Meni Search

Ful nabrijan

Mirisna pečenka

Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Janjetina s medom od kadulje
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna rebarca
Svinjski file s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Blagdanska rolada
Lungić u sendviču
Irska janjetina
Fileti lososa u finom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Marinirana piletina s roštilja
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Grdobina u pikantnoj šalši
Zanimljiva salata s kikirikijem
Povrtni lonac
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata od liganja
Rezanci s krušnim mrvicama
Pirjani kunić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brusketa s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Meso s repom
Zlatna piletina
Fini gulaš od gljiva
Dagnje na buzaru
Nadjevene lignje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina s povrćem
Riba u bijelom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ljetni ražnjići
Lungić s povrćem
Pohani tofu s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mini lazanje
Zabavni kineski ravioli
Lagana sarma
Kunić na bijelo
Voćna juha od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Sendvič s avokadom
Popečci od tikvica
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice
Rolice od blitve
Kroketi od piletine
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Mediteranski špageti
Uzbudljivi kolač od blitve
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Janjetina na padelu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fina pikantna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Ražnjići od lososa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill povrće na salatu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata s mora
Pizza s tunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jabučni krumpirići s cimetom
Aromatizirani kruh
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina laganini
Fish&Chips u tortilji
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Miješani grill
Delikatesna junetina na češki
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje s povrćem i smokvama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill vratina u sendviču
Vege odresci s marinadom
Kobasica u pivu i pecivu
Vratina sa sezonskim povrćem
Pašticada s njokima
Brancinovo oko
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice na ražnjiću
Račići na posteljici od povrća
Pileći bataci s umakom od luka
Krem juha od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Prežgana juha
Proljetno meso i povrće iz woka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Okruglice u umaku od rajčice
Čarobna ljetna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Urbana pola
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje, zalijte ga mješavinom ulja i octa te poslužite mirisno jelo.

Sastojci

800 g svinjskog karea u komadu (bez kosti)
1 Vegeta marinada univerzalna (100 g)
4 žlice ulja
100 ml bijelog vina
Za salatu:
250 g zelene salate
100 g cherry rajčica
1 krastavac
2 mlada luka
100 g Slanutka iz konzerve Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice ulja
2 žlice octa

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Svinjski kare u komadu prelijte marinadom i ostavite najmanje 30 minuta.
  • 2 Meso iz marinade stavite u nauljenu posudu za pečenje zajedno s preostalom marinadom i ulijte vino.
  • 3 Posudu prekrijte papirom za pečenje ili aluminijskom folijom i pecite oko 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Meso povremeno okrenite, a nakon 40 minuta otkrijte da se lagano zapeče.
  • 4 Salatu pripremite tako da najprije narežete zelenu salatu. Stavite je u zdjelu za posluživanje, dodajte rajčice narezane na ploške, krastavac i luk na kolutiće te ocijeđeni slanutak. Lagano promiješajte, posolite, popaprite, zalijte mješavinom ulja i octa te poslužite.

Savjet

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje. Najbolje ga je peći najprije 20 minuta na 220 °C, a zatim 45 minuta na 180 °C.

Posluživanje

Pečenje narežite toplo ili hladno i poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 684.17 86 86
Kalij mg 1338.55 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.76 39 39
Niacin mg 30.34 217 152
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 384.95 10 8
Sol g 0.39 0 0
Bjelančevine g 70.46 - -
Vlakna g 4.41 - -
Ugljikohidrati g 21.59 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 19.85 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 12.31 - -
- zasićene masne kiseline g 8.85 - -
Masti g 46.4 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke