Meni Search

Macho

Mirisna pureća rolada

Pileći štapići u ketchupu
Zabavni kineski ravioli
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teriyaki piletina
File steak na povrću
Šampinjoni u palačinki
Irska janjetina
Palačinke s nadjevom od riže
Teletina s pirjanim povrćem
Biftek rolice
Kotlet s varivom od leće
Slatki lungić
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrskavi trokuti
Pašticada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci u umaku s češnjakom
Pileća prsa punjena čvarcima
Velika Britanija - Pastirska pita
Proljetna janjetina
Lungić s povrćem
Macho hamburger
Ribarska popara
Teleći odresci u umaku od višanja
Dip od južnog voća
Pileća prsa iz pećnice
Blagdanska rolada
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina na padelu
Dagnje na buzaru
Kuhana govedina s umakom od hrena
Brancinovo oko
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek s povrćem
Piletina u pivu
Piletina s mascarponeom
Marinirano svinjsko pečenje
Kotlovina
Kotleti u pivskom umaku
Odresci s umakom od kupina
Bakalar s krumpirom
Pileća krilca s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Slasni BBQ burgeri
Medeni teleći kotleti
Mesne okruglice na ražnjiću
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Govedina s lukom
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća krilca s Coca-Colom
Mladi krumpir s ajvarom
Rezanci s krušnim mrvicama
Marinirana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza s tunom
Pirjani kunić
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s grilla
Nadjevene lignje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Delikatesna junetina na češki
Umak od limete (Molho de limao)
Mini lazanje
Odrezak s umakom chimichurri
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Kroketi od piletine
Svinjski file s povrćem
Salata od tune i povrća
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Ljetni ražnjići
Punjene tikve
Pohani zamotuljci
Čarobna ljetna piletina
Sočna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Kobasica u pivu i pecivu
Hrenovke u panceti
Zlatna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s acetom balsamicom
Špageti na kineski način
Juha od gljiva
Obojeni hamburger
Pita s crnim pivom
Pureća rolada s mlincima
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za sve vas koji ste odrasli uz “Male tajne” ova ukusna puretina samo je još jedna prilika da se prisjetite jedinstvene kulinarske emisije. Mirisnu pileću roladu spremali su majstori kuhinje u najnovijoj emisiji “Male tajne” koja je snimljena u povodu 50. godišnjice Vegete.

Sastojci

600 g purećih prsa u komadu
400 g tikvica
5 žlica maslinova ulja
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
Za nadjev:
200 g mljevene puretine
100 g šampinjona
30 g trapista ili paškog sira
30 g Pancete Podravka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žličica Vegete
50 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka (10 komada)
Za preljev:
200 ml maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog bosiljka
1 žlica kapara

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Puretinu narežite (stanjite) tako da dobijete veliki odrezak, pa ga istucite batom za meso.
  • 2 Tikvice narežite na dugačke ploške i lagano popecite na malo maslinova ulja.
  • 3 Za nadjev mljevenom mesu dodajte na listiće narezane, zatim nasjeckane šampinjone, naribani sir, pancetu narezanu na kockice, razmućeno jaje, peršin, Vegetu i sve dobro promiješajte.
  • 4 Preko folije posložite pečene tikvice narezane na ploške.
  • 5 Meso lagano pospite Vegetom, popaprite i stavite preko tikvica.
  • 6 Pripremljeni nadjev rasporedite po dužini uz rub odreska.
  • 7 Preko nadjeva posložite masline i sve savijte pomoću folije u roladu.
  • 8 Foliju maknite, a roladu stavite u lim za pečenje i prelijte ostatkom maslinova ulja. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 210°C.
  • 9 Preljev pripremite tako da maslinovom ulju dodate nasjeckani peršin, bosiljak i kapare.

Savjet

Kad oblikujete meso u veliki odrezak, odrežite suvišne krajeve, sameljite ih u sjeckalici te koristite umjesto mljevene puretine. Za omatanje rolade upotrijebite što duže tikvice.

Posluživanje

Pečenu roladu narežite i još toplu poslužite s preostalim popečenim tikvicama, kuhanim povrćem i ukrasite popečenim malim rajčicama. Sve prelijte pripremljenim preljevom od maslinova ulja.

Male tajne

Kako bi rolada bila još sočnija i aromatičnija, poslužite je s preljevom koji ste pripremili od maslinova ulja, kapara i svježeg mediteranskog bilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 338.94 42 42
Kalcij mg 84.74 8 8
Kalij mg 650.71 18 18
Niacin mg 13.53 97 68
Vitamin D μg 35.4 18 18
Vitamin A μg 469.93 12 9
Sol g 0.85 0 0
Bjelančevine g 32.93 - -
Vlakna g 1.29 - -
Ugljikohidrati g 4.26 - -
Masti g 58.56 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke