Meni Search

Leptirići u trbuhu

Mini quiche sa šampinjonima i fetom

Lignje i tikvice na štapiću
Rajčica s kukuruzom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Meksička party salata
Paprene pogačice
Salata s neobičnim preljevom
Popečci od cvjetače
Biftek rolice
Polpete od slanutka s kurkumom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Zlatna piletina
Zapečeni poriluk
Piletina sa šafranom
Pileća krilca s Coca-Colom
Salata od tune i povrća
Mladi krumpir s ajvarom
Grill pirjana piletina s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Punjena pečenka u vinu
Juha od kelja sa sirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Oslić s maslinama
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini lazanje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Belgija - Salade Liégeoise
Srneći file na salatu
Male teleće pitice
Salata od liganja
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Vol-au-vent s gljivama
Krumpir u košuljici
Ljubavne šurlice
Dip od južnog voća
Povrtni ražnjići
Puretina s jabukom iz pećnice
Punjeni filet brancina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice na ražnjiću
Kozice s rižom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brownie s kajenskim paprom
Riblja juha s Malte
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisni prilog iz pećnice
Špageti s acetom balsamicom
Finska - Juha s lososom
Špageti mediteraneo
Uskršnja šunka na zabavan način
Pečene banane s kajenskim paprom
Pohani zamotuljci
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Fina pikantna piletina
Pileća prsa iz pećnice
Rižoto tortice
Voćna juha od višanja
Raskošna ljetna tava
Slatki ostaci s cimetom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantni gulaš
Dalmatinska simfonija
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetno meso i povrće iz woka
Rižoto s tunom
Lignje na šumskom rižotu
Grčka seljačka salata
Sočna Wellington pečenka
Španjolski migas s bundevom
Odresci u paketiću
Jakobove kapice s umakom
Dječje lazanje
Krem juha od tikvica
Slatko twist pile
Meso u woku na indonezijski način
Ramstek s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Popečci od bulgura s umakom
Voćna salata s piletinom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teletina s pirjanim povrćem
Salata s mora
Papreni tart s marelicama
Pizza sirni jastučići
Salata s pečenim povrćem
Biftek u zelenom papru
Švicarska juha sa sirom
Pileća prsa u umaku od naranče
Bruskete s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Caponata alla Podravka
Lignje punjene crvenim radićem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s pistacijama
Hrskavi krumpir iz pećnice
Pljukanci s pršutom i rikulom
Tjestenina mediterana
Sočna pureća rolada
Odresci s umakom od kupina
Brusketa s avokadom
Kaštelanski makaruni
Zapečena ricotta
Pizza s tunom
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina u aromatičnom omotaču
Nadjevene lignje
Rižoto s dagnjama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teriyaki piletina
Piletina s mascarponeom
Mediteranski kruščić s lovorom
Penne s radičem
Košarice od lisnatog tijesta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mini quiche je izvrsna ideja za party. Nježna mješavina okusa šampinjona, fete, gaude i slatkog vrhnja zadovoljit će ljubitelje profinjenih slanih malih zalogaja.

Sastojci

Za tijesto:
270 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
130 g maslaca
½ žličice soli
3 žlice kiselog vrhnja
½ žličice Praška za pecivo Dolcela
Za nadjev:
100 g feta sira
400 g Šampinjona konzerviranih Podravka
50 g gaude
2 jaja
300 ml slatkog vrhnja
30 g luka
1 žličica Vegete
25 g parmezana

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 12 osobe60 min

  • 1 U posudi električnom miješalicom dobro promiješajte brašno i hladni maslac narezan na manje komade.
  • 2 Kada se maslac u potpunosti rastopi i brašno postane grudičasto, dodajte sol, kiselo vrhnje, prašak za pecivo i miješajte dok tijesto ne postane glatko. Po potrebi domijesite rukama.
  • 3 Pripremljeno tijesto stavite na pobrašnjenu podlogu i tanko razvaljajte. Okruglim kalupom za rezanje promjera oko 9 cm izrežite 24 oblika.
  • 4 Uzmite 2 kalupa za pečenje 12 muffina i u svaku rupu stavite po jedan oblik i lagano utisnite.
  • 5 Fetu narežite na sitne kockice i pomiješajte s ocijeđenim i ispranim šampinjonima i naribanom gaudom.
  • 6 Nadjev ravnomjerno rasporedite po oblicima od tijesta u kalupima.
  • 7 Jaja razmutite, pomiješajte sa slatkim vrhnjem, sitno narezanim lukom, Vegetom i žlicom rasporedite po nadjevu.
  • 8 Na kraju pospite naribanim parmezanom. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite 30 minuta.

Savjet

Ovaj recept možete napraviti i sa svježim poprženim šampinjonima.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao predjelo ili finger food.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 238.71 30 30
Kalcij mg 202.46 20 20
Kalij mg 223.21 6 6
Pantotenska kiselina mg 1.07 15 15
Niacin mg 4.84 35 24
Vitamin D μg 45.54 23 23
Vitamin A μg 638.66 16 13
Sol g 1.38 0 0
Bjelančevine g 9 - -
Vlakna g 1.39 - -
Ugljikohidrati g 20.98 - -
Masti g 17.39 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke