Meni Search

Ful nabrijana

Mirisna pečenka

Kobasica u pivu i pecivu
Vege odresci s marinadom
Zabavni kineski ravioli
Ossobuco
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kaštelanski makaruni
Povrtni ražnjići
Sočna rebarca
Čarobna ljetna piletina
Pizza s tunom
Ljetni ražnjići
Irska janjetina
Pečena piletina s limunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rezanci s krušnim mrvicama
Voćna juha od višanja
Rajčica s kukuruzom
Marinirana piletina s roštilja
Povrtni lonac
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lazanje s lignjama
Lungić u sendviču
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brusketa s avokadom
Pirjani kunić
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjevene lignje
Uzbudljivi kolač od blitve
Kunić na bijelo
Ražnjići od lososa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetna janjetina
Aromatizirani kruh
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zlatna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočni pureći ražnjići
Kroketi od piletine
Pogača sa sardinom
Račići na posteljici od povrća
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina na kijevski način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Delikatesna junetina na češki
Lignje na šumskom rižotu
Okruglice u umaku od rajčice
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskava pileća krilca
Manastirski đuveč
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od liganja
Svinjski file s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hlebinska i pretepena juha
Prežgana juha
Fini gulaš od gljiva
Turske pizze
Miješani grill
Norveška krem juha od ribe i kozica
Urbana pola
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mediteranski špageti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Špageti s ribom
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Grdobina s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Viška pogača
Mini lazanje
Mesne okruglice
Grill povrće na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meso s repom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lagana sarma
Janjetina s medom od kadulje
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pizza sirni jastučići
Mini shepherd's pie
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rolice od blitve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Odresci od morskog psa
Šampinjoni u palačinki
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata s mora
Piletina laganini
Grickalica slanutak iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Lignje s manistrom u škartocu
Bugarska pita od krumpira
Krem juha od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Umak od limete (Molho de limao)
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u bijelom umaku
Fish&Chips u tortilji
Sendvič s avokadom
Piletina Kiev
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meksička party salata
Fina pikantna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranski kruščić s lovorom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje, zalijte ga mješavinom ulja i octa te poslužite mirisno jelo.

Sastojci

800 g svinjskog karea u komadu (bez kosti)
1 Vegeta marinada univerzalna (100 g)
4 žlice ulja
100 ml bijelog vina
Za salatu:
250 g zelene salate
100 g cherry rajčica
1 krastavac
2 mlada luka
100 g Slanutka iz konzerve Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice ulja
2 žlice octa

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Svinjski kare u komadu prelijte marinadom i ostavite najmanje 30 minuta.
  • 2 Meso iz marinade stavite u nauljenu posudu za pečenje zajedno s preostalom marinadom i ulijte vino.
  • 3 Posudu prekrijte papirom za pečenje ili aluminijskom folijom i pecite oko 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Meso povremeno okrenite, a nakon 40 minuta otkrijte da se lagano zapeče.
  • 4 Salatu pripremite tako da najprije narežete zelenu salatu. Stavite je u zdjelu za posluživanje, dodajte rajčice narezane na ploške, krastavac i luk na kolutiće te ocijeđeni slanutak. Lagano promiješajte, posolite, popaprite, zalijte mješavinom ulja i octa te poslužite.

Savjet

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje. Najbolje ga je peći najprije 20 minuta na 220 °C, a zatim 45 minuta na 180 °C.

Posluživanje

Pečenje narežite toplo ili hladno i poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 684.17 86 86
Kalij mg 1338.55 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.76 39 39
Niacin mg 30.34 217 152
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 384.95 10 8
Sol g 0.39 0 0
Bjelančevine g 70.46 - -
Vlakna g 4.41 - -
Ugljikohidrati g 21.59 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 19.85 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 12.31 - -
- zasićene masne kiseline g 8.85 - -
Masti g 46.4 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke