ljetni lungić
Špageti na kineski način
Blagdanska rolada
Hrskavo pečeno pile
Lignje na šumskom rižotu
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dip od južnog voća
Pileći gulaš
Salata s mljevenim mesom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bugarska pita od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tuna burger
Slatka patka
Brudet
Pileći bataci s umakom od luka
Marinirane srdele
Kuglice od riže i svježeg sira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Proljetna janjetina
Male teleće pitice
Jabučni krumpirići s cimetom
Riba u škartocu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramsteak u seksi umaku
Piletina Kiev
Manastirski đuveč
Meksička party salata
Brusketa s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Kroketi od piletine
BBQ cheeseburger
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke