Meni Search

Macho

Mirisna pureća rolada

Dagnje na buzaru
Pureća rolada s mlincima
Velika Britanija - Pastirska pita
Slatki lungić
Marinirana piletina s roštilja
Meksička party salata
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileći štapići u ketchupu
Ljetni ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Kotlovina
Rezanci s krušnim mrvicama
Obojeni hamburger
Teriyaki piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća prsa iz pećnice
Lungić u sendviču
Ramstek s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kobasica u pivu i pecivu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Biftek rolice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Blagdanska rolada
Hrenovke u panceti
Mini lazanje
Šampinjoni u palačinki
Palačinke s nadjevom od riže
Pašticada
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s povrćem
Pita s crnim pivom
Rebarca s grilla
Zabavni kineski ravioli
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Medeni teleći kotleti
Piletina s mascarponeom
Pohani zamotuljci
Piletina sa šafranom
Ramsteak u seksi umaku
Nadjevene lignje
Brancinovo oko
File steak na povrću
Hrskavi trokuti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Špageti s acetom balsamicom
Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
Dip od južnog voća
Kotleti u pivskom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Janjetina s medom od kadulje
Juha od gljiva
Zlatna piletina
Macho hamburger
Pirjani kunić
Punjene tikve
Piletina u pivu
Roštilj s umakom Romesco
Govedina s lukom
Pizza s tunom
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Umak od limete (Molho de limao)
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Čarobna ljetna piletina
Kotlet s varivom od leće
Grill vratina u sendviču
Piletina s nadjevom od ajvara
Delikatesna junetina na češki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teletina s pirjanim povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Irska janjetina
Odresci s umakom od kupina
Ribarska popara
Sočni pureći ražnjići
Bakalar s krumpirom
Odrezak s umakom chimichurri
Pileća krilca s roštilja
Salata od tune i povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirano svinjsko pečenje
Špageti na kineski način
Janjetina na padelu
Slasni BBQ burgeri
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pileća krilca s Coca-Colom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za sve vas koji ste odrasli uz “Male tajne” ova ukusna puretina samo je još jedna prilika da se prisjetite jedinstvene kulinarske emisije. Mirisnu pileću roladu spremali su majstori kuhinje u najnovijoj emisiji “Male tajne” koja je snimljena u povodu 50. godišnjice Vegete.

Sastojci

600 g purećih prsa u komadu
400 g tikvica
5 žlica maslinova ulja
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
Za nadjev:
200 g mljevene puretine
100 g šampinjona
30 g trapista ili paškog sira
30 g Pancete Podravka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žličica Vegete
50 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka (10 komada)
Za preljev:
200 ml maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog bosiljka
1 žlica kapara

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Puretinu narežite (stanjite) tako da dobijete veliki odrezak, pa ga istucite batom za meso.
  • 2 Tikvice narežite na dugačke ploške i lagano popecite na malo maslinova ulja.
  • 3 Za nadjev mljevenom mesu dodajte na listiće narezane, zatim nasjeckane šampinjone, naribani sir, pancetu narezanu na kockice, razmućeno jaje, peršin, Vegetu i sve dobro promiješajte.
  • 4 Preko folije posložite pečene tikvice narezane na ploške.
  • 5 Meso lagano pospite Vegetom, popaprite i stavite preko tikvica.
  • 6 Pripremljeni nadjev rasporedite po dužini uz rub odreska.
  • 7 Preko nadjeva posložite masline i sve savijte pomoću folije u roladu.
  • 8 Foliju maknite, a roladu stavite u lim za pečenje i prelijte ostatkom maslinova ulja. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 210°C.
  • 9 Preljev pripremite tako da maslinovom ulju dodate nasjeckani peršin, bosiljak i kapare.

Savjet

Kad oblikujete meso u veliki odrezak, odrežite suvišne krajeve, sameljite ih u sjeckalici te koristite umjesto mljevene puretine. Za omatanje rolade upotrijebite što duže tikvice.

Posluživanje

Pečenu roladu narežite i još toplu poslužite s preostalim popečenim tikvicama, kuhanim povrćem i ukrasite popečenim malim rajčicama. Sve prelijte pripremljenim preljevom od maslinova ulja.

Male tajne

Kako bi rolada bila još sočnija i aromatičnija, poslužite je s preljevom koji ste pripremili od maslinova ulja, kapara i svježeg mediteranskog bilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 338.94 42 42
Kalcij mg 84.74 8 8
Kalij mg 650.71 18 18
Niacin mg 13.53 97 68
Vitamin D μg 35.4 18 18
Vitamin A μg 469.93 12 9
Sol g 0.85 0 0
Bjelančevine g 32.93 - -
Vlakna g 1.29 - -
Ugljikohidrati g 4.26 - -
Masti g 58.56 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke