Meni Search

Ful nabrijana

Mirisna pečenka

Teleći savici u umaku od grejpa
Grill vratina u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zabavni kineski ravioli
Povrtni ražnjići
Salata od liganja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Krem juha od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Uzbudljivi kolač od blitve
Grickalica slanutak iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rajčica s kukuruzom
Račići na posteljici od povrća
Lignje s povrćem i smokvama
Kuhano meso s umakom od hrena
Miješani grill
Vege odresci s marinadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pečena piletina s limunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Grdobina s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pirjani kunić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Aromatizirani kruh
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fina pikantna piletina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Viška pogača
Meso s repom
Mini lazanje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini shepherd's pie
Bugarska pita od krumpira
Zlatna piletina
Hrskava pileća krilca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina na kijevski način
Salata s mora
Lignje s manistrom u škartocu
Delikatesna junetina na češki
Lazanje s lignjama
Voćna juha od višanja
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill povrće na salatu
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
Kunić na bijelo
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Čarobna ljetna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Prežgana juha
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni lonac
Sočna rebarca
Urbana pola
Odresci od morskog psa
Irska janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file s povrćem
Piletina laganini
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Šampinjoni u palačinki
Brusketa s avokadom
Kaštelanski makaruni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Belgija - Salade Liégeoise
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Hlebinska i pretepena juha
Pizza sirni jastučići
Fini gulaš od gljiva
Umak od limete (Molho de limao)
Lagana sarma
Marinirana piletina s roštilja
Blagdanska rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ossobuco
Ramsteak u seksi umaku
Pizza s tunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti s ribom
Lungić u sendviču
Turske pizze
Nadjevene lignje
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od lososa
Popečci od tikvica
Rolice od blitve
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski špageti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fileti lososa u finom umaku
Sočni pureći ražnjići
Sendvič s avokadom
Pogača sa sardinom
Kroketi od piletine
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina u pikantnoj šalši
Okruglice u umaku od rajčice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Meksička party salata
Brancinovo oko
Riba u bijelom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje, zalijte ga mješavinom ulja i octa te poslužite mirisno jelo.

Sastojci

800 g svinjskog karea u komadu (bez kosti)
1 Vegeta marinada univerzalna (100 g)
4 žlice ulja
100 ml bijelog vina
Za salatu:
250 g zelene salate
100 g cherry rajčica
1 krastavac
2 mlada luka
100 g Slanutka iz konzerve Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice ulja
2 žlice octa

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Svinjski kare u komadu prelijte marinadom i ostavite najmanje 30 minuta.
  • 2 Meso iz marinade stavite u nauljenu posudu za pečenje zajedno s preostalom marinadom i ulijte vino.
  • 3 Posudu prekrijte papirom za pečenje ili aluminijskom folijom i pecite oko 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Meso povremeno okrenite, a nakon 40 minuta otkrijte da se lagano zapeče.
  • 4 Salatu pripremite tako da najprije narežete zelenu salatu. Stavite je u zdjelu za posluživanje, dodajte rajčice narezane na ploške, krastavac i luk na kolutiće te ocijeđeni slanutak. Lagano promiješajte, posolite, popaprite, zalijte mješavinom ulja i octa te poslužite.

Savjet

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje. Najbolje ga je peći najprije 20 minuta na 220 °C, a zatim 45 minuta na 180 °C.

Posluživanje

Pečenje narežite toplo ili hladno i poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 684.17 86 86
Kalij mg 1338.55 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.76 39 39
Niacin mg 30.34 217 152
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 384.95 10 8
Sol g 0.39 0 0
Bjelančevine g 70.46 - -
Vlakna g 4.41 - -
Ugljikohidrati g 21.59 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 19.85 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 12.31 - -
- zasićene masne kiseline g 8.85 - -
Masti g 46.4 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke