Meni Search

Macho

Mirisna pureća rolada

Sočni pureći ražnjići
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Zabavni kineski ravioli
Dagnje na buzaru
Hrenovke u panceti
Kotlet s varivom od leće
Pileća prsa punjena čvarcima
Lungić s povrćem
Rebarca s grilla
Meksička party salata
Teriyaki piletina
Kuhana govedina s umakom od hrena
Slatki lungić
Juha od gljiva
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odrezak s umakom chimichurri
Piletina sa šafranom
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Bakalar s krumpirom
Pileći štapići u ketchupu
Salata od tune i povrća
Janjetina na padelu
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Pohani zamotuljci
Kotlovina
Dip od južnog voća
Pileća prsa iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Marinirano svinjsko pečenje
Rezanci s krušnim mrvicama
Delikatesna junetina na češki
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pureća rolada s mlincima
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjevene lignje
Pirjani kunić
Umak od limete (Molho de limao)
Biftek rolice
Zlatna piletina
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina u pivu
Piletina s nadjevom od ajvara
Lungić u sendviču
Govedina s lukom
Brancinovo oko
Slasni BBQ burgeri
Kobasica u pivu i pecivu
Ramstek s povrćem
Mini lazanje
Macho hamburger
Roštilj s umakom Romesco
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pizza s tunom
Punjene tikve
Hrskavi trokuti
Kotleti u pivskom umaku
Pileća krilca s roštilja
Odresci s umakom od kupina
Irska janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Piletina s mascarponeom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s acetom balsamicom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Medeni teleći kotleti
Ribarska popara
Mladi krumpir s ajvarom
Kroketi od piletine
Čarobna ljetna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Špageti na kineski način
Obojeni hamburger
Šampinjoni u palačinki
Velika Britanija - Pastirska pita
Grill vratina u sendviču
Pita s crnim pivom
Palačinke s nadjevom od riže
Mesne okruglice na ražnjiću
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
File steak na povrću
Pileća krilca s Coca-Colom
Teletina s pirjanim povrćem
Pašticada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za sve vas koji ste odrasli uz “Male tajne” ova ukusna puretina samo je još jedna prilika da se prisjetite jedinstvene kulinarske emisije. Mirisnu pileću roladu spremali su majstori kuhinje u najnovijoj emisiji “Male tajne” koja je snimljena u povodu 50. godišnjice Vegete.

Sastojci

600 g purećih prsa u komadu
400 g tikvica
5 žlica maslinova ulja
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
Za nadjev:
200 g mljevene puretine
100 g šampinjona
30 g trapista ili paškog sira
30 g Pancete Podravka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žličica Vegete
50 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka (10 komada)
Za preljev:
200 ml maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog bosiljka
1 žlica kapara

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Puretinu narežite (stanjite) tako da dobijete veliki odrezak, pa ga istucite batom za meso.
  • 2 Tikvice narežite na dugačke ploške i lagano popecite na malo maslinova ulja.
  • 3 Za nadjev mljevenom mesu dodajte na listiće narezane, zatim nasjeckane šampinjone, naribani sir, pancetu narezanu na kockice, razmućeno jaje, peršin, Vegetu i sve dobro promiješajte.
  • 4 Preko folije posložite pečene tikvice narezane na ploške.
  • 5 Meso lagano pospite Vegetom, popaprite i stavite preko tikvica.
  • 6 Pripremljeni nadjev rasporedite po dužini uz rub odreska.
  • 7 Preko nadjeva posložite masline i sve savijte pomoću folije u roladu.
  • 8 Foliju maknite, a roladu stavite u lim za pečenje i prelijte ostatkom maslinova ulja. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 210°C.
  • 9 Preljev pripremite tako da maslinovom ulju dodate nasjeckani peršin, bosiljak i kapare.

Savjet

Kad oblikujete meso u veliki odrezak, odrežite suvišne krajeve, sameljite ih u sjeckalici te koristite umjesto mljevene puretine. Za omatanje rolade upotrijebite što duže tikvice.

Posluživanje

Pečenu roladu narežite i još toplu poslužite s preostalim popečenim tikvicama, kuhanim povrćem i ukrasite popečenim malim rajčicama. Sve prelijte pripremljenim preljevom od maslinova ulja.

Male tajne

Kako bi rolada bila još sočnija i aromatičnija, poslužite je s preljevom koji ste pripremili od maslinova ulja, kapara i svježeg mediteranskog bilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 338.94 42 42
Kalcij mg 84.74 8 8
Kalij mg 650.71 18 18
Niacin mg 13.53 97 68
Vitamin D μg 35.4 18 18
Vitamin A μg 469.93 12 9
Sol g 0.85 0 0
Bjelančevine g 32.93 - -
Vlakna g 1.29 - -
Ugljikohidrati g 4.26 - -
Masti g 58.56 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke