Meni Search

Ful nabrijana

Nadjevene lignje

Pileći bataci s umakom od luka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Mirisna pečenka
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kroketi od piletine
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grickalica slanutak iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskava pileća krilca
Ražnjići od lososa
Ossobuco
Povrtni ražnjići
Salata s mora
Grill povrće na salatu
Odresci u umaku s češnjakom
Brancinovo oko
Hlebinska i pretepena juha
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Meso s repom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grdobina u pikantnoj šalši
Viška pogača
Norveška krem juha od ribe i kozica
Okruglice u umaku od rajčice
Irska janjetina
Urbana pola
Sendvič s avokadom
Turske pizze
Umak od limete (Molho de limao)
Popečci od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Račići na posteljici od povrća
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina laganini
Ramsteak u seksi umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sočna rebarca
Pečena piletina s limunom
Lungić s povrćem
Riba u bijelom umaku
Vege odresci s marinadom
Belgija - Salade Liégeoise
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Miješani grill
Kunić na bijelo
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Prežgana juha
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Voćna juha od višanja
Grdobina s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Mediteranski špageti
Šampinjoni u palačinki
Pirjani kunić
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Janjetina na padelu
Piletina na kijevski način
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fish&Chips u tortilji
Fina pikantna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskavi trokuti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata od liganja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zabavni kineski ravioli
Meksička party salata
Lungić u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s povrćem
Pizza sirni jastučići
Odresci od morskog psa
Pizza s tunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kobasica u pivu i pecivu
Krem juha od tikvica
Lazanje s lignjama
Lignje s povrćem i smokvama
Sočna pureća rolada
Bugarska pita od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Povrtni lonac
Rolice od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mini shepherd's pie
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje s manistrom u škartocu
Mediteranski kruščić s lovorom
Blagdanska rolada
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lagana sarma
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti s ribom
Ljetni ražnjići
Manastirski đuveč
Proljetno meso i povrće iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Delikatesna junetina na češki
Pogača sa sardinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Rajčica s kukuruzom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani tofu s povrćem
Piletina Kiev
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fini gulaš od gljiva
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusni nadjev od riže, usitnjenih krakova lignji i bijelog vina čini ovaj recept zaista posebnim. Dopustite ovoj harmoniji okusa, boja i mirisa da zavlada vašim nepcima.

Sastojci

700 g srednjih očišćenih liganja s krakovima
8 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
120 g riže
150 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 kg krumpira
100 g luka
sol
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 grančica ružmarina

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje operite i osušite, a krakove nasjeckajte.
  • 2 Na 4 žlica ulja popecite nasjeckani luk do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak i narezane krakove.
  • 3 Kratko popecite, dodajte ocijeđenu rižu i uz podlijevanje 100 ml vina i vodom pirjajte oko 10 minuta, da riža bude napola kuhana. Pred kraj umiješajte Vegetu i peršin.
  • 4 Krumpir narežite na ploške, stavite u veću vatrostalnu posudu, dodajte na četvrtine narezan luk, sol, papar, ružmarin, pouljite ostatkom ulja, promiješajte i stavite peći na 220 °C oko 15 minuta.
  • 5 Za to vrijeme nadjevom napunite lignje i zatvorite ih uz pomoć čačkalica. Preko krumpira posložite lignje, podlijte ostatkom vina i sve zajedno pecite 20 minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Otkrit ćemo vam i malu tajnu o tome kako napuniti lignje. Za punjenje uvijek koristite veće lignje koje ćete pri vrhu zarezati pa će se tako lakše i brže napuniti. Isto tako, nemojte ih puniti do vrha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 509.88 64 64
Kalcij mg 158.9 16 16
Kalij mg 1575.56 43 43
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 13.61 97 68
Vitamin E mg 8.42 38 38
Vitamin A μg 115.75 3 2
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 34.59 - -
Vlakna g 7.3 - -
Ugljikohidrati g 66.89 - -
Masti g 29.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke